Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2022 » Spalio » 14

Rytų Kinijoje rasti suakmenėję 80 mln. metų senumo dinozaurų kiaušiniai

Rytų Kinijos Dzianksi provincijos Viningo apskrityje rasti trys suakmenėję 80 mln. metų senumo dinozaurų kiaušiniai, datuojami ankstyvuoju ir vėlyvuoju kreidos periodu, ir vietos valdžios institucijos svarsto galimybę juos eksponuoti visuomenei, "Global Times" sakė Viningo apskrities muziejaus pareigūnas, pranešė naujienų agentūra "Xinhua".

Spalio 5 d. Vuningo apygardoje dirbdamas prie statybų projekto ekskavatoriaus vairuotojas aptiko keletą fosilijų ir jų fragmentų, ir apie tai nedelsiant buvo pranešta vietos valdžios institucijoms, pranešė Vuningo apygardos muziejus.

"Sulaukėme skambučio, kad jie rado kažką panašaus į dinozaurų kiaušinių fosilijas, ir nedelsdami nuvykome į vietą", - "Global Times" sakė Vuningo apygardos muziejaus darbuotojas Zhangas.

Ji kartu su profesionalų komanda nuvyko į vietą ir akmenyse pamatė kiaušinių fosilijas. Trys iš fosilijų yra beveik apvalios ir aiškiai matomos. Pasak Zhang, du iš jų yra gerai išsilaikę, o vieno kiaušinio lukštas nuluptas. Be trijų dinozaurų kiaušinių fosilijų, ant akmens galima rasti ir kitų kiaušinių atspaudų.

Pasak Zhang, statybų komanda rado statybų metu atskilusį akmenį ir aptiko kiaušinių fosilijų, todėl sustabdė statybas ir apie tai pranešė vietos valdžios institucijoms.

Ekspertams atlikus profesionalų tyrimą buvo patvirtinta, kad tai dinozaurų kiaušinių fosilijos. Dabar jie yra muziejuje ir atliekami tolesni tyrimai, sakė Zhangas, pažymėdamas, kad muziejus svarsto galimybę juos eksponuoti visuomenei. Pastaraisiais metais Kinijos mokslininkai, tyrinėjantys dinozaurų kiaušinių fosilijas, nustatė, kad kreidos periodo pabaigoje nuolat mažėjo dinozaurų įvairovė.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2019 laikas 20:15 Receptai – Patiekalai Mėgstamiausios bandelės prie arbatos! Tešla be kiaušinių
Minkštos, purios ir skanios varškės bandelės! Tešla be kiaušinių. Būtinai pasigaminkite, jums patiks! Net merginos jas valgo su malonumu!

Skaityti daugiau

27.06.2019 laikas 21:52 Receptai – Patiekalai Super skani sluoksniuota tešla per 10 minučių
Gauname štai tokius skanius traškius sausainius. Skardą pabarstome miltais ir kiekvieną trikampį mirkome baltyme, o paskui cukruje iš vienos pusės ir sausa puse dedame į skardą, kad cukrus būtų viršuje. Iš šios tešlos normos išein...

Skaityti daugiau

11.12.2019 laikas 22:46 Receptai – Patiekalai Varškės Pyragas - Rumunų Skanėstas

Pieną sumaišyti su aliejumi, cukrumi ir kaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo. Tada palikti atvėsti. Tuomet sudėti likusius tešlai skirtus ingredientus ir gerai išminkyti. Gautą tešlą padalyti į 2 dalis. Vieną jų iškočioti i...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 12:57 Tikro draugo požymiai. Patikrinkite save
Ne visi žmonės, kuriuos pavadiname ar laikome draugais, yra tikri draugai. Dauguma jų būna tiesiog geri pažįstami, laisvalaikio pasilinksminimų ir vakarėlių bendrininkai, kolegos ar šiaip žmonės, su kuriais kažkuriame gyvenimo etape suvedė likimas. P...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau