Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Rugsėjo » 02

Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Ryškus, skanus ir greitas!

Nežinote, ką pagaminti iš moliūgo? Galite iškepti neįtikėtinai skanų trupininį pyragą. Trupininis pyragas paruošiamas paprasčiausiai ir nereikia daug laiko (virtuvė - paranormal.lt).

pyragas, moliūgų pyragas, moliūgai, kepiniai, virtuvė, receptas

Ingredientai

Tešlai

Kvietiniai miltai – viena stiklinė.

Cukrus – viena stiklinė.

Manų kruopos – viena stiklinė.

Sviestas – viena pakuotė (180 gramų). Prieš tai jis turėtų būti užšaldytas.

Druska – vienas žiupsnelis.

Įdarui

Moliūgas – 800 gramų

Cukrus – 100 gramų (įdarui)

Citrina – 1 vnt. Jums reikės citrinos sulčių ir žievelės.

Sotaus pyrago gaminimas iš moliūgo.

Norėdami paruošti tešlą į dubenį suberkite iš anksto išsijotus miltus, manų kruopas, cukrų ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.

Norėdami paruošti įdarą, pirmiausia turite paruošti moliūgą. Jis turėtų būti nuluptas, pašalintas moliūgo šerdis su sėklomis ir supjaustytas dideliais gabalėliais. Tada, moliūgą sutarkuokite ant vidutinės trintuvės arba sutrinkite mėsmale arba kombainu.

Ant smulkios trintuvės sutarkuokite vienos citrinos žievelę. Į dubenį su moliūgu suberkite citrinos žievelę ir cukrų (kiekis įdarui).

Išspauskite citrinos sultis į moliūgo „tešlą“. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Įdaras pyragui – paruoštas. Palikite jį, kas cukrus visiškai ištirptų. Tuo pačiu metu, moliūgas duos sulčių, kurių nereikėtų pašalinti, nes kartu su jomis pyrago tešla bus skanesnė.

Toliau, gaminame tešlą kepimui. Į miltų mišinį sutarkuokite sviestą ant rupios tarkos. Sviestą su sausu mišiniu sutrinkite į trupinius.

Paruoškite kepimo formą ir paklokite kepimo popierių. Formos apačioje pabarstykite trečdalį gautų, sausų trupinių. Ant sausų trupinių sudėkite pusę moliūgo įdaro. Viską atsargiai išlyginkite.

Tada ant įdaro uždėkite dar trečdalį trupinių. Išlyginkite. Ant sausų trupinių dėkite likusį įdarą, ant įdaro – likusius trupinius. Viską atsargiai išlyginkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Įdėkite pyragą į orkaitę maždaug pusvalandžiui. Gautą pyragą atvėsinkite. Tada jau galima pašalinti formą.

Paruošas pyragas yra minkštas, trupininis, šiek tiek drėgnas. Ir labai skanus.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau