- 01.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 4521 Peržiūr
- Aptarti
Šiandien buvau pasiruošusi gaminti iš kiaulienos nugarinės, bet visiškai nežinojau ką čia tokio pagaminus. Taip pat į parduotuvę labai tingėjau eiti, tai nusprendžiau, kad reikia padaryti šiokį tokį šaldytuvo valymą. Tam reikalui geriausiai tinka gaminti įvairiausius troškinius, nes juose gali sumaišyti labai daug skonių.
Turėjau šiek tiek daržovių, grietinės, sojų padažo, tad nusprendžiau, kad visko aš čia pakankamai turiu, kad pavyktų labai skanūs pietūs. Galiu pasakyti, kad tikrai pavyko. Su vyru valgėme ir sakėme, nors tai tik improvizacija, bet šiuo receptu reikia pasidalinti su visais, kad ir kiti galėtų paragauti šio gėrio. Tad taip ir padarykite!
Žinoma, vietoje kiaulienos nugarinės čia galite pasirinkti ir kiaulienos mentę ar kitokią norimą mėsą, manau viskas taip pat puikiai pavyks.
Ingredientai
Mėsos paruošimui:
- kiaulienos nugarinė: ~500-600 gramų
- sojų padažas
- svogūnai: 2
- mėgstami prieskoniai
- alyvuogių aliejus: šlakelio.
Daržovėms:
- paprikos: 1
- brokoliai: 1
- žiediniai kopūstai: 1
- žirniai: 1 stiklinės
- grietinė: 3 šaukštų
- mėgstami prieskoniai.
Garnyrui:
- ryžiai: ~100 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaulienos nugarinę supjaustome nedideliais pailgais gabaliukais arba tiesiog "kvadratėliais" - kaip labiau norisi.
2. Tada "pamasažuojame" su sojų padažu, ir norimais prieskoniais (aš pasirinkau baziliką ir kalendrą). Paliekame pasimarinuoti ~30-60 minučių.
3. Per tą laiką, kol mėsa marinuojasi, pasiruošiame daržoves: išgliaudome žirnius, susmulkiname ir nuplauname kitas daržoves.
4. Kai jau kiauliena pasimarinuoja, galima pradėti kepimo procesą. Mėsą sudedame į keptuvę aukštais kraštais su šlakeliu aliejaus.
5. Kai tik mėsa šiek tiek apkepa, suberiame svogūnus ir kepame, kad šie įgautų gražų rusvą atspalvį.
6. Tuo pačiu metu pasūdytame vandenyje lengvai apverdamu kalafiorus su brokoliais.
7. Į jau iškepusios kiaulienos keptuvę sudedame visas daržoves, įpilame maždaug 0,5-1 stiklinę vandens, įdedame kelis šaukštus grietinės, suberiame mėgstamus prieskonius ir viską gerai išmaišius paliekame troškintis.
8. Troškiname dar mažiausiai 20-30 minučių. Per šį laiką taip pat išsiverdame ryžius garnyrui.
9. Galiausiai kiaulienos nugarinės troškinį paskleidžiame aplink išvirtus ryžius pasirinktose lėkštėse, kad būtų patogu "kabinti visko iš karto". Patiekiame ir skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau kiaulienos nugarinės receptų rasite: Kiaulienos nugarinės receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau