Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Balandžio » 9

Netoli šventyklos Wandano miestelyje Taivane pradėjo veržtis purvo ugnikalnis

Penktadienio rytą Pingtungo apygardos Wandano miestelyje netoli vietos šventyklos išsiveržė purvo ugnikalnis, pakėlęs virš žemės paviršiaus didelį kiekį purvo, kuris išsiliejo ant netoliese esančių kelių ir laukų.

Išsiveržimas, antrasis nuo 2021 m. spalio mėnesio, įvyko apie 6 val. ryto netoli Huang Yuan Sheng Tian (皇源聖殿), šventyklos, apsuptos dirbamos žemės, Wannei kaime, esančiame rytinėje apygardos dalyje netoli Kaohsiungo.

Kad purvo bangos pasiektų vieno aukšto namo aukštį, o purvas neplistų toliau į netoliese esančius ryžių laukus, buvo pasitelkti ekskavatoriai, kurie nukreipė purvą į melioracijos griovius, CNA sakė Wannei kaimo vadovas Chen Yu-yi (陳玉意).

Paprastai gamtinių dujų išsiskyrimui pagreitinti uždegama ugnis, bet kadangi išsiveržimas įvyko netoli šventyklos, kaimas nusprendė leisti dujoms pasišalinti savaime, neužsidegant ugniai, sakė Čenas.

Vandano purvo ugnikalnis paprastai išsiveržia 1-3 kartus per metus, o išsiveržimai dažniausiai įvyksta Vandėjo ar kituose netoliese esančiuose kaimuose.

Praėjus maždaug 90 minučių po purvo ugnikalnio išsiveržimo, apygardą sudrebino 5,6 balo stiprumo žemės drebėjimas, todėl kai kas svarstė, ar šie du gamtos reiškiniai nesusiję.

Centrinio meteorologijos biuro seismologijos centro direktorius Chen Kuo-chang (陳國昌) sakė, kad šie du įvykiai nėra susiję, nes įvyko toli vienas nuo kito ir juos lėmė skirtingos priežastys.

Čenas sakė, kad žemės drebėjimo židinys buvo vandenyse už 30 km nuo Eluanbio, piečiausio Taivano taško, esančio už daugiau kaip 100 km nuo Wanney, pakrantės, ir jį sukėlė tektoninių plokščių slinkimas ir suspaudimas netoli Pingtungo povandeninio kalnagūbrio.

Jis teigė, kad purvo ugnikalnis buvo palyginti negilus geologinis reiškinys, atsiradęs dėl gamtinių dujų, prasiskverbusių pro požeminius plyšius ir chemiškai reaguojančių su požeminiu vandeniu bei uolienomis, kad susidarytų verdantis purvas, ir nesusijęs su seisminiais įvykiais, įvykusiais už daugiau nei 100 km, sakė Čenas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 21:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Tonzilito gydymui
Tonzilitas liaudies medicinoje, Tonzilitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo tonzilito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Niekas nesuvokia, kas tai per pyragas be tešlos! Varškės – bananų saldėsis prie arbatos

Išbandęs šį kepinį, niekas nesuvokia, kad jis yra be tešlos! Tai skanus varškės – bananų vyniotinis prie arbatos!

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui

Vočių, furunkulų gydymas liaudies medicinoje, Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui, receptai votims gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
13.05.2024 laikas 20:09 Kuo maitinti sąnarius: geriausi maisto produktai ir pagrindiniai mikroelementai
Pagerinti sveikatos būklę padės gydomoji gimnastika, gyvenimo būdo pokyčiai, avalynės pasirinkimas. Tačiau ne mažiau svarbu - į kasdienę mitybą įtraukti produktų ir mikroelementų, kurie prisotintų organizmą naudingomis medžiagomis. Kokie tai produkta...

Skaityti daugiau

13.05.2024 laikas 17:49 Myliu tave, bet save myliu labiau
Iš karto noriu pasakyti, kad ši frazė nereiškia, jog reikia leisti sau būti mylimai ir tiesiog pasinaudoti vyru. Tikrai ne.

Skaityti daugiau

13.05.2024 laikas 17:37 5 moteriškos frazės, kurių nemėgsta vyrai
Net tvirčiausi santykiai gali būti sugriauti dėl netinkamų žodžių. Kartais pakanka pasakyti mylimajam vieną jam nemalonią frazę - ir rezultatas bus gilus įžeidimas arba rimtas kivirčas.

Skaityti daugiau