- 10.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 228 Peržiūrų
- 1 komentaras
Čirviniai blynai su varške – tai ne tik gardus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Šis receptas leidžia greitai ir paprastai paruošti blynus, kurie puikiai tiks tiek su saldžiais, tiek su sūriais užpilais. Varškė suteikia blynams švelnumo ir baltymų, o pasirinkti priedai leidžia kiekvienam rasti savo mėgstamą skonių derinį. Šiame straipsnyje pasidalinsime ne tik receptu, bet ir patarimais, kaip blynus pagardinti.
Čirviniai blynai su varške
Ingredientai:
- Varškė - 300 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Miltai - ~ 220 g
- Sviestas - 60 g (ištirpintas)
- Kefyras - 120 ml
- Soda - 0,5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus - 3-4 valg. šaukštai (pagal skonį)
- Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis
- Druska - žiupsnelis
- (Pasirinktinai) Cinamonas - ½ arbatinio šaukštelio
- (Pasirinktinai) Džiovinti vaisiai - ~ 50 g (razinos, abrikosai)
Gaminimo procesas:
-
Paruošimas: Į dubenį sudėkite varškę, gerai ištrinkite ją su kiaušiniais, kol gausite vientisą masę. Naudokite trintuvą arba šakutę – svarbu, kad varškė būtų be gumulėlių.
-
Saldinimas: Į varškės masę įberkite cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Jei mėgstate cinamoną, dabar galite pridėti ir jo – jis suteiks blynams šilumos ir aromato.
-
Sviesto įtraukimas: Į masę supilkite ištirpintą (bet atvėsusį) sviestą ir gerai išmaišykite.
-
Kefyro paruošimas: Į kefyrą šiek tiek įberkite sodos, išmaišykite ir leiskite pastovėti kelias minutes (tai padės blynams tapti puriems).
-
Tešlos paruošimas: Kefyro mišinį supilkite į varškės masę. Persijokite miltus tiesiai į dubenį ir viską gerai išmaišykite, kol gausite homogenišką tešlą. Jei pageidaujate, galite pridėti ir smulkintų džiovintų vaisių, kad blynai būtų dar skanesni.
-
Kepimas: Įkaitinkite specialią čirvinių blynų keptuvę (arba paprastą keptuvę su nedideliu sviesto kiekio), sudėkite širdutės formos blynelius ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol jie gražiai bus raudonai rudos spalvos.
-
Patiekimas: Čirviniai blynai puikiai dera su tirpintu šokoladu, mėgstama uogiene, grietinėle arba apibarstyti cukraus pudra. Galite pabandyti ir su šviežiomis uogomis arba vaisių salotomis, kad gautumėte gaivumo.
Skanaus!
Papildomi patarimai:
- Priklausomai nuo varškės rūšies, jei tešla bus per sausa, įpilkite šiek tiek daugiau kefyro.
- Jei norite, kad blynai būtų dar purenesni, galite į tešlą įmaišyti šiek tiek kepimo miltelių (1 arbatinį šaukštelį).
- Šie blynai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams, o kūrybiškumui ribų nėra – improvizuokite su užpilais ir priedais!
Pastaruoju metu čirviniai blynai su varške darosi vis populiaresni, ypač socialiniuose tinkluose. Kulinarija besidomintys žmonės dalijasi įvairiais blynų variantais, prideda naujų ingredientų, tokių kaip šokoladas, vaisiai ar net riešutai. Be to, vis daugiau žmonių renkasi sveikesnes alternatyvas, pavyzdžiui, pilno grūdo miltus arba augalinius produktus, leidžiančius mėgautis blynų skoniu be kaltės jausmo.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau