Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2022 » Birželio » 27

Deivydo Chaso mirties paslaptis ir balsas iš kapo

Praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje sutuoktiniai Deividas ir Judy (Džudi) Chase'ai gyveno įprastą gyvenimą Evergreeno miestelyje Kolorado valstijoje (JAV). Deividas dirbo amatininku ir staliumi, o Džudi buvo vaikų teisių fondo narė. Jie niekada negalėjo turėti savo vaikų, todėl Deividas ir Džudi įsivaikino dvi mergaites.

Jie buvo laikomi laiminga šeima, su kuria neatsitiko nieko baisaus, keisto ar paslaptingo. Tačiau 1995 m. viskas pasikeitė ir jie atsidūrė paslaptingos žmogžudystės, į kurią galbūt įsitraukė paranormalios jėgos, centre.

1995 m. birželio 6 d. Deividas Chase'as kartu su partneriu Matu Orahoske'u remontavo stogą vietiniame Elk's klube. Jie ten pabuvo neilgai, viską baigė iki pietų, o paskui išvyko pietauti. Po pietų jie užsuko į banką, kur Deividas išsigrynino 1800 dolerių čekį, o tada nuėjo išgerti į netoliese esantį barą. Tai buvo jų įprastas poilsis po darbo.

Pasak Mato, po kurio laiko jis išėjo namo, o Davidas tuo metu vis dar buvo bare ir žaidė biliardą. Vėliau jis sakė, kad tai buvo paskutinis kartas, kai matė Deivydą gyvą.

Vaiduoklis, žmogžudystė, dvasia, tyrimas, detektyvas

Išaušo kitos dienos rytas, o Deividas taip ir negrįžo namo. Susirūpinusi žmona paskambino Matui ir iš jo sužinojo, kad prieš dieną jis paliko Deividą bare, kad jis buvo geros nuotaikos ir elgėsi normaliai.

Kol Deivido žmona svarstė, kas jam galėjo nutikti ir ar nereikėtų pradėti skambinti į ligonines ir policijos nuovadas, jai paskambino Mato draugė, o po to istorija tapo dar keistesnė.

"Ji sakė, kad Matas jai pasakė, jog Deividas anksčiau jam buvo sakęs, kad turi idėją pasidaryti plaustą ir plaukti plaustais (plaukti kalnų upėmis). Ir man tie žodžiai pasirodė visiškai juokingi. Reikalas tas, kad mano vyras Deividas buvo labai patyręs alpinistas ir studijavo hipotermiją (peršalimą), jis viską žinojo apie pavojus, kylančius lipant į šaltą vandenį. Taigi ši istorija buvo visiškai neįtikėtina", - sakė Džudi Chase.

Taigi Džudi visa tai pasirodė labai įtartina ir ji pateikė policijai pranešimą. Policija sulaikė Matą ir apklausė jį apie galimą jo dalyvavimą Deivido Chase'o dingime, bet jis jiems pasakė tą patį, ką ir Džudi. Kad jis išėjo iš baro anksčiau nei Deividas ir nieko nežino apie tai, kas su juo nutiko vėliau.

Kadangi nebuvo jokių požymių, kur Deividas galėjo nueiti, nebuvo liudininkų ir nebuvo už ko užsikabinti, Matas neturėjo už ko užsikabinti ir buvo paleistas.

Deivido dingimo tyrimas greitai atsidūrė aklavietėje, kol po šešių savaičių netoliese esančiame Bear Creek upelyje buvo rastas suiręs Deivido Chase'o kūnas. Kūno buvimo vieta buvo maždaug už trijų mylių nuo baro.

Iš pradžių manyta, kad jis nuskendo, kai nusprendė plaukti plaustu, tačiau tolesnė kūno apžiūra sukėlė abejonių dėl šios versijos. 

Deividui buvo sulaužytas kaklas, o ant abiejų kojų buvo keistų, nepaaiškinamų žaizdų. Be to, jis vilkėjo tik batus, kojines ir kelnių atraižas, todėl galima manyti, kad drabužiai galėjo būti prievarta nuplėšti nuo jo kūno. 

Įdomu tai, kad jo organizme nerasta jokių alkoholio požymių, nors Matas tvirtino, kad tą vakarą jie abu gėrė. 

Vis dėlto koroneris galiausiai pritarė pradinei versijai, kad Deivido mirtis buvo ne žmogžudystė, o nelaimingas atsitikimas skęstant. Tačiau policija neskubėjo nutraukti bylos. Jie dar kartą iškvietė Matą Orahoske apklausai ir šį kartą Matas papasakojo visai kitokią versiją.

Jis sakė, kad tą vakarą jiedu išėjo iš baro, o paskui Mato pikapu prie Bear Creek upės atvežė kelis plaustui skirtus rąstus ir įmetė juos į vandenį. Matas teigė, kad tada Deividas staiga atsisuko į jį ir prieš šokdamas į upelį ištarė mįslingą frazę "Pasiimk mane Morisone".  Vėliau jis pakeitė šią detalę ir pasakė, kad Deividas nešoko, o atsitiktinai įkrito į upelį. 

Policijai Mato žodžiai sukėlė didelių įtarimų. Pirma, jo pasakojimas nuolat keitėsi, antra, jo parodymuose buvo daug neatitikimų ir keistenybių. Nors jis teigė, kad jie visą dieną gėrė, skrodimas parodė ką kita - Deivido organizme alkoholio nerasta. Be to, vieta, kurioje, jo teigimu, Deividas įkrito į upę, buvo vos už penkiasdešimties metrų nuo gaisrinės ir už kelių metrų nuo baro, tad kodėl jis nebandė kviesti pagalbos?

Be to, Mato mergina teigė, kad jo automobilio daiktadėžėje rado 800 JAV dolerių grynaisiais ir nežinojo, iš kur jie atsirado.  

Nepaisant visų šių įtartinų įrodymų, jie nebuvo pakankamai konkretūs, kad suimtų Matą, dėl ko Džudi labai sunerimo.

Praėjo dar keli mėnesiai ir dabar įsikišo paranormalus aspektas. Su Džude susisiekė vietinis privatus detektyvas Filas Harisas ir pasakė tai, kuo Džudė ilgai negalėjo patikėti.

Filas teigė, kad 1995 m. spalio 15 d. pabudęs išgirdo balsą galvoje, kuris sakė, kad jis yra Deividas Čeisas ir kad jis buvo nužudytas, todėl jam reikia pagalbos, kad būtų išaiškinta jo mirtis. 

Filas jau anksčiau buvo girdėjęs apie paslaptingą Deivido Čeiso mirtį, todėl iškart suprato, apie ką kalbama. Jis apsvarstė situaciją ir nusprendė susisiekti su Džudi Chas, nors žinojo, kad ji tikriausiai juo nepatikės. Jis buvo teisus, Džudi buvo labai skeptiška, bet vis tiek sutiko su juo susitikti.

Bendraudamas su Džude Filas papasakojo jai daugybę asmeninių dalykų, kuriuos galėjo žinoti tik Deividas ir Džudė. Pasak jo, pats Dovydas jam tai pasakė, kad jo žmona patikėtų Filo žodžiais.

"Buvo daug labai asmeniškų detalių apie mano santykius su Deividu, kurių niekas kitas nežinojo. Apie mūsų bendrą gyvenimą, mūsų meilę vienas kitam, vardus, kuriais Davidas mane vadino, jis vadino mane Hannie Bunny ir Sweetie, ir panašiai. Filas Harrisas niekaip nebūtų galėjęs to sužinoti be Deivido, - sakė Džudi.

Vaiduoklis, žmogžudystė, dvasia, tyrimas, detektyvas

Po pokalbio su privačiu detektyvu ji buvo priversta įveikti skepticizmą ir pripažinti, kad jis iš tiesų galėjo bendrauti su jos mirusio vyro dvasia, ir jie susitarė, kad Harrisas tvarkys bylą. 

Beje, Filas Harrisas už šį darbą iš Džudi paėmė tik 1 dolerį, nes pats norėjo sužinoti, kuo baigsis ši keista jo patirtis su vaiduokliu.

Po kelių dienų Harrisas teigė, kad Deividas ne kartą su juo susisiekė ir pradėjo aiškiau suvokti, kas jam nutiko. Deivido teigimu, jis ir Matas susipyko, o po to jį nužudė Matas ir dar vienas vyras, Mato draugas. 

Filas pareigingai užrašė viską, ką jam pasakė Deivydas:

"Matas įkalbėjo mane išgryninti 1 800 dolerių čekį ir palikti pinigus jo daiktadėžėje, prisidengiant tuo, kad iš jo nusipirksiu pikapą. Tačiau abejojau, ar pirksiu automobilį iš Mato, ir tai jam pasakiau, kai išėjome iš baro. Matas jau tada buvo ant manęs supykęs, bet aš to nesupratau. 

Kai tik grįžome prie jo pikapo, jis ėmė aiškinti, kad aš jam pažadėjau šiuos pinigus, todėl jie priklauso jam. Matas pastūmė mane į krūtinę. Aš jį atstūmiau, o jis trenkė man į veidą. Tuoj pat smogiau jam atgal, ir staiga jam iš nosies pradėjo smarkiai bėgti kraujas. 

Dėl to jis labai supyko ir stipriai mane pastūmė. Nukritau labai arti vandens krašto. Stovėjome prie nedidelės atraminės sienelės ir grūmėsi ant žemės. Mes ritomės ir bandėme vienas kitam smogti, ir aš pajutau, kad Matas sudavė porą gerų smūgių. 

Prisimenu, kaip jis trenkė man kietu daiktu į pakaušį. Nežinau, kuo jis man trenkė, bet man lūžo kaklas. Peilis, kuriuo buvo nupjauti mano drabužiai, priklausė kitam vyrui. Tu buvai teisus, Filai, dėl pjūvių ant mano kojų. Čia Matas, užuot nusiėmęs batus, nupjovė man drabužius. 

Jie pririšo mano drabužius prie nužudymo įrankio. Matas liepė kitam vaikinui išmesti juos į upės vidurį kuo toliau. Nesu tikras, ar tai buvo plaktukas, ar laužtuvas, ar tiesiog sodo įrankis."

Viskas atrodė labai perspektyvu, bet, deja, netrukus Filas Harrisas staiga mirė nuo širdies smūgio, todėl Džudi liko viena spręsti savo problemą. Ji bandė kreiptis į valdžios institucijas dėl gautos informacijos, tačiau jai nepadarė įspūdžio istorija apie iš kapo kalbantį vaiduoklį, kuris išaiškina jos pačios žmogžudystę. 

Bet net jei jie ja patikėtų, ji vis tiek neturėtų jokių fizinių įrodymų prieš Matą ir jo bendrininką. Ir be jų byla vis tiek būtų žlugusi. 

Vienas vietos policijos seržantas taip paaiškino situaciją: 

"Na, akivaizdu, kad jei ketiname kelti baudžiamąją bylą, turime turėti ką pateikti teismui, tai būtų teismo situacija, o tam reikia turėti įrodymų, kuriuos galima paliesti, ir liudytojų, su kuriais galima pasikalbėti. Taigi, nors Filo Harriso pateikta informacija nebuvo atmesta, ją reikėjo patvirtinti iš kito šaltinio."

Esmė ta, kad Matas Orahoske niekada nebuvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už jokį nusikaltimą ir jam nebuvo pareikšti jokie kaltinimai, nes tariamo vaiduoklio parodymai tikrame teisme yra mažai vertingi. 

Deivido Chaso mirties klausimas taip ir liko neišaiškintas ir, nepaisant jo žmonos pastangų ir daugybės keistenybių, vis dar manoma, kad jis paprasčiausiai nuskendo.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.11.2017 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Česnakas su pienu gydo laringitą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas, Tonzilitas. Ingredientai: česnakas, pienas.

Skaityti daugiau

14.05.2020 laikas 22:53 Receptai – Patiekalai Troškinti rauginti kopūstai
Troškiniui reikės raugintų kopūstų, rūkytos kiaulienos šoninės, svogūno, lauro lapų, druskos, pipirų, vandens.

Skaityti daugiau

20.12.2017 laikas 16:10 Receptai – Patiekalai Trynių kaukė pleiskanojančiai, vystančiai odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trynys, Tamsaus medaus, Aliejaus, Citrinos sulčių, Avižinių miltų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau