Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 18

Avienos kepsnys-pjausnys su kaulu keptuvėje su Farfalle makaronais

Avienos kepsnys-pjausnys su kaulu keptuvėje su Farfalle makaronais

Vieną kartą keliaujant Niujorke (New York) buvau pakviesta į vieną gimtadienį, kur susirinko nemažai žmonių. Buto šeimininkė tą kartą ruošė avienos kepsnius - pjausnius ir man teko stebėti visą gamybos procesą. Turiu pripažinti, kad atrodė, jog ji yra tikrai virtuvės šefė (tiesą pasakius net ir pamiršau paklausti, gal ir yra). Ji patiekalą paruošė tobulai. Pamenu, kad net fotografavau gamybos eigą, nes man visada įdomu kaip žmonės ruošia avieną skirtingose pasaulio šalyse.

Visa šio atiekalo esmė yra tame, kad vienu metu gaminamos trys patiekalo dalys, kurios gale yra sujungiamos į vieną tobulą visumą: mėsa, makaronai ir žalios daržovės. "Farfalle" - tai kaspinukų formos makaronai, juos galite pakeisti "Fusilli" arba "Girandole" - spyruokliukėmis (bet aš keisti nerekomenduoju ir gaminti viską kaip darė).  Žalioms daržovėms labiausiai tiks pasirinkti šparagus (smidrus), brokolius arba brokolinius - tai tokie ilgakočiai, švelniai karsetlėję brokolio giminaičiai. Jei nieko žalio virtuvėje nėra, dar itin tiks kepti grybai. Mėsa yra kepama keptuvėje viso maždaug 6-7 minutes, todėl ilgiausiai šiame patiekale teks virti makaronams - 12 minučių, o tiksliau reikia žiūrėti instrukcijas ant pakuotės.

Vienai porcijai tenka maždaug 2-3 šonkauliniai avienos/ėrienos pjausniai. Vieno 450 gramų pakelio makaronų užteks 8 porcijoms, todėl idealiu atveju reiktia turėti mažiausiai 16-20 mėsos gabaliukų. Trumpai tariant, mano pačios aprašyto recepto išeiga yra 8 porcijos, jeigu jums kiek per daug, dalinkite kiekius iš kiek reikia pagal norus.

Pagaminimu reiks turėti: vieną didelę špižinę arba keramika dengtą nesvylamą keptuvę - mėsai kepti, taip pat vieną paprastą plieninę keptuvę su dangčiu - šparagams garinti ir vieną puodą - makaronams išvirti.

Ingredientai

  • ėrienos šonkauliniai pjausniai: ~16-20 (1 kilogramo)
  • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio (kiekis mėsai; papildomai prireiks makaronai ir šparagams)
  • šviežiai malti pipirai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • susmulkintas rozmarinas / čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 10 skiltelių
  • Farfalle makaronai: 1 pakuotės (450 gramų)
  • žalieji šparagai (smidrai) / brokoliai / brokoliniai: 400 gramų
  • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks gaminant šį patiekalą.

2. Avieną nuplaukite, nusausinkite ir iš visų pusių ištrinkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių mišiniu. Palikite marinuotis kambario temperatūroje maždaug 10-30 minučių.

3. Užkaiskite virdulį vandens - šparagams garinti, ir vieną puodą pasūdyto vandens - makaronams išvirti.

4. Tada išlukštenkite česnako skilteles, bet jų nepjaustykite.

5. Šparagus nuplaukite, nulaužykite jų kietas kotelių apačias. Dėkite į keptuvę (kur yra su dangčiu), lengvai pasūdykite.

6. Keptuvėje virš didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų.

7. Kepinkite mėsą iš abiejų pusių po maždaug 3 minutes, į tarpus dėkite "sveikas" česnako skilteles. Kartokite kepimą su likusia mėsa - kepkite nesugrūdę, vienu sluoksniu. Iškepusi mėsa viduje privalo likti kiek rausva, o išorėje būti gražiai parudusi.

8. Verdančiu vandeniu apliekite šparagus (arba kitas pasirinktas daržoves), vanduo turėtų dengti dugną maždaug 1-2 centimetrus, šparagai nebūtinai turi būti panirę. Sandariai uždarykite keptuvę dangčiu ir šitaip garinkite daržoves maždaug 3 minutes.

9. Išvirusias daržoves trumpai apliekite šaltu vandeniu, kad jos išliktų standžios. Daržoves susmulkinkite žirklėmis.

10. Makaronus virkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Nukoškite, išverskite į dubenį, apliekite riebalais ir sultimis, palikusiais po mėsos kepimo, įdėkite pakepintus česnakus ir šparagus (brokolius), lengvai išmaišykite.

11. Patiekalo viduryje iš mėsos pjausnių suformuokite piramidę. Nieko nelaukdami tiekite į stalą. Skanaukite!

12. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 19:17 Sensacija: maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis sukelia širdies ligas
Mokslininkai atrado, kad maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis, kaip buvo manoma anksčiau, yra pagrindinė širdies ligų priežastis.

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:30 Vienatvė tarp savų: 70-metės Aldonos tikra istorija, kuri pravirkdė tūkstančius

70-metė Aldona atvirai papasakojo, kaip jautėsi gyvenant pas sūnų: iš pradžių džiaugėsi, kad nebus viena, bet greitai tapo „paveikslu ant sienos“. Galiausiai grįžo į savo mažą butuką Ukmergėje ir ten rado ramybę. Skaudi, bet labai tikr...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:14 Įvaikintas vaikas grąžinamas į globos namus: tikra močiutės istorija, kuri drąsko širdį
Po 10 metų nevaisingumo gydymo ir nesėkmingų IVF bandymų šeima įvaikino 2 metų berniuką Vainių. Iš pradžių visi džiaugėsi, močiutė svajojo apie anūką visą gyvenimą. Tačiau po kelių metų marti ėmė pavargti, keldavo balsą, bausdavo vaiką, o galiausiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:44 Italija: užsieniečiai padaro 44 % seksualinio smurto atvejų Italijoje, pusę grupinio išžaginimo atvejų, nors sudaro tik 9 % gyventojų
Italijos žurnalistė Francesca Totolo sudarė šokiruojantį seksualinių nusikaltimų, kuriuose dalyvavo užsieniečiai Italijoje per pirmąsias 19 lapkričio dienų, sąrašą

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:38 Vokietija: Sirijos pilietis Drezdene teisiamas už 17-metės ir savo nėščios žmonos išžaginimą, taip pat kaltinamas vaikų pornografija
Sirijos migrantas Drezdene teisiamas už keletą nusikaltimų, įskaitant atskirus išžaginimus ir vaikų pornografijos kaltinimą. 22-metis Omar Y. yra sulaikytas jau šešis mėnesius, o prokuroras jam pateikė kaltinimus dėl dviejų išžaginimų, įskaitant jo n...

Skaityti daugiau