Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 11

Euro smukimas arti dolerio pariteto

Pirmadienį euro kursas dolerio atžvilgiu smuko ir vėl priartėjo prie pariteto, nes euro zona susiduria su sumažėjusiu Rusijos dujų tiekimu.

Apie 1200 GMT euro kursas sumažėjo vienu procentu - iki 1,0083 USD, nes planuojamas dujų tiekimo sumažinimas padidino nerimą dėl didelės infliacijos euro zonoje.

Penktadienį euro kursas jau buvo nukritęs žemiau 1,01 JAV dolerio ir buvo beveik 20 metų žemumoje (1,0072 JAV dolerio), didėjant nuogąstavimams dėl euro zonos recesijos, nes pasaulinė infliacija dėl sparčiai augančių energijos kainų pasiekė aukščiausią lygį per kelis dešimtmečius.

Bendroji Europos valiuta kenčia ir dėl to, kad Federalinis rezervų bankas JAV palūkanų normas didina agresyviau nei Europos centrinis bankas, teigė prekiautojai.

Pirmadienio sandoriuose euras, atsigavęs virš 1,01 JAV dolerio, vėl priartėjo prie pariteto.

Tai įvyko po to, kai Rusijos energetikos milžinė "Gazprom" ėmėsi veiksmų pradėti 10 dienų truksiančią dujotiekio "Nord Stream 1" techninę priežiūrą - Vokietija ir kitos Europos šalys su nerimu stebi, ar dujos vėl bus tiekiamos.

Kasmetiniai dujų jungties darbai buvo suplanuoti gerokai iš anksto.

Tačiau baiminamasi, kad dėl invazijos į Ukrainą Rusijos ir Vakarų santykiams esant žemiausiems per daugelį metų, "Gazprom" gali pasinaudoti proga ir paprasčiausiai užsukti sklendes.

"Europoje ne tik infliacija kenkia nuotaikoms, - sakė "City Index" rinkų analitikas Favadas Razakzada (Fawad Razaqzada).

"Nerimas dėl energetinio saugumo taip pat kenkia rizikos nuotaikoms... Nerimaujama, kad Rusija atsisakys atnaujinti tiekimą".

Vėliau pirmadienį euro kursas šiek tiek atsigavo - iki 1,0093 JAV dolerio.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.06.2019 laikas 07:33 Receptai – Patiekalai Gardus varškės pyragas
Pasigaminkime labai skanų ir gardų pyragą iš varškės.

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:43 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai miežio gydymui
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Miežis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai miežio gydymui, receptai nuo miežio, miežio gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradi...

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 23:04 Receptai – Patiekalai Lašišos Šašlykas Orkaitėje
Lašišos filė nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, apipilame aliejumi ir išmaišome. Visus prieskonius sumaišome dubenėlyje ir apibarstome jais paruoštą lašišos filė, išmaišome, pamaigome pirštais, kad prieskoniai gerai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 12:57 Tikro draugo požymiai. Patikrinkite save
Ne visi žmonės, kuriuos pavadiname ar laikome draugais, yra tikri draugai. Dauguma jų būna tiesiog geri pažįstami, laisvalaikio pasilinksminimų ir vakarėlių bendrininkai, kolegos ar šiaip žmonės, su kuriais kažkuriame gyvenimo etape suvedė likimas. P...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau