Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Rugsėjo » 02

Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Ryškus, skanus ir greitas!

Nežinote, ką pagaminti iš moliūgo? Galite iškepti neįtikėtinai skanų trupininį pyragą. Trupininis pyragas paruošiamas paprasčiausiai ir nereikia daug laiko (virtuvė - paranormal.lt).

pyragas, moliūgų pyragas, moliūgai, kepiniai, virtuvė, receptas

Ingredientai

Tešlai

Kvietiniai miltai – viena stiklinė.

Cukrus – viena stiklinė.

Manų kruopos – viena stiklinė.

Sviestas – viena pakuotė (180 gramų). Prieš tai jis turėtų būti užšaldytas.

Druska – vienas žiupsnelis.

Įdarui

Moliūgas – 800 gramų

Cukrus – 100 gramų (įdarui)

Citrina – 1 vnt. Jums reikės citrinos sulčių ir žievelės.

Sotaus pyrago gaminimas iš moliūgo.

Norėdami paruošti tešlą į dubenį suberkite iš anksto išsijotus miltus, manų kruopas, cukrų ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.

Norėdami paruošti įdarą, pirmiausia turite paruošti moliūgą. Jis turėtų būti nuluptas, pašalintas moliūgo šerdis su sėklomis ir supjaustytas dideliais gabalėliais. Tada, moliūgą sutarkuokite ant vidutinės trintuvės arba sutrinkite mėsmale arba kombainu.

Ant smulkios trintuvės sutarkuokite vienos citrinos žievelę. Į dubenį su moliūgu suberkite citrinos žievelę ir cukrų (kiekis įdarui).

Išspauskite citrinos sultis į moliūgo „tešlą“. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Įdaras pyragui – paruoštas. Palikite jį, kas cukrus visiškai ištirptų. Tuo pačiu metu, moliūgas duos sulčių, kurių nereikėtų pašalinti, nes kartu su jomis pyrago tešla bus skanesnė.

Toliau, gaminame tešlą kepimui. Į miltų mišinį sutarkuokite sviestą ant rupios tarkos. Sviestą su sausu mišiniu sutrinkite į trupinius.

Paruoškite kepimo formą ir paklokite kepimo popierių. Formos apačioje pabarstykite trečdalį gautų, sausų trupinių. Ant sausų trupinių sudėkite pusę moliūgo įdaro. Viską atsargiai išlyginkite.

Tada ant įdaro uždėkite dar trečdalį trupinių. Išlyginkite. Ant sausų trupinių dėkite likusį įdarą, ant įdaro – likusius trupinius. Viską atsargiai išlyginkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Įdėkite pyragą į orkaitę maždaug pusvalandžiui. Gautą pyragą atvėsinkite. Tada jau galima pašalinti formą.

Paruošas pyragas yra minkštas, trupininis, šiek tiek drėgnas. Ir labai skanus.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 10:31 Mokslinės Hipotezės ir Visatos Įstatymai: Naujausi Paaiškinimai ir Paslaptys
Ar kada susimąstėte, kas valdo mūsų Visatą? Mokslinės hipotezės ir universalūs dėsniai – tai tarsi raktas, atrakinantis paslaptis, kurios slypi už mūsų egzistencijos. Nuo kvantinių teorijų, teigiančių, kad galime gyventi kompiuterinėje simuliacijoje,...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 09:34 Plokščia Žemė: Moksliniai Faktai, Hipotezės ir Kodėl Ši Teorija Vis Dar Populiarėja?
Ar Žemė iš tiesų plokščia, kaip tvirtina tūkstančiai šios teorijos šalininkų visame pasaulyje? Plokščios Žemės hipotezė – viena kontroversiškiausių ir emociškai įkrautų idėjų, kuri, nepaisant mokslo pažangos, vis dar randa savo vietą internete ir vie...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 07:58 Ketvirtojo Matmens Paslaptys: Kaip Jis Atrodo ir Kur Slepiasi
Mes judame per tris matmenis: kairė-dešinė, pirmyn-atgal, aukštyn-žemyn. Taip mes gyvename, mąstome, egzistuojame. Ar tikrai? Dešimtmečius teoretiniai fizikai teigia, kad mūsų visata gali būti daug sudėtingesnė, nei mūsų pojūčiai gali suvokti. Ketvir...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:25 Česnakinis Aliejus Sąnarių Skausmams ir Osteochondrozei: Nauda, Receptai ir Patarima
Ar jaučiate, kad sąnarių skausmas trukdo mėgautis gyvenimu? O gal osteochondrozė paverčia kiekvieną judesį skausmingu iššūkiu? Jei taip, liaudies medicina siūlo paprastą, bet galingą sprendimą – česnakinį aliejų. Šis natūralus receptas, derinamas su ...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:14 Vaistinis Valerijonas: Nauda, Receptai ir Kaip Jis Gali Pagerinti Jūsų Sveikatą
Ar kada jautėte, kad stresas ir nemiga trukdo gyventi pilnavidurį gyvenimą? O gal ieškote natūralaus būdo nuraminti nervus ar pagerinti širdies darbą? Vaistinis valerijonas (lot. *Valeriana officinalis*), dar vadinamas „sveikatos augalu“, jau tūkstan...

Skaityti daugiau