Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Kovo » 23

Mozambikas - Ciklono "Gombe" aukų skaičius išaugo iki daugiau nei 50

Mozambike dėl atogrąžų ciklono "Gombe" sukeltų sunkių sąlygų žuvo daugiau kaip 50 žmonių. Palydovinėse nuotraukose matyti, kad daugiau kaip 500 km2 žemės Nampulos ir Zambezijos provincijose yra po vandeniu.

Pietinis Malavio regionas taip pat smarkiai nukentėjo - Raudonojo Kryžiaus duomenimis, daugiau kaip 100 000 žmonių buvo priversti palikti savo namus.

2022 m. kovo 11 d. anksti ryte virš centrinės Nampulos provincijos pakrantės nusileido stiprus atogrąžų ciklonas Gombe, kurį lydėjo stiprūs vėjai ir smarkios liūtys.

Kovo 14 d. duomenimis, Nampulos ir Zambezijos provincijose nukentėjo 100 441 žmogus, iš jų 50 žmonių ir 15 mirė.

Per pastarąsias kelias dienas, kai buvo sudarytos galimybės patekti į nukentėjusias vietoves ir atlikti žalos vertinimai, šie skaičiai labai išaugo.

Kovo 18 d. duomenimis, Mozambiko nelaimių valdymo ir rizikos mažinimo instituto (INGD) duomenimis, nuo audros, per kurią žuvo 53 ir buvo sužeista 80 žmonių, iš viso nukentėjo 448 800 žmonių. Iki 20 957 žmonių buvo priversti palikti savo namus ir yra apgyvendinti prieglobsčio centruose.

Uraganas padarė didelę materialinę žalą: visiškai sugriauti 46 265 namai, sveikatos centrai, mokyklų pastatai, elektros stulpai ir beveik 1 000 km kelių.

UNOSAT pateiktose palydovinėse nuotraukose užfiksuotas paviršinis vanduo Zambezijos provincijos Maganja Da Costa, Namacurra ir Nicoadala rajonuose; apskaičiuota, kad užlieta 442 km2 žemės.

Panašios 2022 m. kovo 13 d. Mozambiko Nampulos provincijos Mossuril, Mogincual ir Lupo rajonų nuotraukos rodo, kad iš viso užlieta 110 km2.

JT duomenimis, labiausiai nukentėjo šie Nampulos provincijos rajonai: Mongicual, Lupo, Angoche, Larde, Moma, Ilha de Mocambique, Mossuril, Monapo ir Meconta. Angoche, Mongicoal, Moma ir Larde vietovės lieka nepasiekiamos dėl sugriautų kelių ir potvynių.

Labiausiai nukentėjusios Zambezijos vietovės yra Maganja da Kosta, Nikodala, Kvelimanė ir Mokuba.

Malavis

Ciklonas "Gombe" taip pat sukėlė potvynių ir vėjo padarytą žalą pietiniame Malavio regione. Kovo 13 d. valdžios institucijos pranešė apie tris mirties atvejus dėl potvynių ar liūčių Mačingos apygardoje ir apie ketvirtą mirtį Mangočio apygardoje. Vėliau Raudonasis Kryžius pranešė, kad 106 879 žmonės buvo perkelti, o 141 968 nukentėjo. Taip pat pranešta apie trijų žmonių dingimą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo anginos

Angina liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo anginos, angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

16.07.2019 laikas 07:17 Receptai – Patiekalai Tortas iš sausainių su vyšniomis
Kartais labai norisi tortuko, bet visiškai nėra laiko jo kepti. Būtent tokiais atvejais pravers šis receptas. Gaminame namuose. Tortas iš sausainių receptas. Štai ko mums prireiks

Skaityti daugiau

28.08.2018 laikas 07:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant radikulito skausmams gydymui

Radikulitas liaudies medicinoje, Radikulitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo radikulito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.05.2024 laikas 08:29 Faraono auksinės kaukės paslaptis
Senovės civilizacijų istorijoje kartais slepiasi nuostabios paslaptys, kurios gali sukrėsti net pačius išrankiausius tyrinėtojus. Viena iš tokių paslapčių - faraono Tutanchamono auksinė kaukė. Ilgą laiką buvo manoma, kad ši kaukė buvo nukaldinta iš v...

Skaityti daugiau

20.05.2024 laikas 07:58 Gegužės 20 2024 horoskopas: Žvaigždės prognozuoja sėkmės pokyčius visiems Zodiako ženklams
Šiandien Mėnulis visą dieną neturės jokių aspektų, t. y. jis bus „ne pagal kursą“. Mes, astrologai, tokias dienas vadiname nenaudingomis naujos pradžios požiūriu. Pradedate kokį nors verslą, o jis nevyksta, sustoja, atsiranda įvairių kliūčių jo eigai...

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau