Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 18

Avienos kepsnys-pjausnys su kaulu keptuvėje su Farfalle makaronais

Avienos kepsnys-pjausnys su kaulu keptuvėje su Farfalle makaronais

Vieną kartą keliaujant Niujorke (New York) buvau pakviesta į vieną gimtadienį, kur susirinko nemažai žmonių. Buto šeimininkė tą kartą ruošė avienos kepsnius - pjausnius ir man teko stebėti visą gamybos procesą. Turiu pripažinti, kad atrodė, jog ji yra tikrai virtuvės šefė (tiesą pasakius net ir pamiršau paklausti, gal ir yra). Ji patiekalą paruošė tobulai. Pamenu, kad net fotografavau gamybos eigą, nes man visada įdomu kaip žmonės ruošia avieną skirtingose pasaulio šalyse.

Visa šio atiekalo esmė yra tame, kad vienu metu gaminamos trys patiekalo dalys, kurios gale yra sujungiamos į vieną tobulą visumą: mėsa, makaronai ir žalios daržovės. "Farfalle" - tai kaspinukų formos makaronai, juos galite pakeisti "Fusilli" arba "Girandole" - spyruokliukėmis (bet aš keisti nerekomenduoju ir gaminti viską kaip darė).  Žalioms daržovėms labiausiai tiks pasirinkti šparagus (smidrus), brokolius arba brokolinius - tai tokie ilgakočiai, švelniai karsetlėję brokolio giminaičiai. Jei nieko žalio virtuvėje nėra, dar itin tiks kepti grybai. Mėsa yra kepama keptuvėje viso maždaug 6-7 minutes, todėl ilgiausiai šiame patiekale teks virti makaronams - 12 minučių, o tiksliau reikia žiūrėti instrukcijas ant pakuotės.

Vienai porcijai tenka maždaug 2-3 šonkauliniai avienos/ėrienos pjausniai. Vieno 450 gramų pakelio makaronų užteks 8 porcijoms, todėl idealiu atveju reiktia turėti mažiausiai 16-20 mėsos gabaliukų. Trumpai tariant, mano pačios aprašyto recepto išeiga yra 8 porcijos, jeigu jums kiek per daug, dalinkite kiekius iš kiek reikia pagal norus.

Pagaminimu reiks turėti: vieną didelę špižinę arba keramika dengtą nesvylamą keptuvę - mėsai kepti, taip pat vieną paprastą plieninę keptuvę su dangčiu - šparagams garinti ir vieną puodą - makaronams išvirti.

Ingredientai

  • ėrienos šonkauliniai pjausniai: ~16-20 (1 kilogramo)
  • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio (kiekis mėsai; papildomai prireiks makaronai ir šparagams)
  • šviežiai malti pipirai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • susmulkintas rozmarinas / čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 10 skiltelių
  • Farfalle makaronai: 1 pakuotės (450 gramų)
  • žalieji šparagai (smidrai) / brokoliai / brokoliniai: 400 gramų
  • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks gaminant šį patiekalą.

2. Avieną nuplaukite, nusausinkite ir iš visų pusių ištrinkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių mišiniu. Palikite marinuotis kambario temperatūroje maždaug 10-30 minučių.

3. Užkaiskite virdulį vandens - šparagams garinti, ir vieną puodą pasūdyto vandens - makaronams išvirti.

4. Tada išlukštenkite česnako skilteles, bet jų nepjaustykite.

5. Šparagus nuplaukite, nulaužykite jų kietas kotelių apačias. Dėkite į keptuvę (kur yra su dangčiu), lengvai pasūdykite.

6. Keptuvėje virš didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų.

7. Kepinkite mėsą iš abiejų pusių po maždaug 3 minutes, į tarpus dėkite "sveikas" česnako skilteles. Kartokite kepimą su likusia mėsa - kepkite nesugrūdę, vienu sluoksniu. Iškepusi mėsa viduje privalo likti kiek rausva, o išorėje būti gražiai parudusi.

8. Verdančiu vandeniu apliekite šparagus (arba kitas pasirinktas daržoves), vanduo turėtų dengti dugną maždaug 1-2 centimetrus, šparagai nebūtinai turi būti panirę. Sandariai uždarykite keptuvę dangčiu ir šitaip garinkite daržoves maždaug 3 minutes.

9. Išvirusias daržoves trumpai apliekite šaltu vandeniu, kad jos išliktų standžios. Daržoves susmulkinkite žirklėmis.

10. Makaronus virkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Nukoškite, išverskite į dubenį, apliekite riebalais ir sultimis, palikusiais po mėsos kepimo, įdėkite pakepintus česnakus ir šparagus (brokolius), lengvai išmaišykite.

11. Patiekalo viduryje iš mėsos pjausnių suformuokite piramidę. Nieko nelaukdami tiekite į stalą. Skanaukite!

12. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu
Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais rec...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 08:11 Perlinės kruopos: nauda sveikatai, receptai ir viskas, ką reikia žinoti
Šiame straipsnyje detaliai aptarsime kiekvieną naudą, patarimus, galimą žalą, kaip organizmas įsisavina šias kruopas, ką jos gydo, ir pateiksime naujus receptus bei pavyzdžius iš viso pasaulio. Jei ieškote natūralaus būdo pagerinti savijautą, perlinė...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:55 Kaip Išbalinti Baltas Kojines: Paprasti ir Efektyvūs Būdai Namuose?

Šiame straipsnyje atskleisime, kaip paprastomis namų priemonėmis galite grąžinti kojinėms jų pradinį baltumą. Vandenilio peroksidas, soda, citrinų sultys ir net indų plovimo gelis – tai tik keletas ingredientų, kurie padės jums pasiekti stul...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:43 Kaip Pasigaminti Cinamono Trąšą Vešliam Žydėjimui ir Apsaugai nuo Puvinio?
Šiame straipsnyje atskleisime, kaip pasigaminti cinamono pagrindo trąšą, kuri ne tik skatina žiedų formavimąsi, bet ir saugo augalus nuo puvinio. Sužinosite, kaip šį natūralų sprendimą naudoja sodininkai visame pasaulyje, ir atrasite naujų idėjų, kai...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:30 Sirijos tėvas liepė sūnui nužudyti seserį dėl garbės, teigia Vokietijos policija
„Padaryk taip, kad atrodytų kaip nelaimingas atsitikimas“. Sūnus sutrukdė Sirijos tėvo planui nužudyti seserį, teigia Vokietijos policija. Vokietijoje, šį kartą Žemutinės Saksonijos mieste Kukshavene, įvyko dar vienas pasipiktinimą keliantis garbės n...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:10 Vokietija: Maroko pilietis be jokios priežasties užpuolė pagyvenusią moterį iš nugaros
Užpuolimas įvyko prie Dortmundo zoologijos sodo ir neturi jokio akivaizdaus motyvo. Dar vienas beprasmis smurto aktas: Maroko migrantas buvo areštuotas už tai, kad be jokios akivaizdžios priežasties smarkiai sumušė pagyvenusią vokiečių moterį Vokieti...

Skaityti daugiau