Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Rugsėjo » 18

Obuolių blynai su traškia plutele

Obuolių blynai su traškia plutele

Ingredientai:

¼ puodelio miltų (plutai);
¼ puodelio rudojo cukraus;
¼ puodelio avižinių dribsnių;
½ a.š. cinamono (plutai);
45 g. sviesto;
1,25 puodelio miltų (tešlai);
1 v.š. cukraus;
0,5 a.š. druskos;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. cinamono (tešlai);
¼ a.š. malto muskato;
1 kiaušinis;
2 v.š. aliejaus;
1 puodelis pieno;
1 didelis obuolys.

Gaminimas:

1. Pirmiausia pagaminkite masę traškiai blynų plutelei. Į dubenį suberkite miltus, rudąjį cukrų, avižinius dribsnius, cinamoną. Sumaišykite visus birius produktus, dėkite sviestą ir gerai ištrinkite masę.

2. Blynų tešlais - į kitą dubenį berkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną, maltą muskatą ir viską išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, pieną ir maišykite, kad neliktų gumulėlių.

3. Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite.

4. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite juos trupinių mase žemyn.

5. Iškepusius blynus pagardinkite medumi ir norima uogiene.

Skanaus!

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar