Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 02

Kiaulienos troškinys su avinžirniais ir tamsiu alumi

Kiaulienos troškinys su avinžirniais ir tamsiu alumi

Šiandien labai užsinorėjau kokio nors naminio troškinio su mėsa. Pradėjau žvalgytis ką gero turiu šaldytuve, kad nereikėtų dar kulniuoti į parduotuvę. Radau kiaulienos sprandinės ir avinžirnių. Nusprendžiau, kad toks derinys puikiai derės troškinyje. Taip pat buvo užsilikę tamsaus alaus, tad nusprendžiau, kad mano troškinys dar bus ir su alaus aromatu. Galiu pasakyti, kad pavyko puikiai.

Taigi traukiam savo "čenachų" indelius ir einame gaminti, nes receptas nuostabus ir vertas Jūsų dėmesio.

Ingredientai

  • kiaulienos sprandinė: ~200 gramų
  • svogūnai: 0,5
  • česnakas: 2 skiltelių
  • bulvės: 2 nediedėlės
  • šviežios morkos: 2
  • virti avinžirniai: ~dviejų trečdalių stiklinės
  • mėgstamas pomidorų padažas: ~3-4 šaušktų (aš naudoju pomidorų padažą su daržovėmis)
  • druska
  • lauro lapai
  • juodieji pipirai (malti ir grūdeliais
  • malti čili: šiek tiek
  • šviežias čiobrelis
  • tamsus alus: 0,5 stiklinės
  • sviestas: nedidelio gabaliuko.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaulienos sprandinę supjaustome nedideliais gabaliukais.

2. Užbarstome druskos ir pipirų ant mėsos. Paliekame maždaug valandą šitaip pasimarinuoti.

3. Po to sudedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir ant smarkesnės ugnies greitai apkepame iš abiejų pusių.

4. Užpilame virintu vandeniu, kad vos apsemtų, įmetame lauro lapų, pipirų žirnelių ir ant labai mažos ugnies, uždengę, paliekame troškinimui maždaug maždaug 40-60 minučių arba kol kiauliena tampa labai minkšta.

5. Per tą laiką, kol mėsa troškinasi, bulves ir morkas nuvalome bei supjaustome.

6. Keptuvėje ant mažo kiekio aliejaus pakepiname sukapotą svogūną, pridedame susmulkinto česnako ir dar patroškiname kol suminkštėja.

7. Įmaišome pomidorų padažo ir įberiame aštriųjų čili.

8. Tuomet į molinius indelius žeriame po keletą pjaustytų bulvių ir morkų, įmetame nedidelį gabaliuką sviesto, uždedame šiek tiek troškintos mėsos.

9. Tada dar kartą sluoksnį bulvių ir morkų. Ant viršaus sudedame virtus avinžirnius ir užpilame kepintų svogūnų - pomidorų tyrės padažu.

10. Įberiame dar šiek tiek druskos, kapotų čiobrelių, įpilame tamsaus alaus ir virinto vandens, kad vos apsemtų indelio turinį. Molinukų stengiamės neperpildyti, nes troškinant orkaitėje, gali pradėti bėgti ir baisiai rūkti.

11. Dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir troškiname, kol suminkštėja daržovės (man užtruko apie 30 minučių). Patiekiame ir skanaujame šį skanų, kvapnų ir atgaivą širdžiai suteikiantį patiekalą!

Rekomendacija: Daugiau kiaulienos troškinių receptų rasite: Kiaulienos troškiniai.

Troškiniai, kiauliena, kiaulienos patiekalai, troškinys su kiauliena

Recepto Autorius Tarp vėjo gūsių

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau