Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2021 » Lapkričio » 18

Avienos kepsnys-pjausnys su kaulu keptuvėje su Farfalle makaronais

Avienos kepsnys-pjausnys su kaulu keptuvėje su Farfalle makaronais

Vieną kartą keliaujant Niujorke (New York) buvau pakviesta į vieną gimtadienį, kur susirinko nemažai žmonių. Buto šeimininkė tą kartą ruošė avienos kepsnius - pjausnius ir man teko stebėti visą gamybos procesą. Turiu pripažinti, kad atrodė, jog ji yra tikrai virtuvės šefė (tiesą pasakius net ir pamiršau paklausti, gal ir yra). Ji patiekalą paruošė tobulai. Pamenu, kad net fotografavau gamybos eigą, nes man visada įdomu kaip žmonės ruošia avieną skirtingose pasaulio šalyse.

Visa šio atiekalo esmė yra tame, kad vienu metu gaminamos trys patiekalo dalys, kurios gale yra sujungiamos į vieną tobulą visumą: mėsa, makaronai ir žalios daržovės. "Farfalle" - tai kaspinukų formos makaronai, juos galite pakeisti "Fusilli" arba "Girandole" - spyruokliukėmis (bet aš keisti nerekomenduoju ir gaminti viską kaip darė).  Žalioms daržovėms labiausiai tiks pasirinkti šparagus (smidrus), brokolius arba brokolinius - tai tokie ilgakočiai, švelniai karsetlėję brokolio giminaičiai. Jei nieko žalio virtuvėje nėra, dar itin tiks kepti grybai. Mėsa yra kepama keptuvėje viso maždaug 6-7 minutes, todėl ilgiausiai šiame patiekale teks virti makaronams - 12 minučių, o tiksliau reikia žiūrėti instrukcijas ant pakuotės.

Vienai porcijai tenka maždaug 2-3 šonkauliniai avienos/ėrienos pjausniai. Vieno 450 gramų pakelio makaronų užteks 8 porcijoms, todėl idealiu atveju reiktia turėti mažiausiai 16-20 mėsos gabaliukų. Trumpai tariant, mano pačios aprašyto recepto išeiga yra 8 porcijos, jeigu jums kiek per daug, dalinkite kiekius iš kiek reikia pagal norus.

Pagaminimu reiks turėti: vieną didelę špižinę arba keramika dengtą nesvylamą keptuvę - mėsai kepti, taip pat vieną paprastą plieninę keptuvę su dangčiu - šparagams garinti ir vieną puodą - makaronams išvirti.

Ingredientai

  • ėrienos šonkauliniai pjausniai: ~16-20 (1 kilogramo)
  • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio (kiekis mėsai; papildomai prireiks makaronai ir šparagams)
  • šviežiai malti pipirai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • susmulkintas rozmarinas / čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 10 skiltelių
  • Farfalle makaronai: 1 pakuotės (450 gramų)
  • žalieji šparagai (smidrai) / brokoliai / brokoliniai: 400 gramų
  • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks gaminant šį patiekalą.

2. Avieną nuplaukite, nusausinkite ir iš visų pusių ištrinkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių mišiniu. Palikite marinuotis kambario temperatūroje maždaug 10-30 minučių.

3. Užkaiskite virdulį vandens - šparagams garinti, ir vieną puodą pasūdyto vandens - makaronams išvirti.

4. Tada išlukštenkite česnako skilteles, bet jų nepjaustykite.

5. Šparagus nuplaukite, nulaužykite jų kietas kotelių apačias. Dėkite į keptuvę (kur yra su dangčiu), lengvai pasūdykite.

6. Keptuvėje virš didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų.

7. Kepinkite mėsą iš abiejų pusių po maždaug 3 minutes, į tarpus dėkite "sveikas" česnako skilteles. Kartokite kepimą su likusia mėsa - kepkite nesugrūdę, vienu sluoksniu. Iškepusi mėsa viduje privalo likti kiek rausva, o išorėje būti gražiai parudusi.

8. Verdančiu vandeniu apliekite šparagus (arba kitas pasirinktas daržoves), vanduo turėtų dengti dugną maždaug 1-2 centimetrus, šparagai nebūtinai turi būti panirę. Sandariai uždarykite keptuvę dangčiu ir šitaip garinkite daržoves maždaug 3 minutes.

9. Išvirusias daržoves trumpai apliekite šaltu vandeniu, kad jos išliktų standžios. Daržoves susmulkinkite žirklėmis.

10. Makaronus virkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Nukoškite, išverskite į dubenį, apliekite riebalais ir sultimis, palikusiais po mėsos kepimo, įdėkite pakepintus česnakus ir šparagus (brokolius), lengvai išmaišykite.

11. Patiekalo viduryje iš mėsos pjausnių suformuokite piramidę. Nieko nelaukdami tiekite į stalą. Skanaukite!

12. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Jei manai, kad ši informacija buvo naudinga, pasidalink, prenumeruok ir padėkok...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
Gardūs sausainiai su džemu ir riešutais (video)
04.12.2021 laikas 13:28 Receptai | Patiekalai Gardūs sausainiai su džemu ir riešutais (video)
Paranormal Virtuve šiandiena jums siūlo pasigaminti patiekalą pagal receptą: Gardūs sausainiai su džemu ir riešutais (video). Skanaus!

Skaityti daugiau

04.12.2021 laikas 10:18 Receptai | Patiekalai Naminis lydytas varškės sūris
Pirma kartą kai gaminau pagal šį receptą, pagalvojau kad gausis kažkas panašaus į užtepėlę, bet gavosi daug skaniau ir visiškai panašu į tik naminį lydytą varškės sūrį. Ir aš Jums pasakysiu kodėl taip gavosi - reikia rinktis birią varškę, joje mažai drėgmės, todėl sustingta ir gaunasi sūris, kuris p...

Skaityti daugiau

04.12.2021 laikas 10:11 Receptai | Patiekalai Paprastas varškės pyragas su obuoliene

Šį kartą noriu Jums pasiūlyti labai skanų desertą, kuris itin tinka prie kavos ar arbatos. Mano metų atradimas varškės pyragas su obuoliene. Aš šį kartą naudojau savo virtą obuolienę su avietėmis.

Skaityti daugiau

05.12.2021 laikas 21:28 Inkstų ir šlapimtakių susirgimai
Vaistinių gelsvių šaknys - 10 g, petražolių vaisiai - 10 g, beržų lapai - 25 g, kadagių uogos - 25 g. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti stikline šalto vandens, laikyti 6 valandas, virti 15 min. ir perkošti. Gautą antpilą išgerti dienos bėgyje per kelis kartus, sergant šlapimo pūslės ligomis....

Skaityti daugiau

05.12.2021 laikas 20:33 Kompleksinio prostatito ir adenomos gydymo metodika
Prostatitas - tai priešinės liaukos uždegimas, kurį sukelia peršalimas arba venerinė infekcija. O adenoma - tai priešinės liaukos išvešėjimas su amžiumi, todėl ja serga dauguma pagyvenusių vyrų.

Skaityti daugiau

05.12.2021 laikas 19:39 Pirmoji FDA paskelbtų FOIA dokumentų apie "Pfizer" kovidų vakcinas partija rodo, kad 2021 m. vasario pradžioje jau pranešta apie 1223 MIRTIS
Pirmoji dokumentų, atskleistų gavus Informacijos laisvės akto (FOIA) prašymą, partija rodo, kad JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) dar sausio mėn. žinojo, kad Pfizer Vuchano koronaviruso (Covid-19) "vakcinos" žudo tūkstančius žmonių, tačiau vis tiek leido jas naudoti skubos tvarka....

Skaityti daugiau

05.12.2021 laikas 19:16 8 dažniausios ir rimčiausios nepageidaujamos reakcijos į "Covid" vakcinas

Jungtinėse Valstijose vakcinos ilgą laiką buvo laikomos šventuoju medicinos graliu, nes taip buvo parduodamos. Kapitalistinėje šalyje, sukurtoje remiantis prekių, paslaugų ir vaistų reklama bei rinkodara, dauguma amerikiečių tiki viskuo, ką išgirsta per televiziją, perskaito internete, pamato žur...

Skaityti daugiau

04.12.2021 laikas 21:09 Liaudies medicina: Imuninės sistemos mišinys!
Imbiero mišinys su citrinomis ir medumi gali padėti palaikyti jūsų imuninę sistemą, ypač tuo metu, kai visi aplinkui pradeda sirgti peršalimo ligomis.

Skaityti daugiau