Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Rugpjūčio » 1

Akupunktūra gali sumažinti žarnyno dieglius kūdikiams

Akupunktūra galėtų būti veiksmingas metodas nuo kūdikių pilvo dieglių (kolikų) ar nuo pernelyg didelio verkimo. Tyrimai rodo, kad ji gerokai sumažina dieglius jau po 2 gydymo savaičių.

  Akupunktūra gali sumažinti žarnyno dieglius kūdikiams

Su kūdikių diegliais susiduria 1 iš 5 šeimų. Laikoma, kad vaikučiui diegliai, jei jis 3 ar daugiau dienų per savaitę verkia ilgiau nei 3 valandas per dieną. Švedų tyrėjai konstatavo, kad vaikai, kuriems buvo daroma akupunktūra dukart per savaitę 2 savaites iš eilės, verkė „iš esmės" mažiau, nes, ko gero, sumažėjo dieglių keliamas skausmas.

Tyrime dalyvavo 147 vaikai, kuriems buvo diagnozuoti diegliai. Dalyvių amžius buvo nuo 2 savaičių iki 2 mėnesių. Dviem grupėms buvo taikoma akupunktūra - vienai grupei kelias sekundes veikdavo tik vieną akupunktūros tašką, o kitai - penkis akupunktūros taškus veikdavo ne ilgiau nei 30 sekundžių. Trečiai vaikų grupei akupunktūros nedarė.

Nors dieglių intensyvumas sumažėjo visose 3 grupėse (šis faktas nestebina, nes su laiku minėta problema praeina pati savaime), pirmose dviejose grupėse pagerėjimai buvo daug didesni, be to, tyrėjai konstatavo, kad kai kuriems kūdikiams iš akupunktūros grupių diegliai išnyko visai.

Atrodo, kad toks gydymas kūdikiams nekėlė ir ypatingo streso - iš viso buvo atliktos 388 procedūros, o per 200 iš jų mažyliai visai neverkė.

Jei jūsų vaiką kankina diegliai, visų pirma, nebeduokite jam karvės pieno, bet, jei tai nepadeda, tyrėjai rekomenduoja pabandyti akupunktūrą.

Acupunct Med, 2017; doi: 10.1136/acup-med-2016-011208

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.09.2019 laikas 22:00 Receptai – Patiekalai Pyragaičiai su kumpiu ir sūriu prie arbatos!

Aš myliu skanius ir paprastus receptus! Išsamų maisto gaminimo receptą rasite trumpame vaizdo įraše

Skaityti daugiau

11.11.2019 laikas 23:09 Receptai – Patiekalai Traškūs šokoladiniai pyragėliai su zefyrais ir riešutų sviestu

Garų vonelėje juodąjį šokoladą ištirpdykite su sviestu. Į tirpinį berkite tirpios kavos miltelius, cukrų ir maišykite, kol masė atvės. Į dubenį su atvėsusiu šokoladu įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kakavos milte...

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Niekas nesuvokia, kas tai per pyragas be tešlos! Varškės – bananų saldėsis prie arbatos

Išbandęs šį kepinį, niekas nesuvokia, kad jis yra be tešlos! Tai skanus varškės – bananų vyniotinis prie arbatos!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:20 Nustatyti dinozaurus pakeitę gyvūnai
Tarptautinė paleontologų komanda atrado ir aprašė iki šiol nežinomos žinduolių rūšies, gyvenusios Žemėje maždaug prieš 65,5 mln. metų, suakmenėjusias liekanas. Šie padarai gyveno praėjus vos 610 000 metų po dinozaurų išnykimo...

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 07:37 Astronomai pirmą kartą užfiksavo trapią žvaigždžių šviesą

Masačusetso technologijos instituto (JAV) mokslininkai pirmą kartą užfiksavo anksčiau sunkiai pastebimą žvaigždžių šviesą, supančią seniausius Visatoje kvazarus.

Skaityti daugiau