Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2019 » Birželio » 14

Ar valgysite gyvūnų mėsą po 20 metų?

Didžioji dauguma mūsų valgomos mėsos iki 2040 m. bus gaminama ne iš skerdžiamų gyvūnų, praneša portalas „The Guardian“. Tokius spėjimus, remiantis ekspertine nuomone, pateikia konsultacijų įmonės „A.T. Kearney“ atliktas tyrimas

Tyrimo duomenimis, visuomenei vis labiau suprantant apie gyvulininkystės žalą aplinkai ir vis labiau didėjant žmonių rūpesčiui dėl pramoniniu mastu auginamų gyvūnų gerovės, apie 60 proc. mūsų suvartojamų mėsos produktų bus užauginti laboratorijose arba pakeisti panašaus skonio augalinės kilmės alternatyvomis.

„Milžiniškų apimčių gyvulininkystės pramonė daugelio yra matoma kaip nereikalingas blogis, – teigiama tyrime. – Tobulėjant veganiškos mėsos pakaitalams ir dirbtinės mėsos auginimo technologijoms, lyginant su tradiciškai užauginama mėsa, tik laiko klausimas, kada šios naujovės užims didesniąją rinkos dalį.“

Įprastinė mėsos pramonė per metus užaugina milijardus gyvulių ir uždirba daugiau nei 1 trln. dolerių (885 mlrd. eurų) pelno. Tačiau ši žemės ūkio niša daro milžinišką aplinkosauginę žalą, įrodytą ne vieno mokslinio tyrimo, pradedant nuo klimato kaitą skatinančių dujų emisijų ir baigiant laukinių augalų bei gyvūnų buveinių vertimu į ūkinės paskirties laukus.

mėsa, mityba, paranormal.lt

Įvairios kompanijos, kaip „Beyond Meat“, „Impossible Foods“ ar „Just Foods“, naudoja augalinius ingredientus sukurti mėsos, kiaušinių ar kitų produktų pakaitalus ir jų gaminių paklausa stipriai auga. „A.T. Kearney“ apskaičiavo, kad tokio tipo įmonės jau sulaukė bent 1 mlrd. dolerių investicijų, kartais į juos investuojant net ir gyvulinės mėsos pramonės kompanijoms.

Kitos įmonės rūpinasi mėsos auginimu laboratorijose, taip iš gamybos proceso išimant gyvulių auginimo ir skerdimo faktorių. Nors tokie mėsos gaminiai dar nepasiekė vartotojų, tyrimą atlikusi konsultacijų įmonė spėja, kad tokiu būdu pagaminta mėsa galiausiai dominuos rinkoje, nes ji suteikia artimesnį skonį ir pojūtį tikrai mėsai, lyginant su augalinės kilmės pakaitalais.

„Judėjimas link lankstesnės, vegetariškos ar veganiškos mitybos yra nenuginčijamas, kai vis daugiau vartotojų mažina mėsos vartojimą dėl rūpinimosi aplinkai ir gyvūnų gerove, – teigė Carstenas Gerhardtas, „A.T. Kearney“ konsultantas. – Užkietėjusiems mėsos valgytojams numatomas dirbtinės mėsos produktų augimas leis mėgautis tais pačiais mitybos įpročiais kaip ir anksčiau, tik šį kartą be pridėtų blogų aplinkosauginių ir gyvūninių pasekmių.“ 

Beveik pusė pasaulyje užauginamų pasėlių yra skirti gyvuliams išlaikyti, nors tik 15 proc. to augalo kalorijų atsiduria mėsoje, kurią valgome. Tyrime pabrėžiama, kad kultūriškai užauginamoje mėsoje ir veganiškose alternatyvose išlieka apie trys ketvirtadaliai pradinio kalorijų kiekio.

Rašo alfa.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.06.2019 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Obuolių pyragas dėl kurio visi kraustosi iš proto

Gardaus obuolių pyrago receptas. Dar šiltas obuolių pyragas gali būti patiekiamas su ledais.  Skanaus!

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 12:59 Receptai – Patiekalai Beprotiškai skanių bulvinių blynų receptas

Gaminame. Bulviniai blynai Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame burokine arba smulkesne tarka. Nusunkiame susidariusį skystį (krakmolą gražiname atgal). Į bulvių tarkius įtarkuojame svogūną, pilame citrinos sult...

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 06:57 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kokliušo
Kokliušas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kokliušo, kokliušas, kokliušo gydymas, receptai kokliušas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.05.2024 laikas 08:29 Faraono auksinės kaukės paslaptis
Senovės civilizacijų istorijoje kartais slepiasi nuostabios paslaptys, kurios gali sukrėsti net pačius išrankiausius tyrinėtojus. Viena iš tokių paslapčių - faraono Tutanchamono auksinė kaukė. Ilgą laiką buvo manoma, kad ši kaukė buvo nukaldinta iš v...

Skaityti daugiau

20.05.2024 laikas 07:58 Gegužės 20 2024 horoskopas: Žvaigždės prognozuoja sėkmės pokyčius visiems Zodiako ženklams
Šiandien Mėnulis visą dieną neturės jokių aspektų, t. y. jis bus „ne pagal kursą“. Mes, astrologai, tokias dienas vadiname nenaudingomis naujos pradžios požiūriu. Pradedate kokį nors verslą, o jis nevyksta, sustoja, atsiranda įvairių kliūčių jo eigai...

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau