Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2019 » Birželio » 10

Obuolių pyragas dėl kurio visi kraustosi iš proto

obuoliu pyragas, kepiniai, receptas, paranormal.lt

Gardaus obuolių pyrago receptas

Ingredientai:

Tešlai

  • Sviestas (atšaldytas) - 350 g;
  • Miltai - 450 g;
  • Vanduo (atšaldytas) - 7-8 valgomieji šaukštai;
  • Cukrus - 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Druska - žiupsnelis;

Įdarui

  • Obuoliai (didesni bet ne labai dideli) - 8-9 vnt.;
  • Cukrus (skaniau maišyti per pusę su ruduoju) ~ 10-14 valgomųjų šaukštų (priklausomai nuo to, ar obuoliai saldūs ar rūgštūs);
  • Sviestas - 2-3 valgomieji šaukštai;
  • Kvietiniai miltai arba krakmolas - 5-6 valgomieji šaukštai be kaupo;
  • Šviežios citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas;
  • Maltas muskato riešutas - 1/3 arbatinio šaukštelio;
  • Cinamonas - 1- arbatinis šaukštelis su kaupu;
  • Druska - žiupsnelis;
  • Kiaušinio trynys ir šlakelis vandens pyrago viršaus aptepimui.

Gaminame. Obuolių pyragas

Sviestas ir vanduo turi būti šalti todėl prie gaminant obuolių pyragą palaikome šaldytuve. Miltus persijojame į dubenį, beriame cukrų ir druską, išmaišome. Atšaldytą sviestą supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į miltus ir maigome rankomis kol sviestas su miltais susimaišys ir gausis trapios tešlos gumuliukai. Pilame maždaug 7-8 šaukštus šalto vandens ir minkome tešlą. Tešlą padaliname į dvi dalis. Viena dalis turi būti šiek tiek mažesnė (ją naudosime viršutinės pyrago dalies juostelėms). Iš tešlos gabaliukų padarome rutuliukus, priplojame, kiekvieną suvyniojame į atskirą maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą (40-60 min.).

Kol tešla vės, pasigaminame obuolių pyrago įdarą. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, sujaustome skiltelėmis ir dedame į puodą. Kiek dėti cukraus sprendžiame pagal obuolių saldumą. Jeigu obuoliai saldūs, cukraus dedame mažiau, jei rūgštesni - daugiau. Taigi, beriame 10-14 šaukštų cukraus be didelio kaupo, dedame sviestą ir pamaišant kaitiname apie 5-7 minutes. Puodą nukeliame nuo ugnies, pilame šaukštą citrinos sulčių, beriame cinamoną, muskato riešutą ir žiupsnelį druskos, išmaišome. Ant viršaus sijojame miltus ir vėl gerai išmaišome. Įdarą dedame į šaldytuvą. 

Iš didesnio tešlos gabalo iškočiojame rutulį. Tešla padengiame kepimo formą, kraštus apipjaustome. Mažesnį tešlos gabalą taip pat iškočiojame ir supjaustome juostelėmis. Pridedame obuolių įdaro, o viršų skersai ir išilgai apdengiame tešlos juostelėmis. Kraštus apipjaustome ir pirštais padailiname. Pyrago viršų (juosteles ir šonus) aptepame trynio ir vandens plakiniu.

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir kepame obuolių pyragą 40-45 minutes. Jeigu pastebėjote, kad viršus pradeda degti, o kepimo laikas dar nepraėjo, apdenkite pyragą folija.

Dar šiltas obuolių pyragas gali būti patiekiamas su ledais. 

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 11:30 Saturno žiedai: nauji tyrimai atskleidžia milijardų metų paslaptis
Saturno žiedai, vienas iš įspūdingiausių ir paslaptingiausių mūsų Saulės sistemos bruožų, ilgą laiką buvo laikomi jauni. Tačiau naujausi tyrimai, atskleidę galimą milžinišką jų amžių, keičia tai, kaip žvelgiame į šiuos nuostabius ledinius žiedus. Mok...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau