Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2019 » Birželio » 8

Varškės ir uogų vyniotinis, kas nori sulieknėti, ar tiesiog prižiūrintiems savo figūrą!

Varškės ir uogų vyniotinis visiems, kas nori sulieknėti. paranormal.lt

Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ir t.t. – įdaro variantų begalybė.

Ingredientai:

  • lavašas – 180 g
  • varškė 5% – 300 g
  • Juodieji serbentai – 350 g
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • cukrus – 50 g (25 g – įdarui, 25 g uogoms) arba pagal skonį
  • krakmolas – 2 nubraukti a.š.
  • vanilė – 1 g
  • Liesas jogurtas ar grietinė – 2-3 v.š. jei reikia

Gaminimas :

  1. Perpjaunam lavašo blyną pagal tai, kiek vyniotinių ruošiamės pagaminti iš čia nurodyto produktų kiekio. Man išėjo du.
  2. Atskiriam kiaušinio trynį nuo baltymo.
  3. Ruošiam varškės įdarą: sumaišom varškę, baltymą, cukrų ir vanilę, gerai išmaišom. Cukraus dedam pagal skonį. Įdaras turi gautis kreminis, kad būtų patogu jį tepti ant lavašo. Jei varškė per sausa, pridedam 2-3 v.š. jogurto ar grietinės.
  4. Įdarą plonu sluoksniu tepam ant lavašo, truputį palikdami neišteptą kraštelį.
  5. Varškės sluoksnį apibarstom juodųjų serbentų uogomis, bet netankiai.
  6. Uogas apibarstom trupučiu cukraus ir krakmolu – jis neleis uogų sultims ištekėti ir užkonservuos jas vyniotinio viduje.
  7. Susukam vyniotinį ir dedam jį ant skardos. Iš viršaus vyniotinius ištepam tryniu. Trynys ne tik padarys plutelę traškia, bet ir apsaugos lavašo tešlą, kad per greit nesudrėktų, ilgam išlaikydamas ją sausa ir traškia.
  8. Lavašo vyniotinius dedam į iki 180ºС laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam 30 – 35 minutes, kol lavašas taps gražiai apskrudęs.
  9. Leidžiam vyniotiniams šiek tiek ataušti orkaitėje, po to ištraukiam ir galim pjaustyti juos šiltus ar šaltus. Karštų vyniotinių geriau neliesti – uogų sultys bus dar neataušusios ir nesustingusios.
  10.  Šiek tiek šiltas vyniotinis iš lavašo su varškės-uogų įdaru tiesiog nuostabus. Jis primena štrudelį: varškės sluoksnis pradingsta dėl ryškaus uogų skonio, bet sukuria švelnų sluoksnį, dėl kurio uogų sultoms neleidžia sudrėkinti pačios tešlos. Tešla nesudrėksta ir neištyžta. Susidaro įspūdis, kad vyniotinis yra tik iš uogų sluoksnio ir plonos tešlos. Atrodo kaip uogų štrudelis.

Lavašas su varškės-uogų įdaru gaminamas greitai ir paprastai, o išeina rafinuotas dietinis kepinys.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau