Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Birželio » 14

Grybukų receptas. Meduoliniai grybukai

Grybukų receptas. Meduoliniai grybukai. paranormal.lt

Meduolinių grybukų receptas.

Ingredientai:

  • Medus (natūralus ar dirbtinis) – 100 g;
  • Margarinas – 100 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Cukrus – 100 g;
  • Soda (nugesinta grietine) – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Miltai - 450-500 g;
  • Meduoliniai prieskoniai;
  • Aguonos (grybukų koteliams).

grybukai, meduoliniai grybukai, kepiniai, receptas, virtuvė,paranormal

Gaminame. Meduoliniai sausainiai - grybukai

Medų, margariną ir cukrų dedame į dubenį ir dedame ant puodo su verdančiu vandeniu, ištirpiname. Nukėlus nuo puodo leidžiame truputėlį atvėsti ir dedame plaktą kiaušinį, prieskonius, grietine nugesintą sodą. Viską išmaišome ir po truputį maišydami dedame miltus. Minkome tešlą grybukams. Tešla turi būti gana minkšta lengvai minkoma, kad grybukai nebūtų kieti.

Iš tešlos formuojame grybukų galvutes ir kotelius (atskirai). Kotelius galima formuoti ir iš dviejų sausainėlių, juos iškeptus sulipinant baltuoju glajumi. Sausainiai standartinio dydžio grybukams kepami apie 10-12 minučių vidutinio karštumo orkaitėje, didesni ilgiau. Dar šiltose grybukų galvutėse peiliu padarome griovelius koteliams įstatyti.

Baltas glajus (grybukų koteliams)

  • Cukraus pudra – tiek, kad glajus nebūtų skystas, ~ 1 stiklinė;
  • Kiaušinio baltymas – 1 vnt.;
  • Citrinos rūgštelė – pagal skonį.

Į dubenėlį dedame ingredientus ir gerai išsukame. Kad laikytųsi ant grybuko, glajus turi būti gana tirštas. Jeigu glajus gavosi skystas, dedame dar cukraus pudros.

grybukai, meduoliniai grybukai, kepiniai, receptas, virtuvė,paranormal

Rudas glajus (grybukų galvutėms):

Šokoladas. Jį tiesiog ištirpiname garų vonelėje.

Na o formuoti sausainius grybukus galima įvairiai..

* Kotelius ir galvutes sumauti ant medinių dantų krapštukų. Galvutes pamerkti į tirpintą šokoladą ir dantų krapštuką įsmeigti, pavyzdžiui, į duonos kepaliuką. Kotelius pamerkti į baltąjį glajų , o kotelio galiuką bakstelti į aguonas. Kai glajus sukietės, galvutėje padarytą duobutę ištepti glajumi ir sujungti su koteliu.

* Pirmiausia sujungti grybuko galvutę su koteliu, tada kotelį pamerkti į baltąjį glajų, bakstelti į aguonas ir grybuką pastatyti ant skardoje papiltų kruopų, koteliu į viršų. Kai nudžius, galvutę pamerkti į šokoladą ir pastatyti kruopose galvute į viršų. 

Skanaus!

Kitoks grybukų paruošimo receptas. Žiūrėkite vaizdo įrašą.

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar