Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Kovo » 31

Netoli Japonijos Ogasavaros salų išsiveržė povandeninis ugnikalnis

Japonijos meteorologijos agentūra pranešė, kad toli į pietus nuo pagrindinės šalies salos Honšiū pradėjo išsiveržti povandeninis ugnikalnis. Ji paskelbė perspėjimą apie ugnikalnio pavojų netoliese esančiuose vandenyse.

Agentūra pranešė, kad meteorologinių stebėjimų palydovas užfiksavo ugnikalnio išsiveržimą Funka Asane vietovėje Ogasavaros salose sekmadienį apie 18 val. vakaro.

Stulpas iškilo į maždaug 5500 metrų aukštį virš jūros lygio. Palydovinėje nuotraukoje matyti, kad jis plinta į šiaurės rytus virš vandenų.

Išsiveržimai tęsėsi ir vėliau. Sekmadienį apie 23.30 val. ir pirmadienį 2.20 val. ugnikalnio dūmai pasiekė 7 000 metrų aukštį virš jūros lygio.

Agentūra teigia, kad Funka Asano ugnikalnio veikla gali tęstis. Ji ragina netoliese esančiuose vandenyse plaukiojančius laivus išlikti budrius ir saugotis krentančių akmenų, plūduriuojančių nuolaužų ir greitai plintančių vulkaninių dujų bei pelenų.

Funka Asane yra į šiaurę nuo Ioto salos, dar žinomos kaip Ivo Džima.

Meteorologijos agentūros duomenimis, tai pirmas išsiveržimas Funka Asanėje nuo 1930-1945 m., kai žvejų laivai kasmet šioje vietovėje pastebėdavo po du ar tris išsiveržimus. Agentūra pastebėjo, kad vanduo šioje vietovėje yra pakitusios spalvos maždaug 40 metų - nuo 1953 m.

Funka Asane yra maždaug už 130 km nuo Fukutoku-Oka no Ba povandeninio ugnikalnio, kuris praėjusiais metais sukėlė didžiulį išsiveržimą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Niekas nesuvokia, kas tai per pyragas be tešlos! Varškės – bananų saldėsis prie arbatos

Išbandęs šį kepinį, niekas nesuvokia, kad jis yra be tešlos! Tai skanus varškės – bananų vyniotinis prie arbatos!

Skaityti daugiau

02.09.2019 laikas 12:20 Receptai – Patiekalai Svečiai džiaugiasi, kad taip skanu. Bulvinė dešra. Nors kiekvieną dieną duokite

Užburia iš karto! Pasigaminkime namuose skanų patiekalą. Atrodo tikrai įspūdingai, net norisi valgyti ir valgyti...

Skaityti daugiau

20.10.2019 laikas 17:27 Receptai – Patiekalai Moliūgų Ir Sutirštinto Pieno Pyragas
Pyragas su moliūgų ir sutirštinto pieno įdaru . Į namus ir sandėliukus jau parkeliavo šio derliaus moliūgai. Vieni iš jų verda sriubas ar troškinius, kiti kepa blynus ar ruošia džemą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
14.05.2024 laikas 08:41 Šalia Gizos piramidžių aptikta požeminė struktūra ir anomalijos
Tarptautinė Japonijos mokslininkų komanda, kurią sudarė Higashi Nippon International University, Tohoku universiteto ir Nacionalinio astronomijos ir geofizikos tyrimų instituto (NRIAG) specialistai, netoli Gizos piramidžių Egipte aptiko požeminę L fo...

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 08:20 Lenkijoje rastas garsaus avantiūristo A.Jaczewicz lobis
Archeologai rado XVII a. pabaigoje ir XVIII a. pradžioje gyvenusio garsaus lenkų sukčiaus Antonijaus Jačevskio (Anthony Jaczewicz) lobį. Monetų lobis buvo aptiktas Jelenos  (Jeleniowskie) kalnuose.

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 07:48 "Aš neišeisiu." COVID-19 genomo atradėjas dėl persekiojimo gyvena ant kartono už laboratorijos ribų

Vuhano virusologijos instituto profesorius Zhang Yong-Zhenas (Zhang Yongzhen) pradėjo sėdimąjį streiką po to, kai iš jo buvo atimta laboratorija. Jis apsigyveno po pastato durimis ir kelias dienas miegojo verandoje. Mokslininkas teigia, kad Kinijo...

Skaityti daugiau