Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2015 » Birželio » 17

Paprastas būdas apsisaugoti nuo uodų «uodų gaudyklė»

Būkite gudresnis už kitus!

Kaip atbaidyti tuos kraujasiurbius? Turbūt kiekvienas, patyręs nesibaigiantį niežulį įkandus uodui, apie tai svajoja. O dar uodai ir įvairiausias ligas platina. Kaip efektyviai kovoti su šiais itin aktyviais parazitais? Paprasčiausias būdas būtų juos visiškai išnaikinti, tačiau, kad ir kaip uodai mus erzintų, jie yra reikalingi mūsų ekosistemai – jais minta žuvys ir daugelis vabzdžių. Tokį lengvą panaudojimo būdą galite pasigaminti patys.

Vasaros metu, kai visi išvyksta poilsiauti prie jūros, ežerų, ar yra išsinuomavę poilsio namelį. O namuose (miegamajame), gali puikiausiai atstoti ir mažas plastikinis buteliukas. Manau visada po ranka atsiras laisvas plastikinis butelis, o gal liks ir saldaus...

Tad išbandykite itin paprastą ir visiems prieinamą būdą, kuris padės efektyviai išbaidyti šiuos vabzdžius.

Prireiks kelių, kiekvienoje virtuvėje randamų namų apyvokos daiktų ir produktų: 2 l talpos plastikinio butelio; aštraus peilio; 1/2 puodelio rudojo cukraus; 1 puodelio šilto vandens; 1 arbatinio šaukštelio mielių.

Nupjauti maždaug 1/3 butelio. Į nupjautą su dugnu butelio dalį įpilti pusę puodelio rudojo cukraus. Tada cukrų užpilti puodeliu šilto vandens.

Galiausiai suberti arbatinį šaukštelį mielių – šis mišinys it magnetas traukia uodus.

Likusią nupjautą butelio dalį apverskite butelio kakleliu žemyn ir tarsi kepurę uždėti ant indo su mišiniu. Toks mišinys privilios uodus, kurie įskridę į butelio vidų neberas kelio atgal.

Pasidaryti uodų gaudyklę

„Youtube“ pilna patarimų, kaip galima nesunkiai pasidaryti uodų gaudykles patiems. Vienas jų labai paprastas. Tereikia paimti plastikinį butelį, perpjauti jį pusiau, sudėti į jį pakelį susmulkintų mielių, šiek tiek cukraus ir užpylus jas šiltu vandeniu, gerai išmaišyti. Tuomet belieka antrąją butelio dalį kakleliu į apačią įstatyti į mielių su vandeniu masę (galima pritvirtinti lipnia juosta). Tiesa, reikėtų, kad kaklelis nesiektų pačios mielių masės. Uodus prie gaudyklės atvilios mielių kvapas, o įlindusios į butelio kaklelį, jos nebegalės išlįsti iš spąstų ir įkris į paruoštą masalą. Kaip tokią gaudyklę pasigaminti, galite pasižiūrėti čia:

 

 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.07.2019 laikas 12:14 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai su mėsa

Gaminame namuose. Bulviniai blynai su mėsa. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 13:20 Receptai – Patiekalai Nostalgija. Labai paprastas skanių vaflių receptas
Sugrįžimas į vaikystę, kam mama kepė tokius vaflius. Gaminame. Vafliai. Ištirpiname sviestą ir paliekame, kad atvėstų. Kiaušinius išplakame, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir gerai išsukame mediniu šaukštu, kad cukrus ištirptų....

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo akmenligės

Akmenligės liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo akmenligės, akmenligė, akmenligės gydymas, akmenligės recepta, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
29.04.2024 laikas 14:44 Užgesusi moteris: vieną dieną ji nusprendė, kad nebenori „degti“
Užgesusi moteris - tai moteris, kuri kartą dėl kažkokių priežasčių nusprendė, kad nebenori „degti“. Tiesiog taip ji užgeso. Tiksliau, ji prisuko savo „vidinę dagtį“ ir įjungė režimą, mažiausią leistiną, kad galėtų pakenčiamai išgyventi, ir dabar ji n...

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 07:04 Tikroji Medūzos Gorgonės istorija
Medūza Gorgonė yra vienas lengviausiai atpažįstamų graikų mitologijos personažų. Su savo unikaliais gyvatės plaukais ir gebėjimu paversti akmeniu kiekvieną, kuris į ją pažvelgia, ji yra viena populiariausių senovės istorijų pabaisų....

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 06:51 2024 m. balandžio 29 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams

Tie, kurie šiandien dirba, būkite itin atidūs darbe. Marsas (darbo planeta) yra susijungęs su Neptūnu (klaidų, miglų planeta). Artimiausiomis dienomis darbo reikaluose vyraus sumaištis, netikrumas ir chaosas.

...

Skaityti daugiau