- 16.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 111 Peržiūrų
- 1 komentaras
Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu receptu, kuris nepaliks abejingų ir suteiks galimybę eksperimentuoti su ingredientais.
Varškės blynai: skanus ir maistingas pasirinkimas
Ingredientai:
- 250 g varškės (geriausia rinktis šviežią, be druskos)
- 2 kiaušiniai
- 120 ml pieno (arba jogurto, kad būtų dar skaniau)
- 100 g miltų (galite naudoti viso grūdo miltus, kad būtų sveikiau)
- 1-1,5 valgomojo šaukšto cukraus (priklausomai nuo saldumo)
- Žiupsnelis druskos (nebūtina)
- Augalinio aliejaus kepimui
- Cukraus pudros apibarstymui
- (Papildomai) vanilės ekstraktas ar cinamonas, kad suteiktų aromato
Gaminame. Blynai su varške:
-
Kiaušinių trynius ir baltymus atskiriame. Kiaušinių baltymus reikia plakti iki standžių putų, kad blynai būtų purūs.
-
Į plaktuvą dedame varškę, kiaušinio trynius, cukrų, druską, pilame pieną ir viską išplakame. Jei norite, galite pridėti šiek tiek vanilės ekstrakto arba cinamono, kad suteiktumėte papildomo aromato.
-
Į plakinį dedame miltus, išmaišome. Jei tešla atrodo per tiršta, galite įpilti dar šiek tiek pieno.
-
Kiaušinio baltymus išplakame iki standumo ir švelniai dedame į tešlą, atsargiai išmaišome. Tai padės blynams išlikti puriems.
-
Kepimo procesas: Keptuvėje įkaitintame aliejuje šaukštu formuojame nedidelius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
Patiekimas
Varškės blynai patiekiami iš karto, apibarstyti cukraus pudra. Jie puikiai dera su šviežiomis trintomis braškėmis, mėlynėmis ar kitais sezoniniais vaisiais. Taip pat galite pabandyti su šviežiais žolelėmis, pavyzdžiui, mėtų lapeliais, arba netgi su jogurtu kaip padažu – tai suteiks papildomo šviežumo ir skonio!
Papildomi patarimai:
- Skaninkite: Pridėkite šiek tiek kakavos miltelių į tešlą, kad gautumėte šokoladinius blynus.
- Kepimo alternatyva: Blynus galite kepti ir orkaitėje ant kepimo popieriaus, kas padės sumažinti aliejaus kiekį.
- Saugojimas: Jei blynų liko, juos galima laikyti šaldytuve iki trijų dienų. Prieš patiekiant, tiesiog šiek tiek pašildykite.
Skanaus!
Naujausi tyrimai rodo, kad varškės blynai ne tik skanūs, bet ir maistingi. Varškė yra puikus baltymų šaltinis, o blynai gali būti gaminami su įvairiomis alternatyvomis, pavyzdžiui, naudojant viso grūdo miltus arba augalinį pieną, kas padidina jų maistinę vertę
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau