Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugsėjo » 17

Gydome tulžies pūslę

Mūsų kepenys su tulžies latakais ir tulžies pūsle - tai viena iš sudėtingiausių ir svarbiausių organizmo sistemų. Gerai veikiančios kepenys - tai galiausiai viso organizmo sveikata. Dvi svarbiausios kepenų funkcijos yra kraujo, kuris pasiekia kiekvieną mūsų organizmo ląstelę, valymas ir dalyvavimas virškinant maistą, kuris teikia gyvybiškai būtiną energiją. Įdomu tai, kad šios dvi funkcijos vykdomos ne vienu metu, jos paskirstytos per visą parą taip, kad organizmas laikytųsi biologinio ritmo, kurį sukūrė gamta. Naktį, kai miegame, organizmas ilsisi, ir visos sistemos dirba mažiausiomis energinėmis apkrovomis, kepenys valo kraują, šalindamos iš jo šlakus, susikaupusius per dieną, ir kaupia juos naktinėje tulžyje. Štai kodėl taip svarbu papusryčiauti iki 7 val. ryto, nes yra tokia «sklendė», vadinama Oddi sfinkteriu, kuri pasiruošusi atsidaryti ir išleisti naktinę toksinę tulžį, net jei į virškinimo sistemą patenka truputį skysčio. Šis procesas vyksta nuo 5 iki 7 valandų ryto.

Tokiais pirmais pusryčiais gali būti viskas, ką lengva paruošti, bet geriau, jei tai bus 1/2-2/3 stiklinės erškėčių ar bet kokių vaistažolių, kurias mėgstate, nuoviro.

Tai gali būti puodelis arbatos, kavos, galiausiai tiesiog vandens. Nereikėtų pamiršti, kad rytinio tulžies išmetimo procesas yra labai svarbus. Nes jei to nebūtų, ta tulžis, kuri naktį sutraukia į save visus toksinus, liktų mūmyse ir visą šviesią dieną nuodytų organizmą. Išsiugdžius įprotį pirmą kartą pusryčiauti iki septynių valandų ryto, mes saugome kepenis, kartu ir visą organizmą, nuo tokių susirgimų kaip gastritas, cholangitas, tulžies latakų diskinezija, tulžies pūslės akmenligė, vidurių užkietėjimas, hemorojus.

Antra svarbi normalios kepenų veiklos sąlyga yra daugkartinė mityba. Tai taip pat sąlygoja biologinis organizmo veiklos principas. Jam būtina, kad kas dvi valandas būtų išmetama tulžis, tai vyksta virškinimo proceso metu.

Pakanka suvalgyti nedidelį džiūvėsėlį ar kelias džiovintų obuolių skilteles, razinas ar riešutus.

Tokios skaidytos mitybos metodas padeda organizmui fiziologiškai ir neskausmingai «skaldyti» akmenis ir šalinti smėlį iš tulžies šalinimo sistemos kepenyse.

7-8 kartų mityba, nors tai gali atrodyti ir keistai, teigiamai veikia ir hormonų sistemos veiklą. Nes fermentų sistema, kuri reguliuoja maisto patekimą į organizmą, pradedant nuo burnos ertmės seilių liaukų ir baigiant plonojo bei storojo žarnyno sultimis, labai susijusi su vidaus sekrecijos liaukų veikla.

Kepenys - tai savotiškas organizmo maitinamųjų medžiagų sandėlis (pavyzdžiui, glikogenas, kurį organizmas naudoja streso minutėmis, savimi «pridengia» organus ir sistemas nuo galingo adrenalino ir noradrenalino pliūpsnio). Kepenys - cheminis fabrikas, «įmontuotas» tarp dviejų sistemų - virškinimo ir kraujotakos.

Šio sudėtingo mechanizmo veiklos išbalansavimas yra daugybės skrandžio ir virškinimo trakto, širdies ir kraujagyslių sistemos, ypač širdies, susirgimų priežastis. Egzistuoja labai tamprus ryšys tarp virškinimo, kepenų ir kraujotakos.

Mes net neįtariame, kokia svarbi yra gera kepenų veikla. Pateiksime tokį pavyzdį. Dažnai kojų tinimo priežasčių ieškome širdies ir kraujagyslių sistemos veiklos sutrikimuose, nors iš tikrųjų tai gali sukelti blogas limfos nutekėjimas kepenyse. Dėl jo storajame žarnyne kaupiasi dujos, kepenys spaudžiamos prie krūtinės ląstos ir suspaudžiama apatinė tuščioji vena. Tai ir sukelia tinimus. Ir čia jums gali padėti krapai, o ne skubi kardiograma. Juk nuo susikaupusių dujų mažiems vaikams mes duodame krapų vandens. Tai kodėl tai pamirštame, kaip problemos iškyla mums patiems?

Bet koks užvirintas aliejus virsta nuodais. Tai kodėl mes dar gyvi? Tik todėl, kad yra kepenys. Jos geba kovoti su visokiais nuodais, patenkančiais į organizmą. Jogai kepenis vadina «darbštuolėmis», kurios tarsi darbinis arklys velka savo naštą iki galo, iki paskutinės ląstelės žūties.

Polis Bregas rašė: «Ant keptuvių verda mūsų mirtis». Per didelis gyvulinių riebalų vartojimas, mažas fizinis krūvis veda prie to, kad kraujagyslės užsikemša į vašką panašiomis cholesterolio dalelėmis, kurios nusėda ant arterijų sienelių. Bregas manė, kad aterosklerozė ateina pas mus «ne su amžiumi, o su dieta».

Dar iki tol, kol kepenų veiklos sutrikimai privers jus kreiptis į gydytoją, jūs patys galite paanalizuoti kepenų ląstelių veiklą pagal jūsų išmatų būklę. Dar senais laikais valsčiaus gydytojai neleisdavo pacientams sunaikinti naktipuodžio turinio, iki jiems atvykstant. Pagal išmatų konsistenciją, spalvą ir riebumą galima spręsti apie kepenų ląstelių, kurių yra milijardai, veiklą. Kiekviena iš jų sudaryta taip, kad viena jos dalis «sugeria» į save šlakus iš kraujo, o kita «išleidžia» šiuos šlakus į tulžies latakus. Virškinimo proceso metu tulžis išmetama į dvylikapirštę žarną, ten tulžis aktyviai dalyvauja maisto virškinime ir ekskrementų susidaryme. Ekskrementai turi būti minkšti, suformuoti ir riebūs. Jei ekskrementų riebumas nefiksuojamas, tai rodo, kad riebalų, patenkančių į organizmą ir galinčių būti suvirškintais, kiekis viršija leidžiamą normą. Riebalai, kurie lieka neperdirbti, arba užsilaiko kraujyje ir sukelia kraujagyslių aterosklerozę, siaurina jų spindį, arba kaupiasi pačiose kepenų ląstelėse ir trukdo kepenims normaliai funkcionuoti.

Rimtų kepenų ligų pranašas yra ir toks funkcinis sutrikimas, kaip tulžies latakų diskinezija. Jos požymiai: sunkumo pojūtis dešiniajame šone po valgymo, silpnas pykinimas tarpuose tarp valgymų, jokio potraukio mėgstamiems patiekalams, kartumas burnoje, rėmuo, blogas kvapas iš burnos, esant sveikiems dantims, miego sutrikimas, Tai liudija apie kepenų veiklos bioritmų sutrikimus.

Šie simptomai sustiprėja, pavalgius kepto, riebaus, konservuoto, rūkyto maisto. Laiku neatkreipus į tai dėmesio, šie procesai gali trukti metų metus, dėl to susidaro akmenys, smėlis, atsiranda kepenų uždegimai (hepatitas, cholangitas), galiausiai ir kepenų cirozė.

Jei neavite ankštos avalynės, o ant jūsų dešinio mažojo pirštelio atsirado nuospauda, atkreipkite dėmesį į savo kepenis. Paprastai tai būna pirmas požymis, kad gali būti rūpesčių su kepenimis. Jis atsiranda anksčiau, negu jūs pajusite, kurioje pusėje yra kepenys.

TuIžies latakų praeinamumą ir natūralią formą galima atkurti dar iki rimtų tulžies pūslės ir kepenų ligų atsiradimo. Yra keli paprasti būdai, kaip «aklai» zonduoti kepenis namų sąlygomis.

Pagrindiniai «aklo» zondavimo (arba tiubažo) principai, nepriklausomai nuo naudojamų priemonių, yra tokie:

1) atlikti procedūrą reikia po nakties poilsio, nesikeliant iš lovos! Kad neatsirastų ūmus poreikis atsikelti ryte, iš vakaro, pradedant antrąja dienos puse, reikia smarkiai riboti skysčių vartojimą, sumažinti iki minimumo;

2) visi judesiai, posūkiai turi būti atsargūs ir lengvi;

3) labai svarbu atpalaiduoti nervų sistemą, mintimis pasinerti į maloniausias svajones ar prisiminimus. Tokios procedūros geriau nedaryti iš viso, jei išvakarėse šeimoje įvyko skandalas ar kita stresinė situacija.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.06.2019 laikas 12:56 Receptai – Patiekalai Tinginiai virtinukai su bulvėmis

Tiesiogiai per 10 minučių paruošiame tikrą gardumyną! Ingredientai: 400 g bulvių; 150 g miltų; 1 a. š. druskos; 2-3 v. šaukštai augalinio aliejaus.

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 16:02 Receptai – Patiekalai Grybukų receptas. Meduoliniai grybukai
Gardžių ir lengvai pagaminamų meduolinių grybukų receptas. Pasigaminkime namuose. Kitoks grybukų paruošimo receptas. Žiūrėkite vaizdo įrašą. Skanaus!

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 08:10 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai glaukomai gydyti, profilaktikai
Glaukoma liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai glaukomai gydyti, profilaktikai, glaukoma, glaukomos gydymas, receptai glaukomai, vaistažolės glaukomai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 12:57 Tikro draugo požymiai. Patikrinkite save
Ne visi žmonės, kuriuos pavadiname ar laikome draugais, yra tikri draugai. Dauguma jų būna tiesiog geri pažįstami, laisvalaikio pasilinksminimų ir vakarėlių bendrininkai, kolegos ar šiaip žmonės, su kuriais kažkuriame gyvenimo etape suvedė likimas. P...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau