Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 18

Avienos kepsnys-pjausnys su kaulu keptuvėje su Farfalle makaronais

Avienos kepsnys-pjausnys su kaulu keptuvėje su Farfalle makaronais

Vieną kartą keliaujant Niujorke (New York) buvau pakviesta į vieną gimtadienį, kur susirinko nemažai žmonių. Buto šeimininkė tą kartą ruošė avienos kepsnius - pjausnius ir man teko stebėti visą gamybos procesą. Turiu pripažinti, kad atrodė, jog ji yra tikrai virtuvės šefė (tiesą pasakius net ir pamiršau paklausti, gal ir yra). Ji patiekalą paruošė tobulai. Pamenu, kad net fotografavau gamybos eigą, nes man visada įdomu kaip žmonės ruošia avieną skirtingose pasaulio šalyse.

Visa šio atiekalo esmė yra tame, kad vienu metu gaminamos trys patiekalo dalys, kurios gale yra sujungiamos į vieną tobulą visumą: mėsa, makaronai ir žalios daržovės. "Farfalle" - tai kaspinukų formos makaronai, juos galite pakeisti "Fusilli" arba "Girandole" - spyruokliukėmis (bet aš keisti nerekomenduoju ir gaminti viską kaip darė).  Žalioms daržovėms labiausiai tiks pasirinkti šparagus (smidrus), brokolius arba brokolinius - tai tokie ilgakočiai, švelniai karsetlėję brokolio giminaičiai. Jei nieko žalio virtuvėje nėra, dar itin tiks kepti grybai. Mėsa yra kepama keptuvėje viso maždaug 6-7 minutes, todėl ilgiausiai šiame patiekale teks virti makaronams - 12 minučių, o tiksliau reikia žiūrėti instrukcijas ant pakuotės.

Vienai porcijai tenka maždaug 2-3 šonkauliniai avienos/ėrienos pjausniai. Vieno 450 gramų pakelio makaronų užteks 8 porcijoms, todėl idealiu atveju reiktia turėti mažiausiai 16-20 mėsos gabaliukų. Trumpai tariant, mano pačios aprašyto recepto išeiga yra 8 porcijos, jeigu jums kiek per daug, dalinkite kiekius iš kiek reikia pagal norus.

Pagaminimu reiks turėti: vieną didelę špižinę arba keramika dengtą nesvylamą keptuvę - mėsai kepti, taip pat vieną paprastą plieninę keptuvę su dangčiu - šparagams garinti ir vieną puodą - makaronams išvirti.

Ingredientai

  • ėrienos šonkauliniai pjausniai: ~16-20 (1 kilogramo)
  • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio (kiekis mėsai; papildomai prireiks makaronai ir šparagams)
  • šviežiai malti pipirai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • susmulkintas rozmarinas / čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 10 skiltelių
  • Farfalle makaronai: 1 pakuotės (450 gramų)
  • žalieji šparagai (smidrai) / brokoliai / brokoliniai: 400 gramų
  • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks gaminant šį patiekalą.

2. Avieną nuplaukite, nusausinkite ir iš visų pusių ištrinkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių mišiniu. Palikite marinuotis kambario temperatūroje maždaug 10-30 minučių.

3. Užkaiskite virdulį vandens - šparagams garinti, ir vieną puodą pasūdyto vandens - makaronams išvirti.

4. Tada išlukštenkite česnako skilteles, bet jų nepjaustykite.

5. Šparagus nuplaukite, nulaužykite jų kietas kotelių apačias. Dėkite į keptuvę (kur yra su dangčiu), lengvai pasūdykite.

6. Keptuvėje virš didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų.

7. Kepinkite mėsą iš abiejų pusių po maždaug 3 minutes, į tarpus dėkite "sveikas" česnako skilteles. Kartokite kepimą su likusia mėsa - kepkite nesugrūdę, vienu sluoksniu. Iškepusi mėsa viduje privalo likti kiek rausva, o išorėje būti gražiai parudusi.

8. Verdančiu vandeniu apliekite šparagus (arba kitas pasirinktas daržoves), vanduo turėtų dengti dugną maždaug 1-2 centimetrus, šparagai nebūtinai turi būti panirę. Sandariai uždarykite keptuvę dangčiu ir šitaip garinkite daržoves maždaug 3 minutes.

9. Išvirusias daržoves trumpai apliekite šaltu vandeniu, kad jos išliktų standžios. Daržoves susmulkinkite žirklėmis.

10. Makaronus virkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Nukoškite, išverskite į dubenį, apliekite riebalais ir sultimis, palikusiais po mėsos kepimo, įdėkite pakepintus česnakus ir šparagus (brokolius), lengvai išmaišykite.

11. Patiekalo viduryje iš mėsos pjausnių suformuokite piramidę. Nieko nelaukdami tiekite į stalą. Skanaukite!

12. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-22 laikas 19:41 Receptai Marinuotų Grybų Mišrainė: Sveikas ir Sotus Vegetariškas Patiekalas Kūčioms bei Kasdienai

Marinuotų grybų mišrainė su bulvėmis, morkomis ir pupelėmis – puikus vegetariškas patiekalas Kūčioms. Greitas paruošimas, mažai kalorijų, daug skaidulų ir vitaminų. Sužinokite receptą, naudą organizmui, maistines medžiagas ir g...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 19:27 Receptai Gaivi silkė su burokėliais ir obuoliais: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos
Gaivi silkė su virtais burokėliais ir obuoliais yra vienas iš tų tradicinių lietuviškų patiekalų, kurie atrodo paprasti, tačiau skoniu nustebina net ir išrankiausius gurmanus. Silkės sūrumas puikiai dera su burokėlių žemišku saldu...

Skaityti daugiau

2025-12-20 laikas 11:55 Receptai Orkaitėje Keptas Karpis: Sveikas ir Skanaus Patiekalas Su Grietinės Padažu
Orkaitėje keptas karpis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, vertinamas už švelnų skonį ir didelę maistinę vertę. 100 g karpio turi apie 127 kalorijas, daug baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, vitamino D ir mineralų. Ši žuvis stip...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 18:44 Trumpo Sandoris su Lukašenka: Trąšos Mainais į Laisvę ir Lietuvos Tranzitą?

[Satyra] Vašingtonas slapta derasi su Minsku, paleidžiami politiniai kaliniai, švelninamos sankcijos kalio trąšoms, o pigiausias kelias – per Lietuvą! Ar Amerika spaudžia Vilnių atverti sieną diktatoriui? Kontrabandiniai balionai sustoja, o ...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 12:56 Šokas: Lietuvių – labiausiai išplautos smegenys ES! Eurobarometro paslaptys

[Satyra] Naujausias „Eurobarometro“ tyrimas atskleidė stulbinančią tiesą: Lietuvos gyventojai yra absoliutūs ES čempionai pagal pasitikėjimą Sąjunga, optimizmą ir karo baimę. 54% mano, kad gynyba – svarbiausias prioritetas, 77% p...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 12:34 Žemaitaitis: 51 250 € bauda už tiesą? Globalus lobis keršija Lietuvai!

[Satyra] Lietuvos prokuratūra apskundė švelnų nuosprendį „Nemuno aušros“ lyderiui Remigijui Žemaitaičiui ir dabar reikalauja kosminės 51 250 eurų baudos – daugiau nei 10 kartų didesnės! Oficiali priežastis – neva antisemiti...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 12:18 Billas Gatesas pristato eksperimentinius mRNS pagrįstus antibiotikus
Billas Gatesas pristatė naujus eksperimentinius mRNS pagrįstus antibiotikus, bandydamas pritaikyti tą pačią pavojingą mRNS technologiją, kurią jis aktyviai propagavo pandemijos metu.

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 09:24 Slaptas Poligonas Kapčiamiestyje: Ateivių Bazė ar Reptiloidų Invazijos Prieangis?

[Satyra] Valstybės gynimo taryba nusprendė steigti brigados dydžio karinį poligoną Kapčiamiestyje, netoli strateginio Suvalkų koridoriaus. Laurynas Kasčiūnas vadina tai „išmintingu sprendimu“ ir žada konservatorių paramą. Bet ar tikrai...

Skaityti daugiau