- 19.09.2018
- 1.0 Reitingas
- 2317 Peržiūrų
- Aptarti
• Viena geriausių priemonių nuo galvos skausmo yra garstyčių tvarstis ant pakaušio, smilkinio arba kulnų.
• Valgyti rozmarino žiedus ir lapus su duona (iš ryto nevalgius). Išnyks net įsisenėjęs galvos skausmas.
• Prie kaktos ir smilkinių pridėti kopūsto lapą. Paprastai skausmas praeina.
• Pipirmėtės užpilas mažina galvos skausmus. Užpilas ruošiamas tokiu būdu: 1 valgomąjį šaukštą pipirmėčių užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 40 min. ir per košti. Gerti reguliariai , ryte prieš valgį ir vakare prieš miegą. Puodelis šilto nuoviro geriamas lėtai, mažais gurkšniais. Esant stipriems galvos skausmams reikia pridėti prie kaktos pipirmėtės žolės.
• Padaryti cukraus tirpalą ir dėti ant kaktos jo kompresus.
• Nuo stiprių galvos skausmų: smulkiai sutrintą ugniažolę sumaišyti su actu ir tepti šiuo mišiniu smilkinius, prieš tai išplovus galvą vandeniu su druska.
• Nuo stiprių galvos skausmų: 3 kartus per dieną gerti po 1/4 stiklinės šviežių juodųjų serbentų sulčių.
• Nuo pastovių galvos skausmų: 3 kartus per dieną po 1/4 stiklinės geriamos šviežių bulvių sultys.
• Nuo migrenos: reikia alyvuogių aliejuje virti paprastojo tryškenio šaknis ir kartųjį kietį, kol jie nesuvirs. Paruoštu nuoviru sudrėkinama skaudanti galvos pusė, o iš nuosėdų daromas gydomasis raištis.
• Nuo migrenos: įpilti į dubenį po lygiai obuolių acto ir vandens, pastatyti ant ugnies ir kaitinti iki užvirimo. Nulenkti galvą ir 75 kartus įkvėpti garų.
• Nuo migrenos. Imti 150 gr. tarkuotų krienų, 0,5 kg. sumaltų mėsmale apelsinų, 0,5 kg. medaus ir 1 litrą raudono vyno. Mišinį kaitinti vandens vonelėje 1 val. Gerti po 100 gr. 2 val. po valgio.
• Nuo migrenos. Į stiklinę įmuškite 1 šviežių vištos kiaušinį. Išplakite ir užpilkite verdančiu pienu. Gerti po 1 stiklinę šio kokteilio 1 kartą dienoje. Gydytis vieną savaitę.
• Nuo galvos skausmo padeda pridėti prie kaktos čiobrelių lapai. Čiobrelių nuoviru suvilgyta galva padeda praradus atmintį ir nuo pamišimo.
• Migrenos galima atsikratyti, jei kasdien valgio metu vartoti 1 arbatinį šaukštelį medaus su 1 arbatiniu šaukšteliu acto.
• Jei stipriai skauda galvą. Į stiklinę įmušti 1 kiaušinį. Jį suplakti ir užpilti verdančiu pienu, išmaišyti ir išgerti. Procedūrą kartoti keletą dienų.
• Jei kamuoja lėtinis galvos skausmas. Saują čiobrelių užpilti vandeniu ir pavirti. Vakarais 10-15 min. panardinti galvai šiltą nuovirą, o vėliau aplieti visą kūną.
• Jei galvos skausmą sukėlė aukšta temperatūra, keletą kartų per dieną kaktą ir smilkinius patrinti pašildytu citrinos minkštimu.
• Jazmino žiedus sudėti į stiklainį, užpilti augaliniu aliejumi ir sandariai uždengus laikyti saulėkaitoje 40 dienų. Po to nenukošus laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, kas kart turinį sukratant. Padeda nuo peršalimo ligų sukeltos migrenos. Šiuo tepalu tepti galvą.
• Gerti žaliąją arbatą su erškėtuogių sirupu vietoj cukraus.
• Gerti juodųjų serbentų sultis po 1/4 stiklinės 3 kartus per dieną.
• Galvos skausmas dings arba susilpnės, jei kakta atsiremti į lango stiklą, kuris neutralizuoja susikaupusį ant odos ir skausmą skatinantį elektrostatinį krūvį.
• Galvos skausmas dėl stipraus susinervinimo. 200g. šviežio ožkos pieno sumaišyti su vienu arbatiniu šaukšteliu sutrintų putino uogų ir vienu arbatiniu šaukšteliu medaus. Gerti 1 kartą per dieną.
• Galvos skausmai praeis, jei kasdien vartoti sūrį, riešutus, razinas, šviežius putino vaisius, braškes ir bruknes.
• Esant chroniškam galvos skausmui, išvirti dideliame kiekyje vandens čiobrelius. Vakare panardinti galvą į nuovirą 10-15 min., o vėliau apipilti visą kūną.
• Įsiskaudėjus galvai, 7-10 min. medinėmis šukomis lėtai šukuoti galvą.
• Ant skaudamos vietos dėti šviežius alyvos lapus.
• Ant kaktos uždėti žalios bulvės riekelių ir galvą aprišti.
• 50 gr. raudonėlio žolės užpilti 1 stikline verdančio vandens. 15 min. pakaitinti verdančio vandens vonelėje, 45 min. palaukti, perkošti ir gautu antpilu keletą kartų per dieną suvilgyti galvą bei kaktą. Ši procedūra tinka ne tik kovojant su nemiga, bet ir puikiai numalšina galvos skausmą.
• 1 valgomąjį šauktą erškėčio žiedų užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 30 min. Vartoti po 2 šaukštus 3 kartus per dieną 30 min. prieš valgį.
• 1 valgomąjį šaukštą susmulkintų debesylo didžiojo šaknų užpilti stikline šalto vandens, palaukti 10 val. ir perkošti. Gerti po 1/4 stiklinės 1 kartą per dieną 30 min. prieš valgį.
• 1 valgomąjį šaukštą susmulkintos blindės žievės užplikyti stikline verdančio vandens, virinti ant silpnos ugnies 15 min. ir perkošti. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 2-3 kartus per dieną.
• 1 valgomąjį šaukštą raudonojo dobilo žiedų užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 30 min.-1 val., perkošti. Gerti po pusę stiklinės 3 kartus per dieną.
• 1 valgomąjį šaukštą jonažolių užplikyti stikline verdančio vandens, kaitinti ant silpnos ugnies 5 min., perkošti. Gerti po 1/4 stiklinės 3 kartus per dieną.
• 1 valgomąjį šaukštą dilgėlių užplikyti stikline verdančio vandens, palaikyti termose 2 val. ir perkošti. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną su medumi.
• 1 valg. šaukštą susmulkintų valerijono šaknų užpilti 1 stikline šalto vandens. Po 6-8 val. antpilą nukošti. Gerti po valg. šaukštą 3 kartus per dieną.
• 1 arbat. šaukštelį pievų dobilo žiedų užplikyti 1 stikline verdančio vandens. 30 min. palaukti, perkošti ir gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau