Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 05

Lengvi, purūs ir švelnaus skonio sklindžiai su obuoliais

Lengvi, purūs ir švelnaus skonio sklindžiai su obuoliais

(Paranormal) Pagal šį receptą pagaminti sklindžiai gaunasi lengvi, purūs ir švelnaus skonio. Tai idealūs pusryčiai vaikams ir ne tik vaikams! Kas skanavo mano sklindžių, visi paprašė recepto, o jis tikrai paprastas.

Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 20 sklindžių. Pagaminimui reiks turėti nesvylančią keptuvę ir mikserį.

Ingredientai

  • Golden Delicious arba Gala obuoliai: 2 dideli (kitos obuolių rūšys itin trapios, apsunkina darbą)
  • šalti kiaušiniai: 2 dideli
  • pienas: 0,5 stiklinės (120 mililitrų)
  • miltai: 0,5 stiklinės (120 mililitrų)
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • vanilė: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejus: ~50-70 mililitrų.

sklindžiai, blynai, miltiniai patiekalai, obuoliai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia obuolius nuplaukite.

2. Tada nuskuskite žieveles.

3. Statmenai koteliui supjaustykite 5 milimetrų storio apvaliais griežinėliais, peilio galiuku išpjaukite sėklalizdžius.

4. Atskirkite kiaušinių baltymus ir juos išplakite iki standžios putos, maždaug 5-7 minutes.

5. Tuomet kitame indelyje kiaušinių trynius sumaišykite su miltais, pienu, druska, cukrumi bei vanile. Išplakite mikseriu.

6. Trynių mišinį pilkite į išplaktus baltymus, lengvai pamaišykite mentele, kad baltyminės putos nesukristų. Mikseris čia visą reikalą sugadintų. Blendinys (blynų tešla) privalo būti purus, plaktos grietinėlės tirštumo.

7. Keptuvėje virš mažesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite truputį aliejaus.

8. Obuolių griežinėlius iš abiejų pusių pamerkite į blendinį ir kepkite po maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės.

9. Sklindžius pateikite dar karštus, su grietinės-cukraus padažu arba apliekite juos klevų sirupu ir papuoškite uogomis. Skanaukite!

10. Patarimas: Jei kepant sklindžius tešlos žievelė atsiskiria nuo obuolio, vadinasi reikia pamažinti kaitrą arba įpilti daugiau aliejaus.

Rekomendacija: Daugiau sklindžių receptų rasite: Sklindžių receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau