Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 01

Kiaulienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis orkaitėje (kepimo rankovėje)

Kiaulienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis orkaitėje

Per savo gyvenimą esu prigaminusi daugybė mėsos troškinių keptuvėje. Bet pastaruoju metu pradėjau eksperimentuoti su troškiniais orkaitėje (šitaip mažiau vargo, nes beveik visą darbą už Jus atlieka orkaitė, reikia tik palaukti kol iškeps). Galiu pasakyti, kad šis variantas, kai yra gaminama kepimo rankovėje yra mano pastarojo laikmečio atradimas. Taip skaniai jau seniai nevalgiau. Mėsa gaunasi labai minkštos, bulvės taip pat. Visos daržovės čia "įsikomponuoja" į vieną labai gerą skonį. Tikrai sotus ir nuostabus patiekalas. Rekomenduoju pasigaminti jau šiandien arba artimiausiu metu!

Ingredientai

  • kiauliena: 400 gramų (naudoju kiaulienos nugarinę)
  • bulvės: 6-7
  • morkos: 1
  • saldžiosios paprikos: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 4-5 skiltelių
  • cukinijos: 0,5
  • pievagrybiai: ~7-8
  • pekino kopūsto storos dalies lapai: 4-5
  • salierai: 1
  • prieskoninės žolelės
  • malti juodieji pipirai
  • lauro lapeliai
  • druska
  • majonezas: ~2 šaukštų
  • grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
  • aliejus.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Tuomet įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite kiaulienos gabaliukus, kad šie apskrustų, užberkite prieskonių mėsai, maltų juodųjų pipirų ir įmeskite rozmarino šakelę.

3. Per tą laiką, kol kiauliena kepa, susmulkinkite daržoves, pievagrybius, ant daržovių užpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite kelis šaukštus majonezo, grūdėtų garstyčių, prieskoninių žolelių, susmulkinto saliero, šiek tiek druskos ir viską ranka gerai išmaišykite.

4. Tuomet į kepimo rankovę sudėkite apskrudintą kiaulieną, įmeskite lauro lapų ir viską užklokite daržovių ir prieskonių mišiniu.

5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 240 laipsnių temperatūros maždaug 60 minučių.

6. Per tą laiką, kol troškinasi mūsų patiekalas, pasiruoškite mėgstamu salotų. Aš šį kartą paruošiau žalių žirnelių, Pekino kopūsto, alyvuogių ir svogūno laiškų salotas, uždėdamas vieną didelį šaukštą mėgstamos majonezo.

7. Galiausiai viską patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau kiaulienos troškinių receptų rasite: Kiaulienos troškiniai.

Recepto Autorius Raimundas Maruškevičius

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-28 laikas 09:03 Kodėl buitis griauna santykius
Kasdieniame gyvenime poros dažnai susiduria su buitiniais sunkumais: nevienodas namų ruošos darbų pasiskirstymas, laiko trūkumas vienas kitam, nuovargis po darbo.

Skaityti daugiau

2025-10-28 laikas 08:22 JAV Ligoninės tyliai perklasifikavo vakcinas į „biogeninius preparatus“ – leidžiant skiepyti be sutikimo
Šokiruojantis informatorius iš ligoninių sistemos pateikė rimtą įspėjimą: terminas „vakcina“ tyliai dingsta iš medicininių sutikimo formų – jį pakeičia plati ir klaidinanti kategorija „biologiniai preparatai“ arba „biogeniniai preparatai“....

Skaityti daugiau

2025-10-27 laikas 20:14 Šveicarija: vyras įsibrovė į dukters kambarį pro langą, motina nufotografavo įtariamąjį
Šveicarijos mieste Benglenas buvo nufotografuotas vyras, gyvenantis prieglobsčio namuose, bėgantis iš šeimos namų pro langą. Vyras buvo įsibrovęs į 25-erių metų dukros kambarį ir, manoma, anksčiau vakare persekiojo jaunesniąją dukrą. Policija jau pal...

Skaityti daugiau

2025-10-27 laikas 20:06 Policija tiria keturių Šiaurės Afrikos migrantų bandymą pagrobti 11-metę mergaitę Barselonos provincijoje
Katalonijos policija tiria bandymą pagrobti 11-metę mergaitę Torelló mieste, į šiaurę nuo Barselonos, po to, kai keturi Šiaurės Afrikos vyrai bandė ją įgrūsti į automobilį, kai ji grįžo namo iš vietos prekybos centro. Incidentas įvyko antradienį, ne...

Skaityti daugiau

2025-10-27 laikas 19:04 Fermi Paradoksas: Kodėl Ateiviai Nebesusisiekia? Nauja Hipotezė
Fermi paradoksas kelia klausimą: kur visi ateiviai Visatos mastelyje? Nauja kognityvinio horizonto hipotezė, siūloma Vojino Rakičiaus, teigia, kad nežemiškas intelektas gali būti tokios prigimties – nefizinis, tarperdvinis ar energijos forma –, kad m...

Skaityti daugiau