Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 02

Kiaulienos troškinys su avinžirniais ir tamsiu alumi

Kiaulienos troškinys su avinžirniais ir tamsiu alumi

Šiandien labai užsinorėjau kokio nors naminio troškinio su mėsa. Pradėjau žvalgytis ką gero turiu šaldytuve, kad nereikėtų dar kulniuoti į parduotuvę. Radau kiaulienos sprandinės ir avinžirnių. Nusprendžiau, kad toks derinys puikiai derės troškinyje. Taip pat buvo užsilikę tamsaus alaus, tad nusprendžiau, kad mano troškinys dar bus ir su alaus aromatu. Galiu pasakyti, kad pavyko puikiai.

Taigi traukiam savo "čenachų" indelius ir einame gaminti, nes receptas nuostabus ir vertas Jūsų dėmesio.

Ingredientai

  • kiaulienos sprandinė: ~200 gramų
  • svogūnai: 0,5
  • česnakas: 2 skiltelių
  • bulvės: 2 nediedėlės
  • šviežios morkos: 2
  • virti avinžirniai: ~dviejų trečdalių stiklinės
  • mėgstamas pomidorų padažas: ~3-4 šaušktų (aš naudoju pomidorų padažą su daržovėmis)
  • druska
  • lauro lapai
  • juodieji pipirai (malti ir grūdeliais
  • malti čili: šiek tiek
  • šviežias čiobrelis
  • tamsus alus: 0,5 stiklinės
  • sviestas: nedidelio gabaliuko.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaulienos sprandinę supjaustome nedideliais gabaliukais.

2. Užbarstome druskos ir pipirų ant mėsos. Paliekame maždaug valandą šitaip pasimarinuoti.

3. Po to sudedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir ant smarkesnės ugnies greitai apkepame iš abiejų pusių.

4. Užpilame virintu vandeniu, kad vos apsemtų, įmetame lauro lapų, pipirų žirnelių ir ant labai mažos ugnies, uždengę, paliekame troškinimui maždaug maždaug 40-60 minučių arba kol kiauliena tampa labai minkšta.

5. Per tą laiką, kol mėsa troškinasi, bulves ir morkas nuvalome bei supjaustome.

6. Keptuvėje ant mažo kiekio aliejaus pakepiname sukapotą svogūną, pridedame susmulkinto česnako ir dar patroškiname kol suminkštėja.

7. Įmaišome pomidorų padažo ir įberiame aštriųjų čili.

8. Tuomet į molinius indelius žeriame po keletą pjaustytų bulvių ir morkų, įmetame nedidelį gabaliuką sviesto, uždedame šiek tiek troškintos mėsos.

9. Tada dar kartą sluoksnį bulvių ir morkų. Ant viršaus sudedame virtus avinžirnius ir užpilame kepintų svogūnų - pomidorų tyrės padažu.

10. Įberiame dar šiek tiek druskos, kapotų čiobrelių, įpilame tamsaus alaus ir virinto vandens, kad vos apsemtų indelio turinį. Molinukų stengiamės neperpildyti, nes troškinant orkaitėje, gali pradėti bėgti ir baisiai rūkti.

11. Dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir troškiname, kol suminkštėja daržovės (man užtruko apie 30 minučių). Patiekiame ir skanaujame šį skanų, kvapnų ir atgaivą širdžiai suteikiantį patiekalą!

Rekomendacija: Daugiau kiaulienos troškinių receptų rasite: Kiaulienos troškiniai.

Troškiniai, kiauliena, kiaulienos patiekalai, troškinys su kiauliena

Recepto Autorius Tarp vėjo gūsių

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau