Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Civilizacijos Paslaptys » 2017 » Rugsėjo » 18

Artefaktai iš Hiperborėjos

Archeologas mėgėjas Pavelas Sitnikovas aptiko unikalų artefaktą, netiesiogiai patvirtinantį, kad dabartinės Rusijos teritorijos šiaurėje senovėje egzistavo aukšto išsivystymo lygio civilizacija.

Artefaktai iš Hiperborėjos

Tvirtas kaip deimantas

Šis artefaktas - tai akmuo su ant jo esančiais ryškiais piešiniais. Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad tai nieko ypatingo. Tačiau taip nėra. Pirma, tai yra chalcedonas, o šis akmuo savo tvirtumu labai nedaug nusileidžia deimantui, todėl jį apdoroti yra labai sunku. Antra, akmuo vis tik buvo apdorotas, ir tai įvyko prieš keletą dešimčių tūkstančių metų. Trečia, piešiniai akmenyje atlikti taip tiksliai ir ryškiai, kad to padaryti neįmanoma netgi su šiuolaikine lazerine technika. Tai reiškia, kad akmuo buvo apdorotas su mums nežinoma įranga, tačiau ją turėjo nežinomi meistrai, gyvenę prieš dešimtis tūkstančių metų.

Kaip jau minėta, akmenį aptiko archeologas mėgėjas Pavelas Sitnikovas. Jis ne vieną dešimtmetį dirbo tolimojoje šiaurėje ir rimtai susidomėjo retų akmenų kolekcionavimu, juo labiau, kad šiose vietose jie pasitaiko gana neretai. Šį akmenį, apie kurį kalbama, Pavelas aptiko 1995-ais metais.

Archeologas ne iš karto įvertino savo radinį. Tik praėjus keliems metas po radimo, Sitnikovas žiūrėjo televizijos laidą, kurioje buvo pasakojama, kad analogiški radiniai mokslininkų dažniausiai aptinkami Putorano plynaukštėje (Vidurio Sibiro plokštikalnės šiaurės vakarų dalyje) ir tyrinėtojams visuomet sukelia nuoširdų susidomėjimą. Vieno tokio akmens, aptikto prie Igarkos upės (Krasnojarsko kraštas), amžius buvo 70 tūkstančių metų...

O šis radinys yra kruopščiai nušlifuotas (prisiminkite didelį šio akmens tvirtumą) geltonos spalvos chalcedonas su visiškai vienodais lygiakraščiais trikampiais, kurių kiekvienos kraštinės
ilgis yra 14 mm. Sprendžiant iš visko, akmuo kažkada buvo žymiai didesnės plokštės dalimi, tačiau kažkada nuo jos atskilo.

Gydano akmuo

Kaip jau minėta, tai nėra vienintelis toks radinys. Tiumenėje privatus kolekcininkas turi didesnį akmenį, irgi chalcedoną, tik rausvos spalvos, kuriame nupiešti analogiški piešiniai. Šį akmenį aptiko vietinis gyventojas Gydano pusiasalyje. Jis radinį perdavė vietiniam šamanui, o vėliau akmuo pateko kolekcionieriui.

Gydano akmuo

Iki šiol niekas negali įminti šių keistų akmenų mįslės, o tiksliau, piešinių ant jų kilmės. Nei vietiniai gyventojai, nei šiuolaikinės technologijos neturi galimybių sukurti tokį artefaktą. Vienintelis dalykas, kurį gali padaryti tyrinėtojai, tai daryti prielaidą, kad tolimoje senovėje šiaurėje egzistavo nepaprasta Hiberborėjos šalis ar kažkokia kita kultūra, kurios gyventojai turėjo tokias išvystytas technologijas, apie kurias mes kol kas galime tik svajoti.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2017 laikas 13:37 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės įvairių tipų odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė.

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 20:53 Receptai – Patiekalai Keistos formos pyragas be kepimo nustebins kiekvieną!
Tai yra paprasčiausias ir greičiausias pyragas be kepimo, kurį visada galite gaminti su savo šeimos nariais. Keistos formos pyragas nustebins kiekvieną!

Skaityti daugiau

07.02.2018 laikas 11:06 Receptai – Patiekalai Vitaminų gėrimas
Šakeles gerai nuplaukite, nusausinkite, žirklėmis smulkiai sukarpykite spyglius ir užpilkite šaltu parūgštintu vandeniu, uždenkite ir palaikykite tamsioje vietoje 2–3 dienas, retkarčiais pamaišykite. Galima pasaldinti medumi ar cu...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau