Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 2

Baidenas skiria daugiau jūsų pinigų karui Ukrainoje - jau beveik 63 mlrd. dolerių

Penktadienį J. Bideno administracija paskelbė apie dar 820 mln. dolerių naują karinę pagalbą Ukrainai, įskaitant pažangias vidutinio ir ilgo nuotolio oro gynybos sistemas ir kontrartilerijos radarus, skirtus apsiginti nuo Rusijos invazijos įgaliotajame kare.

JAV yra skyrusios Ukrainai daugiau kaip 8,8 mlrd. dolerių ginklų ir karinės pagalbos. Apie 7 mlrd. dolerių iš šios pagalbos buvo paskelbta po pirmosios Rusijos invazijos vasario mėn. JAV 54 mlrd. dolerių pagalbos, kurią Kongresas patvirtino nuo karo pradžios, taigi iš viso nuo vasario mėn. buvo suteikta šiek tiek daugiau nei 62,8 mlrd. dolerių pagalbos.

Pagal naująjį paketą JAV įsigis dvi sistemas, žinomas kaip NASAMS - Norvegijoje sukurtą priešlėktuvinę sistemą, naudojamą oro erdvei aplink Baltuosius rūmus ir Kapitolijų Vašingtone saugoti. Aukšto rango gynybos pareigūnas "NBC News" žurnalistams sakė, kad NASAMS ketinama padėti Ukrainai pereiti nuo sovietinių laikų priešlėktuvinės gynybos sistemų naudojimo. 

Pentagonas taip pat suteiks ukrainiečiams iki 150 000 155 milimetrų artilerijos šaudmenų. JAV taip pat suteiks papildomų šaudmenų vidutinio nuotolio raketų sistemoms, kurias birželio mėn. perdavė Ukrainai, vadinamoms didelio judrumo artilerijos raketų sistemomis (angl. High Mobility Artillery Rocket Systems, HIMARS). Pentagonas taip pat nupirks Ukrainai keturis priešartilerijos radarus. Šiems naujiems pirkiniams, finansuojamiems pagal Pentagono Ukrainos saugumo paramos iniciatyvą, pagaminti gynybos bendrovėms prireiks mažiausiai kelių savaičių. 

"Mes ketiname remti Ukrainą tiek, kiek reikės", - šią savaitę per spaudos konferenciją Madride vykstančio NATO aukščiausiojo lygio susitikimo metu sakė Džo Baidenas (Joe Biden). 

J. Bidenas pateikė klaidingų teiginių, kad Rusija dėl Vakarų sankcijų jau patyrė smūgį savo tarptautinei reputacijai ir didelę žalą ekonomikai. 

Tačiau pasirodė, kad karas sustiprino Rusijos santykius su Kinija, Indija ir keliomis kitomis valstybėmis, su kuriomis Amerikos demokratija palaiko įtampą. Šiuo metu Rusijos valiuta viršija lūkesčius, o jos akcijų rinka primena Nasdaq biržą. Atrodo, kad karas sustiprino Rusiją, tik pakenkė kai kuriems užsienio reikalams. 

Didžiausią ekonominių bangų poveikį jaučia amerikiečiai, kurie finansuoja šį tarpinį karą per didesnes dujų kainas ir dėl sankcijų kylančias maisto kainas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.07.2019 laikas 11:08 Receptai – Patiekalai Prikėlė legendinio varškės pyrago receptą: sugrįšite atgal į vaikystę

Jei mama nekepdavo ko nors skanaus namuose, tuomet parnešdavo iš parduotuvės pyrago “Draugystė“. Ir tikrai, šis pyragas iki dabar yra idealus desertas prie kavos ar arbatos. Ne per drėgnas, ir ne per sausas, ne per ...

Skaityti daugiau

16.06.2019 laikas 20:43 Receptai – Patiekalai Minkštos varškės spurgos

Senas labai skanių, minkštų varškės spurgų receptas. Gaminame. Varškės spurgos.

Skaityti daugiau

03.08.2019 laikas 13:22 Receptai – Patiekalai Purios bandelės su aguonomis: besvorė minkšta tešla ir įdaro gausa

Bandelės su aguonomis – mėgstamas kepinys, kuris iškart sukelia kažkokius malonius vaikystės prisiminimus, perkelia į močiutės virtuvę ir verčia šypsotis. Ir niekur tokio skanėsto nenusipirksi, kad tešla būti orinė ir min...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.05.2024 laikas 08:17 Niekada neužmegzkite naujų santykių, jei nesate išsprendę visų ankstesnių santykių problemų
Labai dažnai girdime posakį: "pleištą galima išmušti pleištu". Sakoma, kad išsiskyrėte, susiraskite naują partnerį ir viskas bus gerai. Visa sena bus pamiršta, o jūs gyvensite ir klestėsite. Deja, taip nebūna.

Skaityti daugiau

16.05.2024 laikas 07:22 2024 m. gegužės 16 d. horoskopas: žvaigždės atskleidžia visų Zodiako ženklų ateities paslaptis
Šiandien puiki diena bet kokiam verslui. Gali kilti laipsniškų vidinių baimių ir nerimo, kad neturėsite pakankamai laiko visiems darbams atlikti. Tai Juodojo Mėnulio "darbas", kuris ir sukelia tokį nepagrįstą nerimą ir susirūpinimą....

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 10:00 Daugiau nei 1600 metų senumo paslaptinga geležies kolona glumino mokslininkus: atsirado versija
Ši paslaptinga geležies kolona Indijoje buvo veikiama gamtos stichijų daugiau nei 1 600 metų. Tad kodėl ji niekada nerūdijo? Ar gali geležinė konstrukcija stovėti 1 600 metų ir nerūdyti, nors buvo veikiama gamtos stichijų?...

Skaityti daugiau