Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 4

Greitas ir natūralus akių konjunktyvito gydymas

Veiksmingas receptas!

Akių infekciją gali lydėti niežėjimu, paraudimu, akių patinimu. Kai organizmai, pavyzdžiui, bakterijos ar virusai užkrečia akis, jos parausta ir pabrinksta.

Ką jūs galite padaryti? Akių infekcijos gydymas gali skirtis priklausomai nuo jos priežasties.

Dažniausiai pasitaikanti akių infekcija yra konjunktyvitas! Tai akių junginės uždegimas. Akių junginė – plona, skaidri jungiamojo audinio plėvelė, kuri iškloja viršutinio ir apatinio akies vokų vidinius paviršius ir jungia vokus su akies obuoliu. Konjunktyvitas dažniausiai paveikia abi akis iškart, tačiau kartais jis gali prasidėti vienoje akyje ir po dienos ar dviejų išplisti į kitą akį. Jis gali būti nesimetriškas, pažeisti vieną akį daugiau nei kitą.

Greitas ir natūralus akių konjunktyvito gydymas

Kaip taisyklė, kai turite šią infekcija, linkę į:

    - akių skausmą;
    - akių niežėjimą;
    - akių paraudimą;
    - svetimkūnio pojūtį akyje;
    - išskyros iš akių;
    - ašarojimą;
    - vokų patinimą.

Konjunktyvitą gali sukelti bakterijos arba virusinę infekciją, dėl alergijos, pavyzdžiui, žiedadulkių ar dulkių erkučių, sąlytis su kažkuo.

Yra 5 konjunktyvito rūšys, kurių kiekvieną sukelia tam tikra priežastis:

  • Bakterinis konjunktyvitas. Tai yra infekcija, sukelta bakterijų, pvz.: stafilokokų, streptokokų ar hemofilų. Šie organizmai į akis gali patekti nuo paciento odos ar iš viršutinių kvėpavimo takų, taip pat jie gali patekti ir nuo konjunktyvitu sergančio žmogaus.
  • Virusinis konjunktyvitas. Jis yra dažnai susijęs su sloga. Konjunktyvitas, sukeltas adenoviruso, gali greitai plisti tarp žmonių ir sukelti konjunktyvito epidemiją.
  • Chlamidijų sukeltas konjunktyvitas. Šį konjunktyvito tipą sukelia mikroorganizmas Chlamydia trachomatis, kuris gali pažeisti ir kitas kūno vietas, sukelti lytiškai plintančią ligą – chlamidiozę.
  • Alerginis konjunktyvitas gana dažnas tarp alerginėmis ligomis (šienlige, astma, egzema) sergančiųjų. Jis yra dažnai sukeliamas tokių antigenų, kaip žiedadulkės, namų dulkių erkės, kosmetika.
  • Reakcinis konjunktyvitas – chemikalų ar dirgiklių sukeltas konjunktyvitas. Kai kurie žmonės yra labai jautrūs chemikalams, dūmams ir tai gali sukelti junginės sudirginimą, paraudimą, ašarojimą.

Konjunktyvitas dažniausiai išnyksta pats, per porą savaičių. Jūsų gydytojas, taip pat gali skirti lašų su antibiotikais (jeigu atsiranda dėl infekcijos) arba anti-alerginių vaistų (jeigu sukėlėjas alergiją).

Bet, jei norite atsikratyti konjunktyvito natūraliu būdu, siūlomas puikus receptas!

Akių praplovimas vaistinės svilarožės nuoviru. Nuoviro paruošimas: į 1 puodelio virinto vandens (šalto) įdedame 3-4 šaukštus maltos šaknies ir paliekame nusistovėti 8 valandas. Suvilgykite vatos tamponą arba diską ir uždėkite ant akies vokų. Laikykite 15-20 minučių. Jei naudojate karštą vandenį, tada supilkite į vandenį 2 šaukštus svilarožės lapų ar žiedų. Nuoviras laikomas 30 minučių.

Svarbiausia laikytis asmens higienos: neliesti akių rankomis, nesinaudoti bendru rankšluosčiu, muilu, nosine. Dažnai plauti rankas, ypač prieš liečiant akis. Gonorėjinio konjunktyvito profilaktikai, ką tik gimusiems naujagimiams į abi akis sulašinama Natrio sulfacilio tirpalo arba antibiotikų.
 
Sergant konjunktyvitu, būtina dažnai plautis rankas, neliesti pirštais akių. Jei susergama konjunktyvitu, negalima nešioti kontaktinių lęšių, todėl būtina koreguoti ir nešioti akinius. Kol yra išskyrų, reikia kasdien keisti patalynę, rankšluosčius, nosines. Negalima užrišti akių, nes junginėje susikaupia daug pūlių, pažeidžiama ragena. Būtina vengti viešų vietų, kol baigia išsiskirti sekretas (apie 7-10 dienų), ypač sergant virusiniu konjunktyvitu.

Jei turite rimtų sveikatos problemų ar stiprų skausmą, rekomenduojame pasikonsultuoti su gydytoju. Savigyda gali būti pavojinga jūsų sveikatai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: https://draxe.com/pink-eye-symptoms/

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.07.2019 laikas 07:01 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais

Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname pusžiedžiais ar labiau smulkintą svogūną. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 17:31 Receptai – Patiekalai Eklerai Su Avietėmis

Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susiformuos tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti likusio kiaušinio plak...

Skaityti daugiau

17.09.2018 laikas 10:17 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai inkstų akmenligės gydymui

Inkstų akmenligė liaudies medicinoje, inkstų akmenligė, inkstų akmenligės gydymas, Inkstų akmenligės receptai, Inkstų akmenligės vaistažolės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 20:37 Kaip Volstrito finansininkas tapo šimtmečio sukčiumi: sėkmingiausio istorijoje vagies Bernio Madoffo istorija
Bernis Madoffas - amerikiečių finansininkas, sukūręs didžiausią istorijoje finansinę piramidę. Per 40 darbo metų jo bendrovė apgavo apie 3 mln. žmonių - ir labai turtingų, ir viduriniosios klasės atstovų. Bendra apgautų indėlininkų finansinių nuostol...

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau