Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Gruodžio » 21

Kaip teisingai išsirinkti duoną parduotuvėje

Parduotuvėse vadovaujamės pakuotės patrauklumu ar matyta reklama. Tačiau vis didesnė maisto pasiūla verčia galvoti, kaip pasirinkti tinkamą produktą.. Štai keletas patarimų.

Sužinokite duonos sudėtį. Nepasikliaukite tik neskaldytų grūdų pavadinimu ant pakuotės, tačiau paskaitykite informaciją, kokios dar žaliavos buvo naudojamos gamybos procese. Rekomenduočiau nesižavėti duona, kurios sudėtyje yra dirbtinių saldiklių, papildomų skonį ir spalvą gerinančių priedų, kurie dažniausiai gaminami iš naftos, sočiųjų rūgščių, monogliceridų, digliceridų, galinčių pakenkti sveikatai.

Kaip teisingai išsirinkti duoną parduotuvėje

Dažniau rinkitės gaminius iš visadalių grūdų miltų. Visadalių grūdų miltai – tai rupiai malti miltai, išsaugoję visas grūduose esančias maistingąsias medžiagas: skaidulas, B grupės vitaminus, mineralus bei antioksidantus. Parduotuvėje reikėtų ieškoti raktinių žodžių: neskaldyti grūdai, pilno grūdo kviečiai, pilno grūdo rugiai.

Jei renkatės duoną su grūdais, būtinai apžiūrėkite ją iš arčiau. Tikrindami duonos kepalo pjūvius pamatysite, ar grūdų yra tik paviršiuje ir plutoje, ar ir pačiame gaminyje. Duona, kurios sudėtyje yra grūdų, apsaugos jus nuo cukraus pertekliaus.

Patikrinkite galiojimo terminą. Duona visuomet turėtų būti šviežia, o galiojimo laikas – skaičiuojamas dienomis. Duonos, kurios galiojimo terminas yra ilgesnis nei 9–10 dienų, sudėtyje yra konservantų. Rekomenduojama rinktis duoną be jų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 06:17 Receptai – Patiekalai Kepti varškėtukai su razinomis
Išmirkinkite razinas, nupilkite ir apsausinkite. Dubenėlyje šakute gerai išmaišykite varškę, miltus, cukrų, druską, razinas ir kiaušinius. Pabarstykite stalą miltais, ant jų išdėliokite po šaukštą varškinės masės. Kiekvieną masė...

Skaityti daugiau

14.05.2020 laikas 22:53 Receptai – Patiekalai Troškinti rauginti kopūstai
Troškiniui reikės raugintų kopūstų, rūkytos kiaulienos šoninės, svogūno, lauro lapų, druskos, pipirų, vandens.

Skaityti daugiau

13.07.2019 laikas 20:17 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu
Gaminame namuose. Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu receptas. Batono riekeles paskrudiname skrudintuve arba orkaitėje. Joms atvėsus, aptepame paruoštu avokado mišiniu. Ant sumuštinių viršaus dedame keptą kiaušinį. Skanaus!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
09.05.2024 laikas 08:45 Mokslininkai siūlo naują Žemės žemynų susidarymo teoriją
Amerikiečių mokslininkai iš Pensilvanijos universiteto aprašė kratonų - senų ir plačių žemynų plutos plotų, užtikrinančių žemynų stabilumą - susidarymo mechanizmą.

Skaityti daugiau

09.05.2024 laikas 07:34 Nustatytas išorinis moterų psichopatijos požymis
Amerikiečių psichologai iš Naujosios Meksikos universiteto Albukerkėje atrado išorinį požymį, rodantį moterų psichopatiją.

Skaityti daugiau

09.05.2024 laikas 07:21 Išspręstas senovės šumerų šifras
Dublino Trejybės koledžo (Airija) mokslininkas daktaras Martinas Worthingtonas paskelbė tyrimą, kuris gali visiškai pakeisti senovės Mesopotamijos ikonografijos suvokimą. Jis pasiūlė labai tikėtiną ir paprastą senovės šumerų simbolių, kurie nuo XIX a...

Skaityti daugiau