Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 13

Penki naudingi patarimai atstatyti žarnyno veiklą

Universali liaudiška gydymo priemonė nuo žarnyno dirglumo yra vyšnios. Jos normalizuoja žarnyno veiklą, daro atpalaiduojamąjį poveikį, kai užkietėję viduriai, bei stabdo viduriavimą, taip pat mažina pilvo gurgimą, ūžimą ir dujų kaupimąsi.

Jokiu būdu be reikalo nevartokite medikamentų — fermentinių spazmolitikų, nes skrandžio ir žarnyno traktas taip aptings, kad be vaistų nustos vykdyti savo funkcijas. Laisvinamuosius vaistus vartokite tik esant ilgai trunkančiam vidurių užkietėjimui, o ne atsiradus dėl nestabilios psichikos būklės ar netinkamos mitybos.

Rimtai žiūrėkite į tuštinimosi aktą ir laiką (venkite įpročio sulaikyti natūralų poreikį dėl skubėjimo, nepatogaus tualeto ar darbo aplinkybių). Tuštinimasis turėtų vykti visada tuo pačiu metu — išsiugdykite sąlyginį refleksą. Nepiktnaudžiaukite valomosiomis klizmomis arba žvakutėmis. Negailėkite laiko savo sveikatai.

Penki naudingi patarimai atstatyti žarnyno veiklą

Penki naudingi patarimai

1. Rytais atsikėlę mažais gurkšneliais išgerkite stiklinę karšto vandens: vanduo praplaus žarnyną, sušildys jį ir paskatins dirbti.

 2. 1 - 1,5 val. prieš valgį ir po valgio stenkitės negerti jokių gėrimų.

  3 Jei turite polinkį į vidurių užkietėjimą, gerkite gazuotą mineralinį vandenį, o jei viduriuojate -  negazuotą pašildytą mineralinį vandenį.

  4 Valykite burną nerafinuotu alyvuogių aliejumi. Tik atsikėlę, paimkite į burną aliejaus (1 arb. šaukštelį) ir gargaliuokite 3 - 5 minutes, po to išskalaukite burną šiltu vandeniu.

 5 Kartkartėmis surenkite žarnynui valymą. Tam geriausia naudoti lengvą linų sėmenų nuovirą: 2 šaukštus linų sėmenų sumalkite kavamale ir užplikykite 0,5 l verdančio vandens. Pusę išgerkite ryte 30 minučių prieš valgį, kitą pusę  - vakare, prieš tai pašildę iki kambario temperatūros. Tokį nuovirą galima vartoti ištisus mėnesius.

Mankšta žarnynui

* 3 - 5 minutes darykite ritmingus raumenų aplink analinę angą sutraukimus - toks masažas pagerina tiesiosios žarnos funkciją.

* Dieną po kelis kartus treniruokite pilvo raumenis: įtraukite pilvą į save, sulaikykite 10 sekundžių ir atpalaiduokite. Pratimą darykite 5 minutes. Jis pagerina kraujo cirkuliaciją ir suaktyvina žarnyno motorinę funkciją.

* Atsigulkite ant grindų ir kojomis „važiuokite dviračiu“. Lėtai „minkite pedalus“. Tokiu būdu pagerinsite kraujotaką ir sustiprinsite žarnyno peristaltiką.

* Giliai ir tolygiai kvėpuokite „pilvu“ (iškvėpdami išpūskite pilvą, įkvėpdami — įtraukite į save). Toks kvėpavimas gerai masažuoja žarnyną.

*Viduriuojant naudingi erškėtrožių vaisių, jonažolių, mėtų, ramunėlių, mėlynių uogų, alksnio kankorėžėlių, granatų žievelių nuovirai.

Žarnyno dirglumo simptomai - * svorio praradimas, * karščiavimas ir šalčio krėtimas, * taip pat ir naktimis pasireiškiantys simptomai, * nuolatiniai pilvo skausmai.

Kaip to išvengti - 50 proc. dirgliojo žarnyno ligonių reikia tik emocinės būklės korekcijos, gyvenimo būdo pakeitimo, pakankamai miego, visaverčio poilsio po darbo, griežtos dienotvarkės ir mitybos režimo.

Įsipareigokite atsipalaiduoti po kiekvieno streso: atsisėskite ant kėdės vežėjo poza — kojas pastatykite pečių plotyje, rankas laisvai pasidėkite ant kelių, atpalaiduokite pečius ir veido raumenis, būtinai praverkite burną, nesukąskite dantų, svarbiausia — nuvykite šalin visas mintis ir „išjunkite“ atmintį. Išbūkite tokios būsenos 10 - 15 minučių. Po to pajusite, kaip pasikeitė nuotaika.

Kilus konfliktui stenkitės susilaikyti nuo nervinimosi, prisiekite sau niekada neįsižeisti, o tam mokykitės atsitraukti ir pažvelgti į save iš šalies. Labai svarbu vengti ilgalaikės psichinės įtampos, mokytis nesijaudinti dėl smulkmenų ir džiaugtis gyvenimu.

Būkite dėmesingi savo organizmui keliaudami po užsienio šalis. Adaptacija, nauji neįprasti patiekalai ir egzotiški vaisiai privers jūsų imunitetą dirbti visu pajėgumu, sukeldami visiems organams ir sistemoms streso būseną ir kaip pasekmę sukels dirgliojo žarnyno sindromą.

Daugumai žmonių svetima mitybos kultūra. Valgome paskubomis ar žiūrėdami televizorių, pietaudami sprendžiame darbo problemas ar aiškinamės šeimos santykius, lengvabūdiškai vartojame produktus, kurie gali sustiprinti nemalonius simptomus. Būtent todėl medikai daug reikšmės teikia gydymui specialiomis dietomis.

Maistas turi būti paprastas ir kartu gerai apgalvotas — be eksperimentų ir gastronominių vingrybių. Būkite atidūs kūnui ir stebėkite žarnyno reakciją į „menkai pažįstamus“ produktus.

Simptomų paaštrėjimo periodu laikykitės „išimčių“ dietos — tai yra, nevartokite pieno, kavos, prieskonių, alkoholio, produktų, nuo kurių labiau kaupiasi dujos (kopūstų, pupelių, obuolių), sunkaus grubaus maisto (grybų, riešutų, ruginės duonos, žalių daržovių ir vaisių, grikių košės, kietai virtų kiaušinių). Nerekomenduojama sojų padažo. Geriausiai tinka vandenyje arba garuose virti produktai, valgyti reikia nedidelėmis porcijomis šešis kartus per dieną.

Iš gėrimų naudingi kompotas, kisielius, šviežiai spaustos sultys. Gerai žolelių arbatos, bet vaistažoles reikia parinkti atsižvelgiant į visas ligas, kuriomis sergate. Neužtenka išsiaiškinti, kaip jas užplikyti ir kada gerti, bet ir galimus šalutinius efektus. Pavyzdžiui, turint polinkį į viduriavimą gerai gerti jonažolių arbatą, bet atkreipkite dėmesį, kad ji mažina arterinį kraujospūdį, nuo vidurių užkietėjimo gerai gysločiai, bet jie pakelia kraujospūdį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.08.2019 laikas 21:22 Receptai – Patiekalai Paplotėliai prie arbatos iš nieko per 20 minučių

Puiki alternatyva tradiciniams blynams ir blyneliams. Labai skanu ir pigiai! Gaminti tokius paplotėlius prie arbatos labai paprasta. Pabandę vieną kartą, gaminsite nuo nuolat, vietoje blynų ar blynelių.

Skaityti daugiau

04.01.2018 laikas 10:18 Receptai – Patiekalai Baltymų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymas, Citrinų sulčių.

Skaityti daugiau

02.09.2019 laikas 11:19 Receptai – Patiekalai Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Sotaus pyrago gaminimas iš moliūgo.. Paruošas pyragas yra minkštas, trupininis, šiek tiek drėgnas. Ir labai skanus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau