Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2018 » Rugpjūčio » 22

Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui

Votys, furunkulai, šunvotės, gydymas, liaudies receptai, vaistažolės

• Votims, pūliniams gydyti. Išoriniam naudojimui Amalo tepalai gaminami iš žąsies, kiaulės (vidurių), ožkos, barsuko, meškos taukų. Švieži amalo lapai ir vaisiai sutrinami į lipnią masę (tyrę). Imama 1 dalis amalo tyrės ir penkios dalys taukų (santykiu 1:5) Šiuo mišiniu papildoma 3/4 molinės puodynėlės, ji uždengiama dangteliu, kraštai aplipdomi tešla, kad neprasiskverbtų garai. Puodynėlė statoma į puodą su šaltu vandeniu, po dugnu padėjus tris ar keturis sluoksnius audeklo. Vanduo puode užvirinamas, tada ugnis sumažinama tiek, kad vos virtų, taip kaitinama 3 val. Taip pakartojus 5 dienas iš eilės, tepalas paruoštas.

• Vidutinio dydžio svogūno galvelė iškepama, perpjaunama pusiau, pridedam prie voties viena (būtinai šilta)puselė ir aprišama. Ataušus svogūnui, prie voties dedama kita šilta svogūno puselė ir vėl aprišama. Procedūra kartojama kelis kartus, kas keturios valandos.

• Tarpusavyje sumaišoma 1 dalis medaus ir 2 dalys beržo pumpurų miltelių iki susidarys klampi vienalytė masė. Jei medus skystas, miltelių kiekį galima padidinti. Gauti „paplotėliai“ dedami ant furunkulo po tvarsčiu ir keičiami kas 3-4 valandas.

• Pūliniams, užkrėstoms žaizdoms, nudegimams gydyti rekomenduojama aprišti tas vietas medumi pateptu tvarsčiu.

• Prie furunkulo pridedamas atskirai kepti svogūnas arba bulvė, kad greičiau subręstų. Keisti reikėtų kas 4 val.

• Nakčiai dėti ant pažeistų vietų piene virtus varnalėšos lapus.

• Jei dažnai kyla votys - patariama kasdien išgerti putino uogų antpilo po 3- 4 stiklines.

• Imti vienodas dalis nuplautų, susmulkintų drebulės pumpurų ir augalinio aliejaus. Supilti į indą ir savaitę laikyti šiltoje vietoje, retkarčiais pamaišant. Prieš vartojimą tepalą reikia pašildyti iki 60-70 °C temperatūros ir nukošti. Supilti į tamsų indą ir laikyti šaltoje vietoje. Tepalu gydomos nudegintos odos vietos, furunkulai, egzemos.

• Gerti po 100 ml (vaikams po 10-20 ml) 7-8 dienų senumo arbatinio grybo užpilo 3 kartus per dieną 1 val. prieš valgį.

• Gerai pasūdyti ir kruopščiai sukramtyti ruginę duoną. Nakčiai sukramtytą duoną padėti ant furunkulo ir aprišti. Labai veiksminga priemonė.

• 2 valg. šaukštai ramunėlių žiedų užpilami 70 proc. spirito, kol apsems. Užpilas 7 paras palaikomas tamsioje vietoje. Juo tepamos pažeistos vietos.

• 1-2 arb. šaukšteliai trūkažolės žolės užpilami stikline verdančio vandens, palaikoma kol prisitrauks, nukošiama. Šiltos išspaudos dedamos kaip pavilgai ant voties (furunkulo).

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau