- 17.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 82 Peržiūros
- 1 komentaras
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėgaukitės jų purumu bei skoniu su mėgstama uogiene ar jogurtu!
Mieliniai blynai
Ingredientai:
- Miltai - 480 g
- Džovintos mielės - 7 g
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Šiltas pienas - 240 ml
- Šiltas vanduo - 240 ml
- Cukrus - 1 valgomasis šaukštas
- Druska - 1/2 arbatinio šaukštelio
- Augalinis aliejus kepimui
Gaminimo procesas:
-
Tešlos paruošimas: Miltus persijojame ir sumaišome su džovintomis mielėmis. Persijojimas padeda į miltus įtraukti daugiau oro, todėl blynai bus purūs.
-
Skystųjų ingredientų derinimas: Į didelį dubenį mušame kiaušinį ir išplakame. Tada beriame cukrų ir druską, viską gerai išmaišome. Šildome pieną ir vandenį, kol jie bus šilti, bet ne karšti, tada supilame į dubenį su kiaušinio plakiniu ir išmaišome. Tada dalimis dedame su mielėmis sumaišytus miltus ir užmaišome tešlą. Dubenį apdengiame maistine plėvele, ant viršaus uždedame rankšluostį ir paliekame šiltai vienai valandai. Prieš kepant blynus, pakilusios tešlos nebemaišome – tai padeda išsaugoti oro burbuliukus ir užtikrina blynų purumą.
-
Kepimas: Į keptuvę pilame aliejaus ir užkaitiname. Svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, nes blynai gali sudegti. Geriausia kepti lėtai, kad blynai gerai iškepę būtų minkšti ir purūs. Sudrėkiname šaukštą, juo atgnybiame gabalėlį tešlos ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kartais uždengiant keptuvę dangčiu, kad blynai geriau iškeptų.
Patiekimas: Mielinius blynus patiekiame dar šiltus su mėgstama uogiene, džemu ar jogurtu. Galite pabandyti ir su šviežiais vaisiais ar medumi – tai padės pagyvinti skonį.
Papildomi patarimai:
- Jei norite, galite į tešlą pridėti cinamono ar vanilės ekstrakto, kad suteiktumėte blynams daugiau aromato.
- Patiekimo metu blynus galite apibarstyti cukraus pudra arba šviežiais vaisiais, kad patiekalas atrodytų dar patraukliau.
- Mieliniai blynai puikiai tinka pusryčiams ar desertui, o jų receptą galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį!
Skanaus! Mieliniai blynai yra puikus pasirinkimas, kuris džiugins tiek vaikus, tiek suaugusius, ir leis mėgautis jaukiais pusryčiais ar užkandžiais.
Šiuo metu mieliniai blynai išlieka populiarūs tiek namuose, tiek restoranuose, o receptai nuolat tobulinami. Naujausios tendencijos apima sveikesnių ingredientų, pavyzdžiui, pilno grūdo miltų ar vegetariškų alternatyvų, naudojimą, kad būtų sumažinta cukraus ir riebalų kiekis.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau