Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Paranormalūs Reiškiniai » 2015 » Gegužės » 18

Paranormalių reiškinių tyrėjai ir racionalumas

Dažnai būna taip, jog besidomintieji paranormaliais reiškiniais atmeta bet kokį bandymą racionaliai juos paaiškinti. Skeptikai gi dažnai atmeta bet kokią paranormalaus reiškinio egzistavimo galimybę. Tačiau ar nėra taip, kad bet koks kraštutinumas yra blogas priėjimas prie tyrimo objekto? Juk norėdamas pažinti kas yra tamsa, turi sužinoti kas yra šviesa. Tas pats principas juk veikia ir nagrinėjant paranormalius reiškinius. Jei viską aiškinsi tik paranormaliai, tai nematysi tikrosios tiesos, kaip ir atmesdamas paranormalybes į nesąmonių lauką. Tačiau sužinojęs abiejų pusių teiginius, gali pamatyti tiesą.

   Tarp tikinčiųjų paranormaliais reiškiniais paprastai trūksta racionalios prieigos ir būtent dėl to, dažnai paranormalūs reiškiniaipuolama mistifikuoti tai kas su mistiškumu iš esmės nieko neturi, juk paprastai didžioji dalis reiškinių kuriuos žmonės palaiko paranormaliais yra elementarūs gamtos dėsniai, psichologija ir panašiai. Todėl žmonės dėl aplinkinio pasaulio nepažinimo, pradeda jį vertinti neracionaliai, mistifikuodami tai ko tiesiog nepažįsta. O juk racionalus protas padeda atpažinti kurie reiškiniai yra iš tiesų paranormalūs, o kurie tik tokiais atrodo.
    Norint iš tiesų pažinti paranormalius reiškinius, be racionalumo neapsieisi. Visuomet reikia žinoti galimą ir racionalų ir paranormalų paaiškinimą, o tada žiūrėti kas labiau tinka, tai konkrečiai situacijai. Nes juk aiškindamas viską vien paranormaliai gali gerokai nuklysti į lankas, kaip ir aiškinant vien racionaliai – nutolsi nuo tikrosios tikros pažinimo.
   Kartais sakoma, jog paranormalūs dėsniai mums yra nepažinūs. Gal ir taip, tačiau jei jau kalbame apie dėsnius, tada vadinasi turi egzistuoti kažkokios konstantos ar dėsniai panašūs į gravitacijos ar trečiąjį Niutono dėsnį. Bėda tik ta, kad paranormalumo dėsnius dažniausiai sumąsto kas tik netingi, paprastai apeliuodamas į chanelingą ar panašius reiškinius. Žinoma, negalime atmesti to kad toks reiškinys gali egzistuoti, tačiau čia kyla klausimas, kodėl besiremiant tokiais ir panašiais šaltiniais visi kontaktuotojai ir paranormalių dėsnių skelbėjai tokius skirtingus duomenis gauna? Paranormalių reiškinių pasaulis labai platus, čia daug visokių, viena už kitą įdomesnių teorijų ir dažnai sunku būna susigaudyti kur ta tikroji tiesa slypi. Tad ir reikia neprarasti budrumo ir kritinio racionalaus proto, kad netaptume manipuliacijų auka.
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://paranormaleco.blogspot.com

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.11.2019 laikas 21:46 Receptai – Patiekalai Sultingi obuolių varškės blynai pusryčiams. Nepakartojamas skonis!
Šie varškėčiai yra skanesni ir švelnesni nei tradiciniai. Nepakartojamas skonis! Patiekiame su grietine.

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:57 Receptai – Patiekalai Vasariškas tortas su braškėmis

Gaivinantis nekeptas vasariškas tortas su braškėmis. Greitas ir skanus!

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui

Vočių, furunkulų gydymas liaudies medicinoje, Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui, receptai votims gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
29.04.2024 laikas 07:04 Tikroji Medūzos Gorgonės istorija
Medūza Gorgonė yra vienas lengviausiai atpažįstamų graikų mitologijos personažų. Su savo unikaliais gyvatės plaukais ir gebėjimu paversti akmeniu kiekvieną, kuris į ją pažvelgia, ji yra viena populiariausių senovės istorijų pabaisų....

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 06:51 2024 m. balandžio 29 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams

Tie, kurie šiandien dirba, būkite itin atidūs darbe. Marsas (darbo planeta) yra susijungęs su Neptūnu (klaidų, miglų planeta). Artimiausiomis dienomis darbo reikaluose vyraus sumaištis, netikrumas ir chaosas.

...

Skaityti daugiau

28.04.2024 laikas 21:39 Finansinis horoskopas 2024 m. balandžio 29 d. - gegužės 5 d. savaitei
Visą savaitę lėtoji planeta - Plutonas yra stacionarumo fazėje, pereinančioje į retro judėjimą, kuris sustiprina transformacijos procesus pasaulio bendruomenėje

Skaityti daugiau