Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 09

Skanūs lietiniai blynai su varške: paprastas receptas

Lietiniai blynai – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina tiek mažus, tiek didelius. Jų lengvumas ir universali įvairovė leidžia kiekvienam atrasti mėgstamą skonį. Šiame straipsnyje pasidalinsiu paprastu receptu, kaip pagaminti skanius lietinius su varške, kurie taps jūsų mėgstamiausiu patiekalu tiek pusryčiams, tiek desertui.

Skanūs lietiniai blynai su varške: paprastas receptas

Lietiniai blynai su varške

Ingredientai:

Lietinių tešlai:

  • 4 kiaušiniai
  • 400 ml pieno
  • 100 ml vandens
  • ~170 g miltų
  • 1-2 valgomuosius šaukštus cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus

Įdarui:

  • 300 g sausesnės varškės
  • 2 valgomuosius šaukštus su kaupu grietinės
  • 1-2 valgomuosius šaukštus cukraus (pagal skonį)
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:

1. Tešlos paruošimas

Prieš gaminant lietinius blynus, pieną ir vandenį palaikome kambario temperatūroje. Kiaušinius mušame į dubenį ir gerai išplakame, beriame cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišome. Tada pilame pieną ir vandenį, išmaišome. Tešla turi būti skysta ir vientisa. Paruoštą tešlą paliekame pastovėti bent 15 minučių, kad miltai geriau išbrinktų ir tešla taptų lygiau.

2. Įdaro paruošimas

Varškę pasmulkiname šakute, beriame žiupsnelį druskos, cukrų, dedame du šaukštus su kaupu grietinės ir viską gerai išmaišome. Galite pridėti ir vanilės ekstrakto ar citrinos žievelės, kad suteiktumėte įdarui daugiau aromato ir skonio.

3. Lietinių kepimas

Prieš kepant lietinius blynus, į tešlą pilame du šaukštus augalinio aliejaus, kad blynai būtų minkštesni. Keptuvę įkaitiname ir ištepame aliejumi. Samteliu pilame tešlą ant keptuvės, paskirstome po visą dugną, o perteklių išpilame atgal į dubenį. Lietinius blynus kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus.

4. Lietinių susukimas

Ant kiekvieno lietinio blyno dedame varškės įdaro, susukame jį vamzdeliu arba užlenkiame kraštus, tada susukame. Lietinius blynus galima palikti su įdaru arba iš karto apkepinti.

5. Patiekimas

Prieš tiekiant, lietiniai blynai apkepinami keptuvėje ant sviesto ar augalinio aliejaus, kad būtų traškūs. Patiekite su grietine, mėgstama uogiene arba šviežių vaisių skiltelėmis. Skanaus!

Papildomi patarimai:

  • Galite eksperimentuoti su įdaru: pridėkite razinų, riešutų ar šokolado gabaliukų, kad suteiktumėte blynams naujų skonių.
  • Jei norite sveikesnio varianto, galite naudoti pilno grūdo miltus arba įdarą papildyti mėgstamomis daržovėmis.
  • Laikykite likusius blynus šaldytuve ir šildykite prieš patiekdami.

Šiuo metu lietiniai blynai priklauso ne tik tradicinei virtuvei, bet ir moderniems kulinariniams eksperimentams. Daugėja receptų, kurie apima įvairius įdarus, pvz., šviežius vaisius, šokoladą ar net veganiškas alternatyvas. Taip pat populiarėja sveikesni variantai, naudojant pilno grūdo miltus ar papildant daržovėmis.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:13, 2025-01-09
Ar norite sužinoti, kaip greitai ir lengvai pagaminti skanius lietinius blynus su varške? Pasidalinkite savo patirtimi ir įdiekite šį receptą savo virtuvėje! Kviečiame jus į diskusiją apie mėgstamiausius įdarus – ar turite kokių nors ypatingų idėjų?
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau