Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 28

Pirštų tirpimo gydymas liaudies medicinos priemonėmis

Pirštų tirpimas - tai ligos, kuri pažeidžia rankų nervus ar kraujagysles, požymis. Tokiais atvejais, kai nuolat tirpsta rankų pirštai, naudinga kasdienė rankų mankšta ir kontrastinės vandens vonelės.

• Gana dažna rankų pirštų tirpimo priežastis gali būti kaklo slankstelių osteochondrozė. Tokiais atvejais būtina kreiptis j gydytojus, nes dėl stuburo slankstelių ligų gali sutrikti galvos smegenų kraujotaka, pastebimai padidinanti insulto priepuolio pavojų. Dažniausiai per kelis gydymo seansus pavyksta išgydyti rankų pirštų tirpimą.

• Kojų tirpimas - vienas iš cukrinio diabeto priežasčių. Tačiau kojų tirpimą gali sukelti ir kitos ligos. Jei tirpsta kojos, reikia pasitikrinti kraujotaką kojų kraujagyslėse, nes tik tada pavyks nustatyti kojų tirpimo priežastį ir šią ligą sėkmingai gydyti.

Gydymas sūdytais agurkais

3 sūdytus (bet ne marinuotus) agurkus supjaustykite kubeliais, smulkiai supjaustykite 3 raudonojo aitriojo pipiro ankštis, užpilkite degtine, tamsioje vietoje leiskite nusistovėti 7 dienas, nukoškite. Paruoštu antpilu įtrinkite tirpstančias rankas.

Pirštų tirpimo gydymas moliūgais

Išvirkite moliūgų košę ir kaip kompresą uždėkite ant tirpstančių rankų, nuo pat pečių, apšiltinkite vilnoniu šaliku. Moliūgų košė turi būti šilta. Tą pačią moliūgų košę galite panaudoti 5-6 kartus, t.y. tiek kartų, kiek reikalinga gydomųjų procedūrų. Pašildyti moliūgų košę patariama verdančio vandens vonelėje.

Vilnonis siūlas, padedantis gydyti rankų pirštų tirpimą

Jei tirpsta rankų pirštai, riešą apriškite vilnoniu siūlu.

Gydymas pelkiniais gailiais

Pelkinius gailius (santykiu 1:3) užpilkite obuolių actų leiskite nusistovėti 7 dienas, vėliau šiuo antpilu tirpstančius pirštus trinkite 3 kartus per dieną.

Jei tirpsta rankos ir kojos

1 litre vandens išmaišykite 1 valgomąjį šaukštą rupios druskos, 50 ml 10 proc. amonio chlorido ir 10 ml kamparo spirito. Svarbu, kad tirpale visiškai ištirptų druska. Šiuo tirpalu tirpstančias kojas ir rankas įtrinkite nakčiai.

Tibeto vienuolių receptas

Tibeto vienuoliai patarė į dubenį įpilti karšto vandens, pirštu iš visų jėgų paspausti dubens dugną. Po tokio pratimo pirštas gana greitai „atgyja“ ir tampa jautrus. Neretai pirštų tirpimo priežastis yra nejudrus gyvenimo būdas, todėl reikalinga kasdienė mankšta.

Gydymas maltais juodaisiais pipirais

100 g maltų juodųjų pipirų užpilkite 1 litru aliejaus, reguliariai maišydami ant labai silpnos ugnies virinkite pusę valandos, atvėsinkite. Paruoštu aliejumi pirštus įtrinkite kelis kartus per dieną ir gana greitai pamiršite tirpstančius pirštus.

Pratimai tirpstantiems į pirštams

Jei tirpsta kojos ir rankos, kasdien ryte, vos tik prabudę, lovoje atlikite šiuos pratimus:

• stipriai sulenkite kojų pirštus taip, kad jie traškėtų. Šį pratimą pakartokite 81 kartą (9 kartus po 9 pratimus):

• rankas ištieskite išilgai kūno ir 81 kartą pirštus suspauskite į kumščius.

• Atsikėlę iš lovos, veidu atsistokite prie sienos, pasistiebkite ant pirštų galiukų, rankas iškelkite į viršų ir suskaičiuosite iki 60.    

Šiuos pratimus darykite 3 kartus per dieną. Jei rankos ir kojos ne tik tirpsta, bet ir jas skauda, tai šiuos pratimus darykite 6-8 kartus per dieną. Vėliau, kai kojos ir rankos nustos tirpti bei skaudėti, šiuos pratimus galėsite daryti 1 kartą per dieną.

Tirpstantiems pirštams reikalingi vitaminai

Ypač svarbus yra vitaminas B12. Šio vitamino gausu gyvuliniuose produktuose. Vegetarams bei dažnai besilaikantiems dietos trūksta vitamino B12. Jei nevalgote mėsos, kiaušinių ir žuvies, tai ruošdami patiekalus panaudokite alaus mieles.

Ypač svarbus yra ir vitaminas A, kurį organizmas suformuoja iš karotino. Vartokite žuvų taukus, valgykite morkų ir raudonos spalvos daržovių.

Taip pat būtina kasdien suvalgyti ryšulėlį šviežių žalumynų ir lapinių salotų. Tiesa juos naudingiau valgyti su aliejumi, grietine ar grietinėle.

Ypač svarbus vitaminas yra nikotino rūgštis, kurios gausu riešutuose, brokolio kopūstuose. rupaus malimo miltuose ir kviečių daiguose.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.11.2017 laikas 10:46 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (liepžiedžiai, mėtos)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: liepos žiedai, mėta, šeivamedžio juodugio žiedų, vanduo.

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 09:41 Receptai – Patiekalai Vienašalė užgina vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Vienašalės užginos, Vandens.

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 20:14 Receptai – Patiekalai Kepti varškėčiai
Gaminame namuose. Kepti varškėčiai. Varškėčius apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių. Kepti varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau