- 06.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 1414 Peržiūrų
- Aptarti
Aš tikrai labai mėgstu ruošti įvairiausius troškinius su įvairia mėsa. Juose galima sunaudoti daug ingredientų, kurie jau būna ilgiau pastovėję šaldytuve ir vis tiek gauti labai gardų patiekalą visai šeimai. Dar labiau mėgstu troškinius ruošti orkaitėje, nes ji atlieka didžiąją dalį darbo.
Raugintų kopūstų troškiniai mūsų šeimai patinka bene labiausiai, tad šį kartą interpretacija su jais ir su šviežiais kopūstais tuo pačiu. Tai suteikė labai įdomų, bet tuo pačiu gerą skonį.
Aš šį kartą gaminau su kiaulienos sprandine, bet tikrai tinka ir kitokia mėsa. Jeigu rinksitės jautieną, ją gali tekti pakepti kiek ilgiau, o štai vištieną kiek trumpiau.
Ingredientai
- švieži kopūstai: 1 kilogramo
- kiauliena: 800 gramų
- rauginti kopūstai: ~200 gramų
- morkos: 2
- raudonosios paprikos: 1
- svogūnai: 1
- pomidorų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 3 skiltelių
- druska
- malti juodieji pipirai
- aliejus: ~5 šaukštų (kepimui).
Recepto paruošimas
1. Susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks gaminant šį patiekalą.
2. Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais.
3. Tada griežinėliais supjaustome svogūną, sumaišome su mėsa. Užberiame žiupsnelį druskos ir pamaigome rankomis, kad suminkštėtų.
4. Tuomet kiaulieną su visais svogūnais sudedame į didelį dubenį, pagal savo skonį įberiame druskos, pipirų, dedame pomidorų pastą, spaustą arba smulkiai supjaustytą česnaką ir viską gerai išmaišome.
5. Paliekame mažiausiai 30 minučių pasimarinuoti.
6. Šviežią kopūstą supjaustome smulkiai juostelėmis, pasūdome ir pamaigome rankomis, kad suminkštėtų.
7. Morkas sutarkuojame.
8. Papriką supjaustome juostelėmis.
9. Po to į kiaulieną su svogūnais sudedame kopūstą, morkas, papriką ir raugintus kopūstus. Viską gerai išmaišome.
10. Kepimo skardą ištepame aliejumi, sudedame kiaulieną su visomis daržovėmis ir uždengiame dangčiu arba aliuminio folija.
11. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 75 minutes. Patiekiame ir skanaujame!
12. Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.
Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau