Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Konspirologija, Gandai » 2022 » Gegužės » 20

JT informatorius: "Beždžionių raupai yra biologinis ginklas"

(Patikrinti faktai) 2002 m. Jungtinių Tautų informatorius atskleidė, kad beždžionių raupai bus sukurti taip, kad juos būtų galima panaudoti kaip biologinį ginklą Jungtinių Valstijų ir Rusijos kare.

Buvusių Jungtinių Tautų ginklų inspektorių teigimu, Rusija savo biologinio ginklo programoje nuo 1980-ųjų dirbo su beždžionių raupų virusu.

Devintojo dešimtmečio pabaigoje sovietai nusprendė, kad nebenori dirbti su raupais, ir "buvo daug diskutuojama apie galimybę naudoti beždžionių raupus kaip biologinį ginklą vietoj raupų", - UPI sakė Kenas Alibekas (Ken Alibek), buvęs sovietų biologinių ginklų programos vadovo pavaduotojas.

Upi.com praneša: Beždžionių raupai, kurių simptomai panašūs į raupų, gali būti mirtini, tačiau tik nedidele dalimi atvejų, teigė Atlantos Ligų kontrolės ir prevencijos centro Virusinių ir riketsinių ligų skyriaus direktorius Džeimsas LeDukas (James LeDuc). Jis teigė, kad "nežino apie jokius atvejus už Afrikos ribų".

Pasaulio sveikatos organizacija beždžionių raupų atvejų Afrikoje padažnėjimą sieja su tuo, kad nebetaikomos vakcinos nuo raupų, kurios gali apsaugoti nuo beždžionių raupų.

LeDucas sakė, kad neaišku, ar šios ligos atvejų daugėja, tačiau pažymėjo, kad, atrodo, maždaug prieš 6 mėnesius Afrikoje buvo šios ligos protrūkis.

Tikrai baiminamasi, kad (beždžionių raupai) gali būti sukonstruoti kaip biologinis ginklas", - sakė Džonatanas Takeris (Jonathan Tucker), buvęs Jungtinių Tautų specialiosios komisijos ginklų inspektorius, dabar dirbantis Monterėjaus institute Vašingtone.

Beždžionių raupai nėra tokie užkrečiami kaip raupai, bet ar jie gali būti ar buvo modifikuoti, kad būtų pavojingesni, nežinoma. Alibekas teigė, kad sovietai nesirūpino užkrečiamumu, nes planavo pagaminti "tonas ir tonas" viruso - tiek, kad būtų galima užkrėsti "šimtus tūkstančių ar net daugiau žmonių".

Tuckeris pažymėjo, kad raupų vakcina apsaugo ir nuo beždžionių, ir nuo kupranugarių raupų, tačiau amerikiečiai neturi galimybės gauti šios vakcinos. CDC, turinti raupų vakcinos atsargų, šiuo metu iš naujo svarsto vakcinacijos strategiją ir svarsto, ar skiepyti visus, ar laukti protrūkio ir bandyti skiepyti tik sąlytį turėjusius asmenis.

Nerimaujama, kad Rusijos raupų vakcina galėjo būti nutekinta teroristams, o ar kažkas panašaus nutiko ir su beždžionių raupais, neaišku. Kitas buvęs JT ginklų inspektorius, pageidavęs likti nežinomas, UPI sakė: "Nėra patvirtinimo, kad (beždžionių raupai) nutekėjo, tačiau tokia galimybė egzistuoja."

A. Alibekas sakė nežinantis, ar beždžionių raupai kada nors buvo nutekėję iš sovietų programos. Tačiau jis pažymėjo, kad nuo septintojo iki dešimtojo dešimtmečio "nebuvo problema gauti bet kurį iš ortopox virusų (raupų, kupranugario ir beždžionių raupų)", ir daugelis šalių turėjo galimybę jų gauti, jei tik norėjo.

Irakas yra viena iš nesąžiningų valstybių, kuri galėjo gauti prieigą prie beždžionių raupų. "Niekada taip ir neišsiaiškinome, kaip jie susiję su kupranugario raupais, ar jie iš tikrųjų bandė jais apsiginkluoti, ar tai buvo tik fasadas darbui su raupais ar beždžionių raupais", - sakė buvęs JT inspektorius, kuris buvo į Iraką vykusios grupės narys.

Yra daug įtarimų, kad Irakas turėjo prieigą prie raupų, tačiau "tokių netiesioginių įrodymų dėl beždžionių raupų nėra", - sakė inspektorius. Paklaustas, ar beždžionių raupai kelia mažesnį susirūpinimą nei raupai, inspektorius atsakė: "Nesakyčiau, kad jie kelia mažesnį susirūpinimą... Tai, kad Jungtinės Tautos nepateikė įrodymų, nereiškia, kad jų nėra."

Nuo 1998 m. Irake nėra buvę nė vieno JT ginklų inspektoriaus, todėl, jei vyriausybė nepripažįsta dirbusi su konkrečia biologine medžiaga, sunku tiksliai žinoti, ar ji kada nors dirbo su ja. Niekas neturi supratimo, su kokių rūšių agentais jie dirbo per pastaruosius trejus metus, sakė inspektorius.

Irakas "greičiausiai dirba su bet kokiu pasitaikiusiu bjaurumu", o vyriausybė parodė susidomėjimą "visais ortopox virusais", todėl "didelė tikimybė, kad jie dirbo" su beždžionių raupais, sakė inspektorius.

Gera žinia ta, kad beždžionių raupai neperduodami iš žmogaus žmogui, o vakcina nuo raupų nuo jų apsaugo. Paklaustas, ar beždžionių raupai gali būti modifikuoti taip, kad vakcina nebūtų veiksminga, buvęs ginklų inspektorius atsakė: "Sakyčiau, kad tai beveik neįmanoma."

Alibekas pažymėjo: "Nebuvo tokio darbo, kad ji taptų atspari vakcinai. Negaliu nieko tiksliai pasakyti apie tai, ką jie daro dabar". Alibekas sakė, kad iš programos pasitraukė daugiau nei prieš 10 metų.

"Padaryti jį neatsparų vakcinai būtų iššūkis", - sakė CDC LeDuc. "Visada laikėmės pozicijos, kad įveikti vakciną genų inžinerijos priemonėmis būtų labai sunku."

Tačiau Alibekas pridūrė: "Esamos vakcinos nėra 100 proc. veiksmingos" nuo raupų. Jos suteikia tik maždaug 70 proc. apsaugą. "Nuo beždžionių raupų apsauga gali būti dar mažesnė", - sakė jis. "Taigi net jei visi skiepijami nuo raupų, tai nereiškia, kad visi yra apsaugoti."

P komentaras: tiesa slypi kažkur anapus, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Varškės apkepas su razinomis

Tobulas varškės apkepas su razinomis. Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome 30-45 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą laikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Varškės apkepas kepamas 35-40 minučių&nb...

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:39 Receptai – Patiekalai Tinginys su graikiniais riešutais

Gaminame. Tinginys su graikiniais riešutais. Į puodą beriame cukrų, kakavą, pilame pieną ir maišant užkaitiname. Nukeliame nuo ugnies ir dedame sviestą, išmaišome. Jeigu sviestas neišsilydė, dar truputėlį pakaitiname, bet neužv...

Skaityti daugiau

16.08.2019 laikas 19:58 Receptai – Patiekalai Bandeles su obuoliais. Be orkaitės ir be mielių
Labai paprastos ir skanios keptos bandeles su obuoliais. Gaminame keptuvėje, orkaitė nereikalinga. Pabadykite pasigaminti! Išsamų bandelių su obuoliais paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše žemiau. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
07.05.2024 laikas 20:12 „Mano tėvas nužudė NSO liudininkus Rosvelyje“

NSO tyrinėtojas Antonis Bragalija garsėja kruopščiais tyrimais ir paieškomis. Jam pavyko pritraukti daugybę įvairių su NSO susijusių epizodų liudininkų. Tačiau dauguma jų yra įvykių, tiesiogiai susijusių su Rosvelyje įvykusia NSO katastrofa, liudi...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 19:18 Senovinės gydomosios taurės paslaptis: unikali jėzuitų vienuolio dovana Romos imperatoriui

Labai seniai jėzuitų vienuolis Atanasijus Kircheris Šventosios Romos imperijos imperatoriui Ferdinandui III įteikė labai neįprastą dovaną. Ji atrodė kaip paprasta medinė taurė. Tačiau šis indas slėpė nuostabią paslaptį. Į ja įpylus tyro šaltinio v...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 10:20 Kuo maitinti rožes pavasarį?

Pavasaris – geriausias metas rožes maitinti prieš žydėjimą arba žydėjimo metu. Tada jos žydės visą vasarą. Kuo maitinti rožes, kad jos ilgai žydėtų.

Skaityti daugiau