Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Rugsėjo » 2

Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Ryškus, skanus ir greitas!

Nežinote, ką pagaminti iš moliūgo? Galite iškepti neįtikėtinai skanų trupininį pyragą. Trupininis pyragas paruošiamas paprasčiausiai ir nereikia daug laiko (virtuvė - paranormal.lt).

pyragas, moliūgų pyragas, moliūgai, kepiniai, virtuvė, receptas

Ingredientai

Tešlai

Kvietiniai miltai – viena stiklinė.

Cukrus – viena stiklinė.

Manų kruopos – viena stiklinė.

Sviestas – viena pakuotė (180 gramų). Prieš tai jis turėtų būti užšaldytas.

Druska – vienas žiupsnelis.

Įdarui

Moliūgas – 800 gramų

Cukrus – 100 gramų (įdarui)

Citrina – 1 vnt. Jums reikės citrinos sulčių ir žievelės.

Sotaus pyrago gaminimas iš moliūgo.

Norėdami paruošti tešlą į dubenį suberkite iš anksto išsijotus miltus, manų kruopas, cukrų ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.

Norėdami paruošti įdarą, pirmiausia turite paruošti moliūgą. Jis turėtų būti nuluptas, pašalintas moliūgo šerdis su sėklomis ir supjaustytas dideliais gabalėliais. Tada, moliūgą sutarkuokite ant vidutinės trintuvės arba sutrinkite mėsmale arba kombainu.

Ant smulkios trintuvės sutarkuokite vienos citrinos žievelę. Į dubenį su moliūgu suberkite citrinos žievelę ir cukrų (kiekis įdarui).

Išspauskite citrinos sultis į moliūgo „tešlą“. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Įdaras pyragui – paruoštas. Palikite jį, kas cukrus visiškai ištirptų. Tuo pačiu metu, moliūgas duos sulčių, kurių nereikėtų pašalinti, nes kartu su jomis pyrago tešla bus skanesnė.

Toliau, gaminame tešlą kepimui. Į miltų mišinį sutarkuokite sviestą ant rupios tarkos. Sviestą su sausu mišiniu sutrinkite į trupinius.

Paruoškite kepimo formą ir paklokite kepimo popierių. Formos apačioje pabarstykite trečdalį gautų, sausų trupinių. Ant sausų trupinių sudėkite pusę moliūgo įdaro. Viską atsargiai išlyginkite.

Tada ant įdaro uždėkite dar trečdalį trupinių. Išlyginkite. Ant sausų trupinių dėkite likusį įdarą, ant įdaro – likusius trupinius. Viską atsargiai išlyginkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Įdėkite pyragą į orkaitę maždaug pusvalandžiui. Gautą pyragą atvėsinkite. Tada jau galima pašalinti formą.

Paruošas pyragas yra minkštas, trupininis, šiek tiek drėgnas. Ir labai skanus.

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar