Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2019 » Rugsėjo » 2

Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Ryškus, skanus ir greitas!

Nežinote, ką pagaminti iš moliūgo? Galite iškepti neįtikėtinai skanų trupininį pyragą. Trupininis pyragas paruošiamas paprasčiausiai ir nereikia daug laiko (virtuvė - paranormal.lt).

pyragas, moliūgų pyragas, moliūgai, kepiniai, virtuvė, receptas

Ingredientai

Tešlai

Kvietiniai miltai – viena stiklinė.

Cukrus – viena stiklinė.

Manų kruopos – viena stiklinė.

Sviestas – viena pakuotė (180 gramų). Prieš tai jis turėtų būti užšaldytas.

Druska – vienas žiupsnelis.

Įdarui

Moliūgas – 800 gramų

Cukrus – 100 gramų (įdarui)

Citrina – 1 vnt. Jums reikės citrinos sulčių ir žievelės.

Sotaus pyrago gaminimas iš moliūgo.

Norėdami paruošti tešlą į dubenį suberkite iš anksto išsijotus miltus, manų kruopas, cukrų ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.

Norėdami paruošti įdarą, pirmiausia turite paruošti moliūgą. Jis turėtų būti nuluptas, pašalintas moliūgo šerdis su sėklomis ir supjaustytas dideliais gabalėliais. Tada, moliūgą sutarkuokite ant vidutinės trintuvės arba sutrinkite mėsmale arba kombainu.

Ant smulkios trintuvės sutarkuokite vienos citrinos žievelę. Į dubenį su moliūgu suberkite citrinos žievelę ir cukrų (kiekis įdarui).

Išspauskite citrinos sultis į moliūgo „tešlą“. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Įdaras pyragui – paruoštas. Palikite jį, kas cukrus visiškai ištirptų. Tuo pačiu metu, moliūgas duos sulčių, kurių nereikėtų pašalinti, nes kartu su jomis pyrago tešla bus skanesnė.

Toliau, gaminame tešlą kepimui. Į miltų mišinį sutarkuokite sviestą ant rupios tarkos. Sviestą su sausu mišiniu sutrinkite į trupinius.

Paruoškite kepimo formą ir paklokite kepimo popierių. Formos apačioje pabarstykite trečdalį gautų, sausų trupinių. Ant sausų trupinių sudėkite pusę moliūgo įdaro. Viską atsargiai išlyginkite.

Tada ant įdaro uždėkite dar trečdalį trupinių. Išlyginkite. Ant sausų trupinių dėkite likusį įdarą, ant įdaro – likusius trupinius. Viską atsargiai išlyginkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Įdėkite pyragą į orkaitę maždaug pusvalandžiui. Gautą pyragą atvėsinkite. Tada jau galima pašalinti formą.

Paruošas pyragas yra minkštas, trupininis, šiek tiek drėgnas. Ir labai skanus.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau