Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 18

Avienos kepsnys-pjausnys su kaulu keptuvėje su Farfalle makaronais

Avienos kepsnys-pjausnys su kaulu keptuvėje su Farfalle makaronais

Vieną kartą keliaujant Niujorke (New York) buvau pakviesta į vieną gimtadienį, kur susirinko nemažai žmonių. Buto šeimininkė tą kartą ruošė avienos kepsnius - pjausnius ir man teko stebėti visą gamybos procesą. Turiu pripažinti, kad atrodė, jog ji yra tikrai virtuvės šefė (tiesą pasakius net ir pamiršau paklausti, gal ir yra). Ji patiekalą paruošė tobulai. Pamenu, kad net fotografavau gamybos eigą, nes man visada įdomu kaip žmonės ruošia avieną skirtingose pasaulio šalyse.

Visa šio atiekalo esmė yra tame, kad vienu metu gaminamos trys patiekalo dalys, kurios gale yra sujungiamos į vieną tobulą visumą: mėsa, makaronai ir žalios daržovės. "Farfalle" - tai kaspinukų formos makaronai, juos galite pakeisti "Fusilli" arba "Girandole" - spyruokliukėmis (bet aš keisti nerekomenduoju ir gaminti viską kaip darė).  Žalioms daržovėms labiausiai tiks pasirinkti šparagus (smidrus), brokolius arba brokolinius - tai tokie ilgakočiai, švelniai karsetlėję brokolio giminaičiai. Jei nieko žalio virtuvėje nėra, dar itin tiks kepti grybai. Mėsa yra kepama keptuvėje viso maždaug 6-7 minutes, todėl ilgiausiai šiame patiekale teks virti makaronams - 12 minučių, o tiksliau reikia žiūrėti instrukcijas ant pakuotės.

Vienai porcijai tenka maždaug 2-3 šonkauliniai avienos/ėrienos pjausniai. Vieno 450 gramų pakelio makaronų užteks 8 porcijoms, todėl idealiu atveju reiktia turėti mažiausiai 16-20 mėsos gabaliukų. Trumpai tariant, mano pačios aprašyto recepto išeiga yra 8 porcijos, jeigu jums kiek per daug, dalinkite kiekius iš kiek reikia pagal norus.

Pagaminimu reiks turėti: vieną didelę špižinę arba keramika dengtą nesvylamą keptuvę - mėsai kepti, taip pat vieną paprastą plieninę keptuvę su dangčiu - šparagams garinti ir vieną puodą - makaronams išvirti.

Ingredientai

  • ėrienos šonkauliniai pjausniai: ~16-20 (1 kilogramo)
  • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio (kiekis mėsai; papildomai prireiks makaronai ir šparagams)
  • šviežiai malti pipirai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • susmulkintas rozmarinas / čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 10 skiltelių
  • Farfalle makaronai: 1 pakuotės (450 gramų)
  • žalieji šparagai (smidrai) / brokoliai / brokoliniai: 400 gramų
  • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks gaminant šį patiekalą.

2. Avieną nuplaukite, nusausinkite ir iš visų pusių ištrinkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių mišiniu. Palikite marinuotis kambario temperatūroje maždaug 10-30 minučių.

3. Užkaiskite virdulį vandens - šparagams garinti, ir vieną puodą pasūdyto vandens - makaronams išvirti.

4. Tada išlukštenkite česnako skilteles, bet jų nepjaustykite.

5. Šparagus nuplaukite, nulaužykite jų kietas kotelių apačias. Dėkite į keptuvę (kur yra su dangčiu), lengvai pasūdykite.

6. Keptuvėje virš didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų.

7. Kepinkite mėsą iš abiejų pusių po maždaug 3 minutes, į tarpus dėkite "sveikas" česnako skilteles. Kartokite kepimą su likusia mėsa - kepkite nesugrūdę, vienu sluoksniu. Iškepusi mėsa viduje privalo likti kiek rausva, o išorėje būti gražiai parudusi.

8. Verdančiu vandeniu apliekite šparagus (arba kitas pasirinktas daržoves), vanduo turėtų dengti dugną maždaug 1-2 centimetrus, šparagai nebūtinai turi būti panirę. Sandariai uždarykite keptuvę dangčiu ir šitaip garinkite daržoves maždaug 3 minutes.

9. Išvirusias daržoves trumpai apliekite šaltu vandeniu, kad jos išliktų standžios. Daržoves susmulkinkite žirklėmis.

10. Makaronus virkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Nukoškite, išverskite į dubenį, apliekite riebalais ir sultimis, palikusiais po mėsos kepimo, įdėkite pakepintus česnakus ir šparagus (brokolius), lengvai išmaišykite.

11. Patiekalo viduryje iš mėsos pjausnių suformuokite piramidę. Nieko nelaukdami tiekite į stalą. Skanaukite!

12. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau