Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2019 » Rugsėjo » 2

Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Ryškus, skanus ir greitas!

Nežinote, ką pagaminti iš moliūgo? Galite iškepti neįtikėtinai skanų trupininį pyragą. Trupininis pyragas paruošiamas paprasčiausiai ir nereikia daug laiko (virtuvė - paranormal.lt).

pyragas, moliūgų pyragas, moliūgai, kepiniai, virtuvė, receptas

Ingredientai

Tešlai

Kvietiniai miltai – viena stiklinė.

Cukrus – viena stiklinė.

Manų kruopos – viena stiklinė.

Sviestas – viena pakuotė (180 gramų). Prieš tai jis turėtų būti užšaldytas.

Druska – vienas žiupsnelis.

Įdarui

Moliūgas – 800 gramų

Cukrus – 100 gramų (įdarui)

Citrina – 1 vnt. Jums reikės citrinos sulčių ir žievelės.

Sotaus pyrago gaminimas iš moliūgo.

Norėdami paruošti tešlą į dubenį suberkite iš anksto išsijotus miltus, manų kruopas, cukrų ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.

Norėdami paruošti įdarą, pirmiausia turite paruošti moliūgą. Jis turėtų būti nuluptas, pašalintas moliūgo šerdis su sėklomis ir supjaustytas dideliais gabalėliais. Tada, moliūgą sutarkuokite ant vidutinės trintuvės arba sutrinkite mėsmale arba kombainu.

Ant smulkios trintuvės sutarkuokite vienos citrinos žievelę. Į dubenį su moliūgu suberkite citrinos žievelę ir cukrų (kiekis įdarui).

Išspauskite citrinos sultis į moliūgo „tešlą“. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Įdaras pyragui – paruoštas. Palikite jį, kas cukrus visiškai ištirptų. Tuo pačiu metu, moliūgas duos sulčių, kurių nereikėtų pašalinti, nes kartu su jomis pyrago tešla bus skanesnė.

Toliau, gaminame tešlą kepimui. Į miltų mišinį sutarkuokite sviestą ant rupios tarkos. Sviestą su sausu mišiniu sutrinkite į trupinius.

Paruoškite kepimo formą ir paklokite kepimo popierių. Formos apačioje pabarstykite trečdalį gautų, sausų trupinių. Ant sausų trupinių sudėkite pusę moliūgo įdaro. Viską atsargiai išlyginkite.

Tada ant įdaro uždėkite dar trečdalį trupinių. Išlyginkite. Ant sausų trupinių dėkite likusį įdarą, ant įdaro – likusius trupinius. Viską atsargiai išlyginkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Įdėkite pyragą į orkaitę maždaug pusvalandžiui. Gautą pyragą atvėsinkite. Tada jau galima pašalinti formą.

Paruošas pyragas yra minkštas, trupininis, šiek tiek drėgnas. Ir labai skanus.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.01.2025 laikas 19:52 Receptai Lietiniai blynai su varške: lengvas ir skanus receptas!
Lietiniai blynai su varške – tai klasikinis ir mėgstamas patiekalas, kuris sužavi savo skoniu ir lengvu paruošimu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Su gausiu įdarų pasirinkimu, nuo tradicinės v...

Skaityti daugiau

21.01.2025 laikas 19:25 Receptai Kiaulienos karbonadas: paprastas ir skanus receptas, kurį pamilsit!
Kiaulienos karbonadas – tai klasikinis patiekalas, kuris dažnai puikuojasi šeimos pietų stalu. Šis skanus ir traškus mėsos patiekalas yra greitai pagaminamas ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Sužinokite, ...

Skaityti daugiau

20.01.2025 laikas 07:30 Receptai Bananiniai keksiukai su braškėmis: greitas ir skanus receptas
Bananiniai keksiukai su braškėmis – tai puikus būdas panaudoti pernokusius bananus ir pasimėgauti sezoninėmis uogomis. Šis receptas yra ne tik paprastas, bet ir leidžia improvizuoti, pridedant įvairių ingredientų pagal jūsų skonį....

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 20:36 Turite problemų su regėjimu? Pamilkite žalius burokėlius!
Burokėliai, šiandien vis labiau populiarėjanti daržovė, turi gilias šaknis Viduržemio jūros regione, kur jie auginami jau daugiau nei keturis tūkstančius metų. Šiame straipsnyje panagrinėsime ne tik burokėlių istoriją ir kulinarines savybes, bet ir j...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 20:10 Ar Žemė kada nors pateks į juodąją skylę?
Kosmosas, pilnas paslapčių ir neatrastų reiškinių, kelia daug klausimų apie mūsų planetos ateitį. Vienas iš įdomiausių ir nerimą keliančių klausimų yra tai, ar Žemę kada nors galėtų praryti juodoji skylė. Šiame straipsnyje aptarsime, kokia tikimybė, ...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 19:43 Mokslininkai nustatė, kad smegenys veikia ir po mirties
Moksliniai tyrimai apie smegenų veiklą kritinėse situacijose visada kelia didelį susidomėjimą. Neseni Tartu universiteto mokslininkų atlikti tyrimai atskleidė intriguojančią tiesą: smegenys gali toliau veikti net ir po širdies sustojimo. Šiame straip...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 18:53 Nelengvi santykiai su mama: kaip apsaugoti šeimą?
Šeimos santykiai gali būti tiek džiaugsmo, tiek iššūkių šaltinis. Aš susidūriau su rimta problema, kai mano mama nepriėmė mano naujo vyro ir jo dukters. Šiame straipsnyje dalinuosi savo patirtimi ir pasakoju, kaip stengiuosi išlaikyti harmoniją savo ...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 07:24 WEF mokslininkai pristatė nanodaleles, galinčias nuotoliniu būdu valdyti žmogaus protą
Pietų Korėjoje vykdomi tyrimai atskleidžia neįtikėtiną galimybę: nanodalelėmis galima valdyti gyvūnų elgesį. Tačiau šios technologijos pažanga kelia rimtų etinių klausimų ir galimas grėsmes žmonijai. Ar esame pasirengę susidurti su pasekmėmis, jei ši...

Skaityti daugiau