Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Gruodžio » 22

Po potvynių ir nuošliaužų Santa Katarinoje, Brazilijoje, žuvo 2 žmonės

Smarkios liūtys sukėlė potvynius ir nuošliaužas Santa Katarinos valstijoje Brazilijos pietuose.

Valstijos civilinė gynyba pranešė apie lietaus sukeltus sugriovimus, potvynius ir nuošliaužas 6 Jaragua do Sul, Ilhotos, Itapemos, Porto Belo, Penos ir Camborio savivaldybėse. Iš viso beveik 190 žmonių buvo priversti palikti savo namus. Civilinė gynyba teigė, kad dėl sudėtingų oro sąlygų sunku įvertinti padarytą žalą, o nukentėjusių ir perkeltųjų asmenų skaičius greičiausiai dar padidės. Laukiama daugiau stiprių liūčių.

Camboriu savivaldybė yra viena iš labiausiai nukentėjusių teritorijų. Karinės priešgaisrinės tarnybos ir Civilinės gynybos ir apsaugos sekretoriato duomenimis, apie 60 proc. savivaldybės teritorijos yra užlieta. Per 24 valandas iki 2022 m. gruodžio 20 d. iškrito 259,3 mm lietaus.

Ugniagesiai atliko daugiau kaip 200 gelbėjimo operacijų. Apie 90 žmonių yra apgyvendinti avarinėse prieglaudose. Smarkios liūtys taip pat sukėlė daugybę nuošliaužų Morro do Encano ir Tabuleiro bei Monte Alegre vietovėse. Du jauni vyrai žuvo po to, kai nuošliauža palaidojo namą Jardim Alianza mieste. Dar vienas namo viduje buvęs asmuo buvo sužeistas.

Stiprios liūtys ir potvyniai kai kurias valstijos dalis užklupo nuo lapkričio pabaigos. Gruodžio pradžioje pranešta apie du žuvusius žmones. Nuo gruodžio 04 d. nukentėjo 32 savivaldybės, iš kurių 30 paskelbė nepaprastąją padėtį. Iš viso valstijoje nukentėjo 16 350 žmonių, o 1077 žmonės buvo priversti palikti savo namus.

Tikroji Žeme - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes, prenumeruokite Paranormal LT Youtube kanalą:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.10.2019 laikas 18:42 Receptai – Patiekalai Ypatingai Skanus Omletas Prancūziškai

Ypatingas skanus negi profesionalūs virėjai kartais nesugeba pagaminti tinkamai šio patiekalo. Todėl reikia žinoti šio recepto smulkmenas ir paslaptis. Šiandien jūs sužinosite, kaip pagaminti švelnų ir skanų prancūzišką omletą ...

Skaityti daugiau

16.06.2019 laikas 20:33 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos tešlos suktinukai
Norite kažko greitai paruošiamo ir skanaus? Manau šie suktinukai nenuvils. Bemielės sluoksniuotos tešlos suktinukų receptas.

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 08:29 Receptai – Patiekalai Organizmo draugės – gervuogės
Dabar miškuose gausu įvairių uogų, taip pat ir gervuogių. Jos ne tik skanios, bet ir turi daug naudingų medžiagų. Be to, vartojamos kaip vaistas įvairioms ligoms gydyti. Gervuogėmis gardinami įvairūs desertai, kepiniai ir kokteili...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
09.05.2024 laikas 08:45 Mokslininkai siūlo naują Žemės žemynų susidarymo teoriją
Amerikiečių mokslininkai iš Pensilvanijos universiteto aprašė kratonų - senų ir plačių žemynų plutos plotų, užtikrinančių žemynų stabilumą - susidarymo mechanizmą.

Skaityti daugiau

09.05.2024 laikas 07:34 Nustatytas išorinis moterų psichopatijos požymis
Amerikiečių psichologai iš Naujosios Meksikos universiteto Albukerkėje atrado išorinį požymį, rodantį moterų psichopatiją.

Skaityti daugiau

09.05.2024 laikas 07:21 Išspręstas senovės šumerų šifras
Dublino Trejybės koledžo (Airija) mokslininkas daktaras Martinas Worthingtonas paskelbė tyrimą, kuris gali visiškai pakeisti senovės Mesopotamijos ikonografijos suvokimą. Jis pasiūlė labai tikėtiną ir paprastą senovės šumerų simbolių, kurie nuo XIX a...

Skaityti daugiau