Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Birželio » 25

Gruziniškas avienos šašlykas

Gruziniškas avienos šašlykas

Iš pradžių šiek tiek apie avieną. Prieš kelis metus pats nebū­čiau pati­kė­jęs, kad savo portale rašy­siu apie šią mėsa. Iki tol patir­ties su šia mėsa turėjau labai mažai. Ji man aso­ci­ja­vosi su pakan­ka­mai kieta bei kažkiek savo specifinį kvapą mėsa. Pirmą savo ska­nią avieną para­ga­vau, pas tokį vieną ūki­ninką iš Estijos, kuris gyvena pel­kėje ir pats tas avis augina. Jo troš­kin­tas avi­nas buvo nerealiai ska­nus. O dabar, visai nese­niai, drau­gas parekomendavo pamėginti avie­nos, kuri išau­ginta jo tėvo ūkyje, netoli Klai­pė­dos. Žinoma suti­kau, ne dėl to, kad pasiūlė drau­gas, o dėl to, kad aviena iš Lietuvos. Ir ką? Mėsa buvo tobula, minkšta, liesa, o svar­biau­sia, visiš­kai be jokio specifinio kvapo.

O dabar šiek tiek apie patį šašlyko receptą. Kai vasara, vis mažiau laiko norisi pra­leisti savo namuose ir kuo dau­giau gam­toje. O kaip gi būnant gam­toje neiš­ke­pus ant laužo mėsos keps­nio arba šaš­lykų. Šaš­ly­kai yra kilę iš Arti­mųjų Rytų. Ten pri­klau­so­mai nuo vie­ti­nių papro­čių bei reli­gi­jos popu­lia­rūs yra avie­nos, kiau­lie­nos arba jau­tie­nos šaš­ly­kai. Žinoma, musul­mo­niš­kuose kraš­tuose egzistuoja tik avie­nos šaš­ly­kai, tuo tarpu krikš­čio­niš­kuose be avie­nos gana popu­lia­rūs yra ir kiau­lie­nos šaš­ly­kai. Lie­tu­voje avie­nos šaš­ly­kas tikrai nėra toks popu­lia­rus kaip kiau­lie­nos, bet vis plin­tant kiau­lie­nos neval­gymo madai, jis darosi daug popu­lia­res­nis. Todėl jeigu iš kažkur gau­site kokybiškos avie­nos, nepa­tin­gė­kite pasi­kepti šių šaš­lykų - tikrai nesigailėsite, aš pažadu.

Ingredientai

  • avienos kumpis: ~1 kilogramo (arba avienos mentė)
  • svogūnai: 4-5
  • petražolės: 3-5 šakelių
  • mėta: 1 šakelės
  • balzamiko actas: 2 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • grūsti pipirai
  • mairūnas
  • čiobrelis.

mėsa, aviena, marinatas, avienos šašlykas, mėsos patiekalai

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių supjaus­tome avieną gaba­liu­kais, tin­ka­mais verti ant iešmo (būti­nai išpjaus­tome visas saus­gy­sles ir plė­ves).

2. Sudedame į dubenį mėsą, suberiame prie­sko­nius, supil­ame aliejų ir actą, išmaišome.

3. Ten pat sudedame žie­dais arba pus­žie­džiais pjaus­ty­tus svo­gū­nus, ranka suplė­šy­tus pet­ra­žo­lių ir mėtų lapus. Viską gerai išmai­šome ran­ko­mis, spaus­dami bei min­ky­dami, taip tarsi min­ky­tu­mėte tešlą. Nepa­gai­lė­kite savo jėgos!

4. Lai­kome šal­dy­tuve mažiausiai per visą naktį, o galima ir dar ilgiau.

5. Kep­ame ant žarijų, vis pavartydami, kol mėsa pilnai iškepa.

6. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

7. Patarimas: Prie avie­nos šaš­lyko itin tinka lava­šas ir Old Port Ale alus.

8. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau