Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugpjūčio » 15

Natūralūs būdai galvos skausmui malšinti

Galvos skausmą dažniausiai šaliname paprasčiausiais vaistais nuo skausmo. Tačiau nepagalvojame, kad yra ir natūralių būdų atsikratyti šio nemalonaus pojūčio. Išbandykite!

Natūralūs būdai galvos skausmui malšinti

Galvos skausmo priežasčių gali būti pačių įvairiausių. Jei stiprūs skausmai kamuoja nuolat, derėtų apsilankyti pas daktarą. O jei galvą suskaudo, atrodo, iš niekur, gali padėti ir visai paprasti būdai.

Išgerkite vandens. Skamba itin paprastai, tačiau dažnai galvą skauda dėl to, kad organizmui trūksta skysčių. Viena kita stiklinė vandens gali numalšinti galvos skausmą. Tačiau svarbu vandenį gerti ne iš karto didelį kiekį, o mažais gurkšneliais.

Suvalgykite arbūzo. Arbūzas – vaisius, kurio didžiąją dalį sudaro vanduo. Tad vietoj stiklinės vandens galite rinktis suvalgyti keletą gabalėlių arbūzo. Ir skanu, ir naudinga, ir sveika!

Kopūstų lapai. Paglamžykite šviežių kopūstų lapų. Išsiskyrus sultims, jomis patepkite ausis ir riešus. O pačių lapų uždėkite ant kaktos, smilkinių (kad nenukristų apvyniokite rankšluosčiu).

Prie galvos pridėkite ledo. Kartais galvos skausmo priežastis gali būti įtampa, nuovargis. Šiuo atveju gali padėti, jei ant skausdamos galvos vietos pridėsite drėgną rankšluostį ar į jį suvyniotų ledukų. Šaltis atpalaiduos, leis nusiraminti ir atsigaivinti. Jei esate namuose, kambaryje išjunkite šviesą, atsigulkite patogiai, ant galvos uždėti šaltą rankšluostį ar ledukų.

Galvos masažas. Galvos skausmą numalšinti gali padėti ir masažas – tai gana veiksminga priemonė. Atsigulkite ar patogiai atsisėskite ir keletą minučių švelniau masažuokite skaudamą vietą.

Suvalgykite šiek tiek imbiero. Imbieras padeda numalšinti galvos skausmą, net ir migreną (Jo poveikis panašus į aspirino). Tad jei jaučiate, kad skauda galvą, į žolelių arbatą įsipjaustykite šiek tiek imbiero.

Padės kmynai. Saujų jų suberkite į drobinį maišelį, įmerkite į vandenį ir trumpai pavirkite. Tada 10 minučių palikite, kad pritrauktų. Tada dar šiltą maišelį pridėkite prie skaudamos vietos.

Miegas. Miegas – ne tik padeda pailsėti, bet ir įveikti daugelį negalavimų kuriuos sukelia įtampa, stresas, nuovargis. Pajutote, kad vakare skauda galvą? Padėkite į šalį darbus, nustokite galvoti apie rūpesčius ir eikite miegoti. Tai išties veiksminga.

Žolelių mišiniai. Gamta – geriausias vaistas ir gydytojas. Iš jos galime pasisemti neįtikėtinai daug energijos ir galis. Tad jei skauda galvą, išmėginti žolelių nuovirą. Padės tokia arbata: 2 dalys čiobrelių, 2 dalys ramunėlių, 3 dalys arnikos, 2 dalys akišveitės. 2 valgomuosius šaukštus užplikykite šių žolelių mišinio ½ l verdančio vandens ir uždengę palaikykite 10 minučių. Po to nukoškite ir gerkite keletą kartų per dieną arba kai skauda galvą. Šis vaistas padeda ir esant migrenai.

Jei galvos skausmas atsiranda dėl per dieną susikaupusios įtampos. Tokiu atveju reikėtų atminti, kad galbūt padės šaltas ledas, galvos masažas, tačiau būti imtis kompleksinių priemonių: sureguliuokite darbo ir poilsio režimą; kartais praverstų galvos ar net viso kūno masažas; vartokite augalinių preparatų.

Atsipalaiduokite. Jei esate namuose ir pajautėte, kad ima skaudėti galvą, paprasčiausiai patogiai atsigulkite, atsipalaiduokite ir užsimerkite. Pasistenkite nurimti, apie nieką negalvoti, leiskite mintims tekėti laisvai, tačiau rūpesčius ir vargus vykite šalin. Supraskite, kad tai keletas minučių, skirtų tik jums, o darbai niekur nedings.

Natūralūs būdai galvos skausmui malšinti

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.07.2019 laikas 22:28 Receptai – Patiekalai Varškės desertas be kepimo! Labai skanūs varškės zefyrai.

Turbūt gana sunku rasti tokį, kuriam nepatiktų zefyrai. O vyresnė karta dar ir ilgesingai dūsauja: „Va seniau tai buvo zefyrai, o šiandien tai gryna chemija“. Iš dalies jie teisūs.

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo

Dantų skausmas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo, dantų skausmas, receptai dantims, vaistažolės dantų skausmui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

28.08.2018 laikas 09:02 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai reumato gydymui

Reumatas liaudies medicinoje, Reumatas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo reumato, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 20:37 Kaip Volstrito finansininkas tapo šimtmečio sukčiumi: sėkmingiausio istorijoje vagies Bernio Madoffo istorija
Bernis Madoffas - amerikiečių finansininkas, sukūręs didžiausią istorijoje finansinę piramidę. Per 40 darbo metų jo bendrovė apgavo apie 3 mln. žmonių - ir labai turtingų, ir viduriniosios klasės atstovų. Bendra apgautų indėlininkų finansinių nuostol...

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau