Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 21

Vėžys. Patarimai, kaip išvengti vėžio

Vėžys – tai liga, kuri ypač paplitusi išvysčiusiose pasaulio dalyse. Kuo valstybėje pajamos vienam asmeniui didesnės, tuo sergamumas vėžiu taip pat didesnis. Vien JAV 2014 metais prognozuojama 1,665,540 naujų vėžinių susirgimų ir 585,720 mirčių nuo šios ligos. Tai yra antra pagal dažnumą mirties priežastis.  Vėžiu susergama, kai ląstelės pradeda elgtis neįprastai ir pradeda nekontroliuojamai daugintis, augti ir plisti, kadangi, susirgus vėžiu, imuninė sistema nesugeba sustabdyti ir sunaikinti tokių ląstelių. Tokios ląstelės vadinamos piktybinėmis ir jos gali pažeisti bet kurį organą. Kiekvienas susirgimas vėžiu yra labai individualus, nes vėžinės ląstelės kiekvienam organizme elgiasi skirtingai, todėl gydymas yra labai komplikuotas ir daugeliu atvejų neefektyvus. Todėl būtina šiai ligai užbėgti už akių.

Vėžys. Kaip išvengti vėžio?

Neabejojama, kad didžiausią įtaką sergamumui vėžiu daro cheminės medžiagos, vadinamos kancerogenais, taip pat yra daug medžiagų, kurios gali padidinti riziką susirgti šia liga, dažniausiai tai per paskutinius kelis dešimtmečius sukurtos medžiagos, kurios paplito mūsų aplinkoje, įskaitant ir maisto produktus, kuriuose yra šių medžiagų. Kancerogenų daugiausiai gauname netaisyklingai matindamiesi ir rūkydami.

Tik ne daugiau kaip 15% galimybę susirgti vėžiu sudaro genetika, likusieji 85% priklauso nuo mūsų pačių, t.y. mūsų gyvenimo būdo.

Dažniausiai pasitaikančios, vėžį sukeliančios priežastys

  • Laisvųjų radikalų sukeliami ląstelės pažeidimai. Laisvieji radikalai atsiranda dėl mažo antioksidantų organizme kiekio ir veiksnių iš išorės, kurie skatina jų atsiradimą, daugiausiai tai rūkymas ir įvairūs chemikalai.
  • Maiste ir gėrimuose esančios kenksmingos cheminės medžiagos, kurios sutrikdo hormonų pusiausvyrą. Šiuo metu yra naudojama 30 000 tokių cheminių medžiagų, gaminant maisto produktus, jų pakuotes, chemines namų priežiūros, valymo priemones, kosmetiką ir t.t.
  • Neveiksmingo mūsų organizme proceso, vadinamo metilavimu, dėl jo padidėja homocisteino kiekis ir yra pažeidžiama ląstelės DNR.

Kaip apsisaugoti nuo vėžio

Antioksidantai, turintys stipriausią poveikį prieš vėžį sukeliančias ląsteles:

  • Beta karotinas – Apsaugo nuo plaučių, burnos ertmės, galvos, kaklo, gaubtinės žarnos, šlapimo pūslės ir krūties vėžio formų. Tačiau rūkantiems žmonėms reiktų vengti vartoti vien beta karotino, nes manoma, kad tabako dūmuose esantys laisvieji radikalai oksiduoja beta karotiną. Norint to išvengti, kartu reikia vartoti vitaminus C ir E, kadangi tokia šių maistinių medžiagų kombinacija yra kur kas efektyvesnė.
  • Vitaminas A – Saugo nuo prostatos, odos, skrandžio, burnos ertmės, limfmazgių, plaučių, gimdos kaklelio, gaubtinės žarnos, bei galvos ir kaklo vėžio formų
  • Vitaminas C – Turi teigiamą įtaką beveik visoms vėžio formoms, išskyrus kepenų, prostatos, šlapimo pūslės ir limfomai. Šis antioksidantas nukenksmina nitrozaminus, tai dėl nitratų, patekusių į organizmą, susidariusios vėžį sukeliančios medžiagos. 1960 metais buvo atliktas eksperimentas, kai pacientams sergantiems paskutinės stadijos vėžiu buvo duodama po 10g vitamino c į dieną, rezultatas – tokie pacientai gyveno 4 kartus ilgiau, nei tie, kur vitamino c negavo.
  • Vitaminas E – Saugo nuo krūties, gimdos kaklelio, plaučių ir skrandžio vėžio formų.
  • Selenas – Saugo nuo prostatos, odos, skrandžio, stemplės, burnos ertmės, kepenų, kraujo, gaubtinės žarnos, gimdos kaklelio, krūtinės ir šlapimo pūslės vėžio formų

Vitaminai C ir E  bei mineralas selenas veikia sinergetiškai, tai yra vienas kitą papildo ir turi kur kas stipresnį teigiamą poveikį nei vartojant atskirai.

Norint išvengti, nuo hormonų disbalanso sukeliamų vėžio formų (prostatos, gimdos kaklelio, krūties vėžio), reiktų valgyti kuo mažiau mėsos ir pieno produktų, juose yra medžiagos trikdančios hormonų veiklą (IGF-1), taip pat šiuose maisto produktuose yra estrogenų. Taip pat reiktų vengti chemikalais užteršto maisto ir vandens, kepto ar kitaip apdeginto maisto.

B grupės vitaminų trūkumas gali padidinti riziką susirgti odos vėžiu, leukemija, displazija, storosios žarnos ir krūtų vėžiu.

Maistas apsaugantis nuo vėžio

  • Vaisiai, uogos
  • Daržovės (brokoliai, pomidorai, morkos, špinatai)
  • Česnakas
  • Sojų pupelės
  • Jogurtas
  • Sezamo sėklos
  • Saulėgrąžų sėklos
  • Lašiša
  • Arbata
  • Riešutai, riešutų sviestas
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.06.2019 laikas 10:22 Receptai – Patiekalai Šokoladinių keksiukų receptas
Labai gardžių, burnoje tirpstančių, šokoladinių keksiukų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Kvapnūs varškėčiai su apelsino žievele
Gaminame. Varškėčiai su apelsino žievele Varškę dedame į dubenį. Įmušame kiaušinį. Beriame miltus, cukrų, druską ir apelsino žievelę. Visus ingredientus išmaišome, išminkome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome...

Skaityti daugiau

08.11.2017 laikas 14:26 Receptai – Patiekalai Skatinanti prakaitavimą arbata (ramunėlės, juoduogio šeivamedis)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: ramunėlės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau