Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 01

Paprastas kiaulienos nugarinės troškinys su daržovėmis ir grietine

Paprastas kiaulienos nugarinės troškinys su daržovėmis ir grietine

Šiandien buvau pasiruošusi gaminti iš kiaulienos nugarinės, bet visiškai nežinojau ką čia tokio pagaminus. Taip pat į parduotuvę labai tingėjau eiti, tai nusprendžiau, kad reikia padaryti šiokį tokį šaldytuvo valymą. Tam reikalui geriausiai tinka gaminti įvairiausius troškinius, nes juose gali sumaišyti labai daug skonių.

Turėjau šiek tiek daržovių, grietinės, sojų padažo, tad nusprendžiau, kad visko aš čia pakankamai turiu, kad pavyktų labai skanūs pietūs. Galiu pasakyti, kad tikrai pavyko. Su vyru valgėme ir sakėme, nors tai tik improvizacija, bet šiuo receptu reikia pasidalinti su visais, kad ir kiti galėtų paragauti šio gėrio. Tad taip ir padarykite!

Žinoma, vietoje kiaulienos nugarinės čia galite pasirinkti ir kiaulienos mentę ar kitokią norimą mėsą, manau viskas taip pat puikiai pavyks.

Ingredientai

Mėsos paruošimui: 

  • kiaulienos nugarinė: ~500-600 gramų
  • sojų padažas
  • svogūnai: 2
  • mėgstami prieskoniai
  • alyvuogių aliejus: šlakelio.

Daržovėms:

Garnyrui:

  • ryžiai: ~100 gramų

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaulienos nugarinę supjaustome nedideliais pailgais gabaliukais arba tiesiog "kvadratėliais" - kaip labiau norisi.

2. Tada "pamasažuojame" su sojų padažu, ir norimais prieskoniais (aš pasirinkau baziliką ir kalendrą). Paliekame pasimarinuoti ~30-60 minučių.

3. Per tą laiką, kol mėsa marinuojasi, pasiruošiame daržoves: išgliaudome žirnius, susmulkiname ir nuplauname kitas daržoves.

4. Kai jau kiauliena pasimarinuoja, galima pradėti kepimo procesą. Mėsą sudedame į keptuvę aukštais kraštais su šlakeliu aliejaus.

5. Kai tik mėsa šiek tiek apkepa, suberiame svogūnus ir kepame, kad šie įgautų gražų rusvą atspalvį.

6. Tuo pačiu metu pasūdytame vandenyje lengvai apverdamu kalafiorus su brokoliais.

7. Į jau iškepusios kiaulienos keptuvę sudedame visas daržoves, įpilame maždaug 0,5-1 stiklinę vandens, įdedame kelis šaukštus grietinės, suberiame mėgstamus prieskonius ir viską gerai išmaišius paliekame troškintis.

8. Troškiname dar mažiausiai 20-30 minučių. Per šį laiką taip pat išsiverdame ryžius garnyrui.

9. Galiausiai kiaulienos nugarinės troškinį paskleidžiame aplink išvirtus ryžius pasirinktose lėkštėse, kad būtų patogu "kabinti visko iš karto". Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau kiaulienos nugarinės receptų rasite: Kiaulienos nugarinės receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau