Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 27

JAV teigia, kad G7 sparčiai rengia Rusijos naftos kainų ribojimo planą

Pirmadienį G7 šalys padidino ekonominį spaudimą Maskvai - padaryta pažanga derybose dėl Rusijos naftos kainų ribojimo ir naujų sankcijų, kurios trukdo Rusijos gynybos pramonei.

Aukšto rango JAV pareigūnas žurnalistams sakė, kad derybos dėl to, kaip apriboti pinigų sumą, kurią rusai gali gauti už savo pagrindinį naftos eksportą, vyksta sparčiai.

"Mes vis dar diskutuojame su kitais G7 partneriais, kurie dirba, kad tai užbaigtų, tačiau esame labai arti to, kad G7 lyderiai nuspręstų skubiai nurodyti atitinkamiems ministrams sukurti mechanizmus, kaip nustatyti pasaulinę Rusijos naftos kainos viršutinę ribą", - sakė pareigūnas žurnalistams, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga.

Šio plano tikslas - atimti iš Kremliaus "pagrindinį grynųjų pinigų šaltinį ir priversti sumažinti Rusijos naftos kainą".

Baltieji rūmai taip pat pristatė naujas priemones, kuriomis siekiama apriboti Rusijos galimybes apsirūpinti ginklais, naudojamais puolant kaimyninę Ukrainą.

"G7 lyderiai suderins ir išplės tikslines sankcijas, kad dar labiau apribotų Rusijos prieigą" prie Vakarų technologijų, kurios gali padėti Rusijos ginklų pramonei, teigė Baltieji rūmai.

O JAV taip pat "agresyviai taikys sankcijas Rusijos gynybos tiekimo grandinėms... ir apribos Rusijos galimybes pakeisti karinę įrangą, kurią ji jau prarado per savo žiaurų karą".

Kita priemonė, kuria siekiama nubausti prezidento Vladimiro Putino Rusiją ir padidinti pagalbą provakarietiškai Ukrainai, - G7 planuoja lėšas, surinktas dėl neseniai įvestų prekybos muitų Rusijos eksportui, paversti pagalba Ukrainai.

JAV prezidentas Joe Bidenas ir kiti G7 lyderiai "sieks įgaliojimų panaudoti pajamas, surinktas už bet kokius naujus tarifus Rusijos prekėms, kad padėtų Ukrainai ir užtikrintų, jog Rusija padengtų savo karo išlaidas", - žurnalistams sakė aukšto rango JAV pareigūnas.

Nors Vakarai, atsakydami į V. Putino įsakymą vasario mėn. įsiveržti į Ukrainą, jau įvedė Rusijai kelių lygių sankcijas, naftos pramonei nukreiptos sankcijos kol kas yra didžiausias ekonominis įkainis.

Energijos eksportas yra didžiausios Rusijos pajamos, o Vakarų šalys yra vienos iš labiausiai priklausomų nuo importuojamos naftos ir dujų.

Kadangi sparčiai kylančios degalų kainos yra skausmingai didelės infliacijos Jungtinėse Valstijose ir kitose Didžiojo septyneto šalyse priežastis, J. Bidenas ypač gerai supranta politinę šio sektoriaus puolimo riziką.

Aukšto rango JAV pareigūnas teigė, kad "G7 lyderiai siekė dviejų tikslų: ne tik tiesiogiai sumažinti pajamas, ypač energetikos srityje, bet ir sumažinti šalutinį poveikį G7 šalių ekonomikoms ir likusiam pasauliui".

"G7 vadovai ketina pripažinti šiuos du tikslus ir taip pat pripažinti, kad tolesnis kelias - skubiai nurodyti ministrams dirbti siekiant kainų viršutinės ribos, kuri, mūsų nuomone, gali geriausiai padėti pasiekti abu šiuos tikslus vienu metu."

Idėją apriboti rusiškos naftos, taip pat ir dujų, kainas remia Italija, taip pat Prancūzija.

Ji veiktų taip, kad šalys ir toliau importuotų joms reikalingą energiją iš Rusijos, bet atsisakytų mokėti didesnę nei nustatyta kainą. Teoriškai tai sumažintų infliacijos spaudimą šalies viduje ir kartu sumažintų Rusijos pelną.

Apskaičiuota, kad Maskva neturėtų kitos išeities, kaip tik sutikti, nes jai labai reikia pajamų.

Tačiau pirmininkaujanti Prancūzija pareiškė, kad ši priemonė būtų "daug veiksmingesnė, jei ją pasiūlytų šalys gavėjos" ir kad būtina bendradarbiauti su OPEC+ ir kitomis pasaulio naftos gavėjomis.

Jungtinės Valstijos ir Kanada, kurios yra daug mažiau priklausomos nuo Rusijos kaip energijos tiekėjos, uždraudė bet kokį rusiškos naftos importą.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2019 laikas 16:12 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įka...

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo anginos

Angina liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo anginos, angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

04.07.2019 laikas 18:12 Receptai – Patiekalai Kiaulienos kotletai su grikiais
Gaminame. Kiaulienos kotletai su grikiais. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:04 Kaip neištikimybė "išgelbsti" santuoką?
Kiekviena moneta turi dvi puses. Išdavystė yra labai skausminga ir griaunanti santykius. Tačiau trečiasis asmuo kartais išgelbsti šeimą, padėdamas įveikti santykių ir asmeninę krizę, įskaitant. Filmas "Meilė ir balandžiai" yra klasikinė šio reiškinio...

Skaityti daugiau