- 27.06.2019
- 3.5 Reitingas
- 2531 Peržiūr
- Aptarti
Sloksniuotos tešlos receptas. Skanaus
Ingredientai:
margarinas (kambario temperatūros) – 200 g
kiaušinio trynys – 1 vnt
grietinė (kefyras, rūgpienis) – 100 ml
druska (žiupsnelis) -1 g
miltai – 500 g
Paruošimas:
Į miltus dedame margariną arba sviestą, galima imti po 100 g kiekvieno produkto. Viską verčiame trupiniais, tai darosi gana greitai, rankomis.
Po to pridedame trynį ir grietinę (arba kefyrą – ką turite).
Užmaišome tešlą. Jei tešla lipni – beriame miltų.
Dedame į šaldytuvą. Mūsų tešla paruošta.
„Sluoksniuoti liežuvėliai“
Dabar galima gaminti sausainius, pyragus, ką tik nori.
Paruoškime pačius skaniausius sausainius, kokie tik gali būti , kurie tirpsta burnoje, o karamelinė plutelė taip maloniai traška…
Tiesiog atpjauname gabalėlį tešlos ir iškočiojame.
Picos peilio pagalba supjaustome trikampiais ir rombais. Jei plonesni, tai bus mažiau sluoksnių, jei storesni – daugiau.
Atskirai į dubenėlį dedame likusį kiaušinio baltymą ir atskirai cukrų, apie stiklinę.
Skardą pabarstome miltais ir kiekvieną trikampį mirkome baltyme, o paskui cukruje iš vienos pusės ir sausa puse dedame į skardą, kad cukrus būtų viršuje. Iš šios tešlos normos išeina 4 skardos sausainių. Kepame kol pagels 180 laipsnių temperatūroje.
Gauname štai tokius skanius traškius sausainius.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau