Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Dirbtinis Intelektas » 2016 » Gegužės » 17

Dirbtinio intelekto sistema atkūrė kvantinį eksperimentą

Mokslininkai sukūrė dirbtinio intelekto sistemą, kuri 2001-aisiais fizikos Nobelio premijos laimėtojų eksperimentą sugebėjo atkurti per valandą, rašo „Forbes“.

Dirbtinio intelekto sistema sugebėjo atkurti sudėtingą kvantinį eksperimentą, kurio metu turėjo būti pagamintos itin karštos dujos, įkalintos lazerio spindulyje (Bose – Einsteino kondensatas).

„Nesitikėjau, kad mašina galėtų išmokti atlikti eksperimentą pati, nuo nulio, per vieną valandą“, – sakė vienas tyrėjų Paulas Wigley iš Australijos nacionalinio universiteto.

Pasak jo, paprastai kompiuterinei programai būtų prireikę daugiau laiko, nei Žemės amžius, kad ji surastų visas įmanomas kombinacijas ir išsiaiškintų sprendinį.

Australijos mokslininkai sukūrė internetinį optimizavimo procesą, paremtą mašininiu mokymusi, kuris turėjo rasti geriausią būtą pagaminti Bose-Einsteino kondensatus (BEC).

Mokslininkai BEC nori panaudoti kaip šaltais atomais paremtus sensorius ir tirti daugelio kūnų fiziką. Yra ir kitų BEC pritaikymo būdų.

Kadangi BEC yra itin jautrūs išoriniams trikdžiams, jie gali padėti atlikti itin tikslius matavimus, pavyzdžiui, Žemės magnetinio lauko arba gravitacijos pokyčių.

Dirbtinis intelektas

Padedant dirbtiniam intelektui BEC sistemos gali būti įrengtos labai greitai kiekvieną rytą, o mašina gali kompensuoti visus nakties svyravimus.

„Veikiantį gravitacijos matavimo įrenginį galima įdėti į automobilio galą, ir dirbtinis intelektas persigraduos ir susitaisys, kad ir kas benutiktų, – sakė vienas tyrėjų dr. Michaelas Hushas. – Tai kur kas pigiau, nei su savimi visur imti po fiziką.“

Tyrėjai taip pat teigia, kad dirbtinio intelekto pasirinkti būdai gaminti BEC juos nustebino.

„Dirbtinis intelektas darė tokius dalykus, kurių žmogus nė nenuspėtų, pavyzdžiui, padidindavo arba sumažindavo vieno lazerio galią, ir kompensuodavo su kito, – sakė Wigley‘is. – Jis galėjo surasti komplikuotus būdus, kaip eksperimentus atšaldyti arba atlikti tikslesnius matavimus, apie kuriuos žmonės nepagalvotų.“

Mokslininkai jų mašininio mokymosi optimizavimo algoritmą paviešino internete. Tyrėjai mano, kad algoritmas gali būti taikomas kvantinės chemijos, femtosekundinės fizikos ir kvantinės kompiuterijos srityse.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.08.2019 laikas 14:06 Receptai – Patiekalai Vafliai pertepti “Rududu”
"Rududu" indelį dedame į puodą su vandeniu ir pakaitiname kol vanduo užvirs. Riešutus smulkiai suskaldome ir sumaišome su pašildytu "Rududu". Imame vaflio lakštą ir tolygiai aptepame "Rududu" kremu, ant viršaus dedame kitą vaflio ...

Skaityti daugiau

16.06.2019 laikas 20:33 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos tešlos suktinukai
Norite kažko greitai paruošiamo ir skanaus? Manau šie suktinukai nenuvils. Bemielės sluoksniuotos tešlos suktinukų receptas.

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:28 Receptai – Patiekalai Įdaryti pievagrybiai su vištiena
Gaminame. Įdaryti pievagrybiai su vištiena. Pievagrybių galvutes pridedame įdaro, dedame į kepimui skirtą indą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 30-35 minutes. Prieš baigiant kepti apibarstome kapotomis petražolėmis bei tarku...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:20 Nustatyti dinozaurus pakeitę gyvūnai
Tarptautinė paleontologų komanda atrado ir aprašė iki šiol nežinomos žinduolių rūšies, gyvenusios Žemėje maždaug prieš 65,5 mln. metų, suakmenėjusias liekanas. Šie padarai gyveno praėjus vos 610 000 metų po dinozaurų išnykimo...

Skaityti daugiau