Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Rugpjūčio » 10

"Pfizer" pradeda Laimo ligos vakcinos 3 fazės tyrimą

Šią savaitę bendrovė "Pfizer" pranešė pradėjusi paskutinį eksperimentinės vakcinos, skirtos Laimo ligos prevencijai 5 metų ir vyresniems žmonėms, bandymų etapą.

Pranešime spaudai rašoma, kad "Pfizer" ir jos partnerė iš Prancūzijos "Valneva" į vėlyvosios stadijos klinikinį tyrimą, kurio metu bus tikrinama vakcina VLA15 nuo erkių platinamos ligos, įtrauks apie 6000 savanorių nuo 5 metų amžiaus.

The Defender praneša: Bendrovė planuoja sukurti sezoninę vakciną, kuria 5 metų ir vyresni žmonės galėtų pasiskiepyti tais mėnesiais, kai erkės yra aktyviausios.

Jei ši vakcina bus patvirtinta, tai bus pirmoji per daugiau nei du dešimtmečius JAV sukurta vakcina nuo Laimo ligos po to, kai 2002 m. iš rinkos buvo pašalinta GlaxoSmithKline gaminama vakcina LYMERix dėl teisminių procesų, abejonių dėl saugumo ir mažėjančių pardavimų.

Pranešime spaudai rašoma, kad "Pfizer" ir prancūzų partnerė "Valneva" renka 6 000 5 metų ir vyresnių dalyvių vėlyvosios stadijos klinikiniam tyrimui, kurio metu bus tikrinama vakcina VLA15 nuo erkių platinamos ligos.

ClinicalTrials.gov duomenimis, tyrimui buvo atrinkta "18 000 sveikų 5 metų ir vyresnių dalyvių". Savo pranešime spaudai "Pfizer" nepaaiškino tyrimo dalyvių skaičiaus neatitikimo.

VLA15 yra "daugiavalentė baltymo subvieneto vakcina", skirta "Borrelia" - Laimo ligą sukeliančios bakterijos - išorinio paviršiaus baltymui A (OspA). Vakcina turėtų apsaugoti nuo šešių baltymų formų, kurias išreiškia Šiaurės Amerikoje ir Europoje paplitusios bakterijų rūšys.

Atliekant 3 fazės klinikinį tyrimą, dalyviams bus suleistos trys VLA15 arba placebo dozės, po to - viena stiprinamoji dozė arba dar viena placebo dozė, pranešė "The Washington Post".

Vaistų gamintojai teigė, kad tyrimas bus atliekamas 50 vietų, kuriose Laimo liga yra "labai endemiška", įskaitant Suomiją, Vokietiją, Nyderlandus, Lenkiją, Švediją, Suomiją ir JAV.

Jei tyrimai bus sėkmingai užbaigti, "Pfizer" 2025 m. gali prašyti JAV ir Europos reguliavimo institucijų patvirtinti savo vakciną.

P komentaras: labai, keista. Nori sukurti sezoninę vakciną... kiek man žinoma, pas mus vasara trunka 3 mėnesius... mmm žiema jų gi nėra.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.06.2019 laikas 14:49 Receptai – Patiekalai Pyragas prie arbatos per 5 minutes. Viską sumaišiau ir į orkaitę
Paprastas ir skanus naminis pyragas! Išsamų torto paruošimą žiūrėkite vaizdo medžiagoje.

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 06:21 Receptai – Patiekalai Varškės ir uogų vyniotinis, kas nori sulieknėti, ar tiesiog prižiūrintiems savo figūrą!
Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ir t.t. – įdaro...

Skaityti daugiau

03.06.2019 laikas 20:58 Receptai – Patiekalai Dabar kepu šį mėsos pyragą kiekvieną sekmadienį!

Mėsos pyrago receptas. Pats skaniausias m4so pyragas. Labai greitas paruošimas, kai neturime laiko.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
14.05.2024 laikas 10:00 Daugiau nei 1600 metų senumo paslaptinga geležies kolona glumino mokslininkus: atsirado versija
Ši paslaptinga geležies kolona Indijoje buvo veikiama gamtos stichijų daugiau nei 1 600 metų. Tad kodėl ji niekada nerūdijo? Ar gali geležinė konstrukcija stovėti 1 600 metų ir nerūdyti, nors buvo veikiama gamtos stichijų?...

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 09:40 Atrasta įkaitusi planeta, karštesnė už daugelį žvaigždžių
Kalifornijos Riversaido universiteto astrofizikas Stephenas Kane'as (Stephen Kane) ir jo komanda, naudodami TESS erdvėlaivio duomenis, atrado uolėtą planetą, kuri tiesiog švyti išlydyta lava.

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 09:25 Atrastas Aleksandro Didžiojo vonios kambarys
Archeologai, atlikdami tyrimus Egėjo rūmuose šiaurės Graikijoje, aptiko Aleksandro Didžiojo vonios kambarį. Žinoma, kad garsusis karvedys šiuose rūmuose praleido vaikystę.

Skaityti daugiau