Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Religija » 2022 » Spalio » 2

Abuna Yemata Guh Etiopijoje - sunkiausiai pasiekiama garbinimo vieta žemėje

"Abuna Yemata Guh" Etiopijoje yra bene sunkiausiai prieinama garbinimo vieta žemėje. Bažnyčia iškalta uolos šone ir iš visų pusių apsupta stačių uolų.

Abuna Yemata Guh - monolitinė bažnyčia, esanti Etiopijos Tigrajaus regiono Hawzen woreda provincijoje. Jis yra 2580 metrų aukštyje ir į jį reikia kopti pėsčiomis. Jis išsiskiria savo kupolu ir gražia V a. sienų tapyba bei architektūra.

Bažnyčia yra iškalta uolos šone, o norėdami ją pasiekti, lankytojai ir maldininkai turi pereiti natūralų akmeninį tiltą, kurio abiejose pusėse yra apie 250 m bedugnė, tada paskutinį siaurą medinį pėsčiųjų tiltą, po to kopti vertikalia uolos siena, kuri priklauso tik nuo rankų ir kojų jėgos (basomis kojomis, nes ši vieta laikoma šventa), ir baigiasi 50 cm pločio atbraila per 300 m prarajos kraštą.

"Šios vietos yra palaimintos, - sako tėvas Assefa. "Mūsų šventasis globėjas gelbsti tuos, kurie krenta su jo vėju. Jie sugrįžta ant atbrailos nuo pusės kelio žemyn."

Assefos tėvo senelis taip pat buvo Abuna Yemata Guh kunigas, o tarp uolų palaidota daugybė kunigų kartų.

Bažnyčią pastatė šventasis Abuna Jemata, vienas iš devynių šventųjų, kurie V a. pabaigoje atvyko iš Sirijos, Konstantinopolio ir Romos, kad atneštų krikščionybę į Etiopiją.

Pirmosios 45 kilimo minutės nėra itin sudėtingos, tačiau yra kelios sudėtingos stačios atkarpos, kuriose reikia išsilaikyti ant kojų; galutiniam pakilimui gidai neša virves. Paskutines dvi minutes reikia tvirtų nervų, kad įveiktumėte paskutinį pakilimą ir pavojingą atbrailą virš 200 metrų aukščio kritimo.

Bažnyčioje saugomi vieni seniausių pasaulyje krikščioniškojo meno kūrinių.

Viduje smiltainio sienas puošia svarbiausių Biblijos veikėjų portretai ir patarlių atvaizdai.

Paveikslų, vaizduojančių figūras iš Senojo Testamento, yra daugiau nei iš Naujojo Testamento. Sausas oras ir drėgmės trūkumas išsaugojo šių meno kūrinių nepriekaištingą tobulumą.

Freskos, skirtos devyniems šventiesiems ir dvylikai apaštalų, sukurtos dar nuo pirmųjų krikščionybės pėdsakų Etiopijoje. Seniausios ikonos yra diptikų ir triptikų pavidalo, datuojamos XV amžiumi.

Nepaisant to, kad bažnyčia yra labai lankoma, parapijiečiai kelis kartus per savaitę kopia į uolą, įskaitant motinas su kūdikiais ant nugaros, nėščias moteris, kūdikius ir pagyvenusius žmones, kad galėtų dalyvauti pamaldose.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2017 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Arbata su ramunėlėmis nuo peršalimo
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Peršalimas. Ingredientai: ramunės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 13:01 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai regėjimo gerinimui
Akys liaudies medicinoje, liaudiški patarimai regėjimo gerinimui, akys, regėjimas, regėjimo gydymas, rega, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip...

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 08:44 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo galvos skausmo

Galvos skausmas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo galvos skausmo, galvos skausmas, skausmas, receptai skausmui, galva, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis,...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 20:37 Kaip Volstrito finansininkas tapo šimtmečio sukčiumi: sėkmingiausio istorijoje vagies Bernio Madoffo istorija
Bernis Madoffas - amerikiečių finansininkas, sukūręs didžiausią istorijoje finansinę piramidę. Per 40 darbo metų jo bendrovė apgavo apie 3 mln. žmonių - ir labai turtingų, ir viduriniosios klasės atstovų. Bendra apgautų indėlininkų finansinių nuostol...

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau