- 30.05.2020
- 0.0 Reitingas
- 891 Peržiūr
- Aptarti
Sausainiai skanūs ir neaplieti, bet su šokoladiniu glajumi dar skanesni. Gaminčiau dar kartą.
Ingredientai
Sausainiai:
200 g cukraus pudros
400 g miltų
125 g maltų lazdyno riešutų
125 g šalto sviesto
1 kiaušinis
1 baltymas.
Glajus:
50 g cukraus pudros
75 ml vandens
225 g juodojo šokolado
skaldytų migdolų.
Porcijų skaičius: 3 kepimo skardos.
Recepto Gaminimas
Išsijokite miltus ir cukrų ir sumaišykite su riešutais bei išsukite su sviestu iki šlapio smėlio konsistencijos ir sudėkite kiaušinius. Išminkytą tešlą susukite į polietileną ir atvėsinkite šaldytuve 2 valandas.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių karščio, kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Formuokite sausainius ir kepkite apie 10 minučių. Iškepusius 5 minutes vėsinkite kepimo skardoje, vėliau perkelkite ant grotelių, kad visai atvėstų.
Tuo tarpu pasiruoškite šokoladinį glajų. Vandenį ir cukrų pašildykite, kol cukrus ištirps. Masei užvirus, pakaitinkite 1 minutę arba kol pradės formuotis sirupas. Tuomet masę atvėsinkite keletą minučių ir sudėkite šokoladą. Maišykite kol šokoladas ištirps, iki vientisos masės.
Atvėsusius sausainius aptepkite šokoladu, apibarstykite riešutais. Leiskite šokoladui sustingti.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau