- 13.02.2020
- 5.0 Reitingas
- 1076 Peržiūrų
- Aptarti
Tai skaniausias ir naudingiausias desertas, kadangi jo pagrindą sudaro slyvos, kuriose gausu mineralų, vitaminų ir kalio. Dietologai jas vertina dėl antioksidacinių savybių, jos įeina į daugelio taisyklingos mitybos patiekalų sudėtį.
Džiovintos slyvos labai naudingos augančiam organizmui, o vaikučiai noriau jas valgo, jei jos padengtos glazūra ir atrodo kaip saldainiukas.
Švelnus šio deserto skonis pakerės visus.
Jo paruošimui mums prireiks:
- džiovintos slyvos be kauliukų – 350 g
- šokoladas – 200 g
- graikiškų riešutų branduoliai
Paruošimą pradėsime ištirpinę šokoladą garų vonelėje.
Kiekvieną uogą prifarširuojame riešutų branduoliais. Į skystą šokoladą pagal savo skonį galima įdėti lašelį vanilės esencijos ir žiupsnelį čili pipirų.
Slyvas pasmeigiame dantų krapštuku ir pamerkiame į šokoladą.
Dedame į dubenį, iš anksto suteptą gabalėliu sviesto, kad saldainiai nepriliptų prie indo.
Dedame juos į šaldytuvą, kad šokoladas galutinai sustingtų.
Tokius saldainiukus reikia laikyti šaldytuve uždarame inde ne ilgiau 1 mėnesio. Optimali temperatūra +18 laipsnių.
Reikia pasakyti, kad staigus temperatūros pakilimas, o taip pat padidinta drėgmė labai negatyviai veikia šokolado savybes, jis pasidengia baltomis apnašomis.
Šokoladinis desertas labai lengvai sugeria pašalinius kvapus, todėl nepamirškite sandariai uždaryti indo, kuriame laikomi saldainiai, dangtelio.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau