Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Birželio » 25

Gruziniškas avienos šašlykas

Gruziniškas avienos šašlykas

Iš pradžių šiek tiek apie avieną. Prieš kelis metus pats nebū­čiau pati­kė­jęs, kad savo portale rašy­siu apie šią mėsa. Iki tol patir­ties su šia mėsa turėjau labai mažai. Ji man aso­ci­ja­vosi su pakan­ka­mai kieta bei kažkiek savo specifinį kvapą mėsa. Pirmą savo ska­nią avieną para­ga­vau, pas tokį vieną ūki­ninką iš Estijos, kuris gyvena pel­kėje ir pats tas avis augina. Jo troš­kin­tas avi­nas buvo nerealiai ska­nus. O dabar, visai nese­niai, drau­gas parekomendavo pamėginti avie­nos, kuri išau­ginta jo tėvo ūkyje, netoli Klai­pė­dos. Žinoma suti­kau, ne dėl to, kad pasiūlė drau­gas, o dėl to, kad aviena iš Lietuvos. Ir ką? Mėsa buvo tobula, minkšta, liesa, o svar­biau­sia, visiš­kai be jokio specifinio kvapo.

O dabar šiek tiek apie patį šašlyko receptą. Kai vasara, vis mažiau laiko norisi pra­leisti savo namuose ir kuo dau­giau gam­toje. O kaip gi būnant gam­toje neiš­ke­pus ant laužo mėsos keps­nio arba šaš­lykų. Šaš­ly­kai yra kilę iš Arti­mųjų Rytų. Ten pri­klau­so­mai nuo vie­ti­nių papro­čių bei reli­gi­jos popu­lia­rūs yra avie­nos, kiau­lie­nos arba jau­tie­nos šaš­ly­kai. Žinoma, musul­mo­niš­kuose kraš­tuose egzistuoja tik avie­nos šaš­ly­kai, tuo tarpu krikš­čio­niš­kuose be avie­nos gana popu­lia­rūs yra ir kiau­lie­nos šaš­ly­kai. Lie­tu­voje avie­nos šaš­ly­kas tikrai nėra toks popu­lia­rus kaip kiau­lie­nos, bet vis plin­tant kiau­lie­nos neval­gymo madai, jis darosi daug popu­lia­res­nis. Todėl jeigu iš kažkur gau­site kokybiškos avie­nos, nepa­tin­gė­kite pasi­kepti šių šaš­lykų - tikrai nesigailėsite, aš pažadu.

Ingredientai

  • avienos kumpis: ~1 kilogramo (arba avienos mentė)
  • svogūnai: 4-5
  • petražolės: 3-5 šakelių
  • mėta: 1 šakelės
  • balzamiko actas: 2 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • grūsti pipirai
  • mairūnas
  • čiobrelis.

mėsa, aviena, marinatas, avienos šašlykas, mėsos patiekalai

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių supjaus­tome avieną gaba­liu­kais, tin­ka­mais verti ant iešmo (būti­nai išpjaus­tome visas saus­gy­sles ir plė­ves).

2. Sudedame į dubenį mėsą, suberiame prie­sko­nius, supil­ame aliejų ir actą, išmaišome.

3. Ten pat sudedame žie­dais arba pus­žie­džiais pjaus­ty­tus svo­gū­nus, ranka suplė­šy­tus pet­ra­žo­lių ir mėtų lapus. Viską gerai išmai­šome ran­ko­mis, spaus­dami bei min­ky­dami, taip tarsi min­ky­tu­mėte tešlą. Nepa­gai­lė­kite savo jėgos!

4. Lai­kome šal­dy­tuve mažiausiai per visą naktį, o galima ir dar ilgiau.

5. Kep­ame ant žarijų, vis pavartydami, kol mėsa pilnai iškepa.

6. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

7. Patarimas: Prie avie­nos šaš­lyko itin tinka lava­šas ir Old Port Ale alus.

8. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

27.01.2025 laikas 21:27 Receptai Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas
Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais priesk...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

30.01.2025 laikas 07:42 Šaltalankių aliejus: grožiui ir sveikatai
Šaltalankių aliejus – tai ne tik gamtos dovana, bet ir senovės išmintis, kuria naudojosi net graikai. Nors mitai apie regos atkūrimą lieka istorijoje, šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad šaltalankių aliejus teikia daugybę naudos mūsų grožiui ir sve...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 21:17 Sesuo atstūmė dėl svorio: skausminga tiesa
Susidūrimas su svorio problemomis po gimdymo yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai. Tačiau, kai palaikymo vietoje gauni atstūmimą net iš artimiausios šeimos, skausmas tampa dar didesnis. Mano sesuo, su kuria buvome artimos visą gyvenimą, nusprendė...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 19:57 Afantazija: Smegenų Reakcija į Vaizdus
Afantazija - reiškinys, kai žmonės nesugeba kurti vaizdų savo mintyse, dažnai laikytas paslaptinga ir mažai ištirta būkle. Tačiau naujausias tyrimas, publikuotas "Current Biology", atskleidžia, kad net ir šių žmonių smegenys reaguoja į vizualinius di...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 22:24 Arbata Kraujospūdžiui Didinti
Arbata dažnai siejama su atsipalaidavimu ir sveikatos gerinimu, tačiau ar žinote, kad kai kurios arbatos rūšys gali padėti padidinti kraujospūdį? Nors tai nėra plačiai pripažinta, specifiniai arbatos tipai, dėl juose esančių medžiagų kaip kofeinas, a...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 19:47 Uošvė taupo lėšas nuo tablečių, nuolat perka pigiausią iš šykštumo, o paskui turi nusipirkti įprastą, t. y. mokėti du kartus

Kai prieš metus ištekėjau, nesitikėjau susidurti su tokia problema: mano uošvė, kuri manė, kad yra labai taupi, iš tiesų tapo tikru pinigų švaistytoja. Jos manija pirkti pigius, bet netrukus sugendančius daiktus, verčia mane sukti galvą, kaip išsp...

Skaityti daugiau