Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Gruodžio » 31

Bėganti nosis, sloga: ką daryti pajutus pirmuosius simptomus

Peršalimas ir šaltis gali išprovokuoti ne tik rinitą, pasireiškiantį paprasta sloga, bet ir sudėtingesnę ligą - maksiliarinį sinusitą. Viršutinio žandinio sinuso uždegimas - tai viršutinio žandinio sinuso gleivinės uždegimas, kuris gali išplisti į kaulines sieneles.

Šaltis ir hipotermija gali išprovokuoti ne tik rinitą, pasireiškiantį paprasta sloga, bet ir sudėtingesnę būklę - viršutinio žandikaulio sinusitą.

Pažasties sinusitas yra viršutinio žandikaulio sinuso gleivinės uždegimas, kuris gali progresuoti į kaulines sieneles.

Jis sukelia stiprius galvos skausmus, kvėpavimo sutrikimus, pablogėja bendra organizmo būklė. Ypač pavojinga, kai viršutinio žandikaulio sinusuose kaupiasi pūliai. Pūliai sukelia infekciją, kuri gali patekti į smegenis ir sukelti smegenų uždegimą.

Todėl, jei jums bėga iš nosies, visada kreipkitės į gydytoją. Ir vykdykite visus jo nurodymus. Taip pat galite naudoti liaudies medicinos priemones.

Liaudiškos priemonės pirmiesiems rinito simptomams gydyti

- Sumaišykite po 1 šaukštelį šviežiai užplikytos juodosios arbatos, skysto medaus ir citrinos sulčių. Įlašinkite po 3 lašus į kiekvieną šnervę kelis kartus per dieną.

- Atskieskite medų šiltu vandeniu (ne aukštesnės kaip 45 C temperatūros) santykiu 1:4. Lašinkite po 5-8 lašus į kiekvieną šnervę 4 kartus per dieną.

- Į šviežiai išspaustas burokėlių sultis įdėkite medaus (7:3). Lašinkite po 5-8 lašus į kiekvieną nosies angą 4 kartus per dieną.

- Į šviežių morkų sultis įpilkite tiek pat alyvuogių aliejaus. Įlašinkite po 2 lašus į kiekvieną šnervę iki 8 kartų per dieną.

sloga, sinusitas, medus, ramunėlės, liaudies medicina, peršalimas

- Sumaišykite morkų ir burokėlių sultis, įpilkite 10 % alkoholio propolio ekstrakto (2:2:1). Įlašinkite po 3 lašus į kiekvieną šnervę 5 kartus per dieną.

- Krienų sultys, sumaišytos su alyvuogių aliejumi ir alkoholine propolio tinktūra (1:6:2). Įlašinkite po 3-5 lašus į kiekvieną šnervę 5 kartus per dieną. Procedūra turėtų būti atliekama iki apčiuopiamo palengvėjimo.

- 0,5 šaukštelio 30 % alkoholinės propolio tinktūros užpilkite verdančiu vandeniu. Įkvėpkite šio mišinio po didele antklode.

- 2 valgomuosius šaukštus ridikėlių minkštimo suvyniokite į skudurėlį ir uždėkite ant viršutinių žandikaulių sinusų srities, prieš tai pateptos augaliniu aliejumi arba kūdikių kremu. Uždenkite pergamentu ir užriškite vilnoniu šaliku. Visa tai reikia daryti prieš miegą 10 minučių.

- Kas tris valandas pakaitomis į šnerves lašinkite po 2 lašus medaus (kaip lašus nuo viršutinio žandikaulio sinusito). Gydykite tol, kol palengvės.

- Ryte ir vakare į nosį pakaitomis įlašinkite po 6 lašus ištirpinto sviesto. Po procedūros 10 minučių pagulėkite atsipalaidavę.

- Kasdien į nosį įlašinkite iki 8 lašų šaltalankių arba erškėtuogių aliejaus.

- 3 valgomuosius šaukštus vaistažolių mišinio: jonažolės, šalavijo, levandos, eukalipto, ramunėlių, kraujažolės, lakišius (2:2:2:2:2:2:1:1), užpilti 2 litrais verdančio vandens.  Vartokite po 0,5 puodelio 6 kartus per dieną.

Visus minėtus receptus reikėtų naudoti vos pajutus pirmuosius slogos simptomus.

sloga, sinusitas, medus, ramunėlės, liaudies medicina, peršalimas

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.06.2019 laikas 19:48 Receptai – Patiekalai Ploni pyragėliai su bulvėmis. Skonio neperduoti žodžiais
Skanūs ir ploni pyragėliai iš bulvių. Pyragėlių receptas. Naujiena, niekada dar nevalgiau tokius bulvių pyragėlius. Būtinai gaminsiuos kitą kartą.

Skaityti daugiau

25.09.2018 laikas 07:38 Receptai – Patiekalai Vaistažolės aterosklerozės gydymui

Aterosklerozė liaudies medicinoje, vaistažolės aterosklerozės gydymui, aterosklerozė, aterosklerozės gydymas, receptai aterosklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolė...

Skaityti daugiau

03.11.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Nekeptas skanumėlis per 15 min.

Viskas labai paprasta, greita ir gardu. O ir prireiks vos 2 sudedamųjų dalių. Pažiūrėkite patys. Paprasta, ekonomiška, greita ir labai skanu. Saldainiai gaunasi neįkyriai saldaus skonio.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
30.04.2024 laikas 15:23 "AstraZeneca" gali sumokėti 255 mln. svarų sterlingų už "nekokybišką" vakciną "Covid", gali sukelti retą šalutinį kraujo krešulių poveikį

Kompanijai "AstraZeneca" gali tekti sumokėti iki 255 mln. svarų sterlingų kompensaciją, nes buvo nustatyta, kad jos vakcina "Covid" sukelia labai retą šalutinį kraujo krešulių poveikį, pranešė "DailyMail".

...

Skaityti daugiau

30.04.2024 laikas 09:35 Žmonės, kurie atmetė nuodingus depopuliacijos švirkštus, dabar priversti rūpintis naiviomis masėmis, kurios tuos švirkštus priėmė
Kai pandemijos įkarštyje masėms buvo pradėti leisti eksperimentiniai COVID-19 skiepai, daugelis žmonių labai nenoriai leidosi skiepijami nepatikrintomis vakcinomis. Kai kurie vėliau pasidavė bendraamžių spaudimui dėl viešų kampanijų, gėdinančių juos,...

Skaityti daugiau

30.04.2024 laikas 09:17 STUDIJA: COVID-19 spyglių baltymai padeda vėžio ląstelėms išgyventi ir atsispirti chemoterapijai
Naujame Brauno universiteto priešpremjeriniame ląstelių tyrime nustatyta, kad SARS-CoV-2 viruso, atsakingo už Wuhan koronavirusą (COVID-19), spyglių baltymai padeda vėžio ląstelėms išgyventi ir atsispirti chemoterapijai....

Skaityti daugiau