Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 09

Skanūs lietiniai blynai su varške: paprastas receptas

Lietiniai blynai – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina tiek mažus, tiek didelius. Jų lengvumas ir universali įvairovė leidžia kiekvienam atrasti mėgstamą skonį. Šiame straipsnyje pasidalinsiu paprastu receptu, kaip pagaminti skanius lietinius su varške, kurie taps jūsų mėgstamiausiu patiekalu tiek pusryčiams, tiek desertui.

Skanūs lietiniai blynai su varške: paprastas receptas

Lietiniai blynai su varške

Ingredientai:

Lietinių tešlai:

  • 4 kiaušiniai
  • 400 ml pieno
  • 100 ml vandens
  • ~170 g miltų
  • 1-2 valgomuosius šaukštus cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus

Įdarui:

  • 300 g sausesnės varškės
  • 2 valgomuosius šaukštus su kaupu grietinės
  • 1-2 valgomuosius šaukštus cukraus (pagal skonį)
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:

1. Tešlos paruošimas

Prieš gaminant lietinius blynus, pieną ir vandenį palaikome kambario temperatūroje. Kiaušinius mušame į dubenį ir gerai išplakame, beriame cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišome. Tada pilame pieną ir vandenį, išmaišome. Tešla turi būti skysta ir vientisa. Paruoštą tešlą paliekame pastovėti bent 15 minučių, kad miltai geriau išbrinktų ir tešla taptų lygiau.

2. Įdaro paruošimas

Varškę pasmulkiname šakute, beriame žiupsnelį druskos, cukrų, dedame du šaukštus su kaupu grietinės ir viską gerai išmaišome. Galite pridėti ir vanilės ekstrakto ar citrinos žievelės, kad suteiktumėte įdarui daugiau aromato ir skonio.

3. Lietinių kepimas

Prieš kepant lietinius blynus, į tešlą pilame du šaukštus augalinio aliejaus, kad blynai būtų minkštesni. Keptuvę įkaitiname ir ištepame aliejumi. Samteliu pilame tešlą ant keptuvės, paskirstome po visą dugną, o perteklių išpilame atgal į dubenį. Lietinius blynus kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus.

4. Lietinių susukimas

Ant kiekvieno lietinio blyno dedame varškės įdaro, susukame jį vamzdeliu arba užlenkiame kraštus, tada susukame. Lietinius blynus galima palikti su įdaru arba iš karto apkepinti.

5. Patiekimas

Prieš tiekiant, lietiniai blynai apkepinami keptuvėje ant sviesto ar augalinio aliejaus, kad būtų traškūs. Patiekite su grietine, mėgstama uogiene arba šviežių vaisių skiltelėmis. Skanaus!

Papildomi patarimai:

  • Galite eksperimentuoti su įdaru: pridėkite razinų, riešutų ar šokolado gabaliukų, kad suteiktumėte blynams naujų skonių.
  • Jei norite sveikesnio varianto, galite naudoti pilno grūdo miltus arba įdarą papildyti mėgstamomis daržovėmis.
  • Laikykite likusius blynus šaldytuve ir šildykite prieš patiekdami.

Šiuo metu lietiniai blynai priklauso ne tik tradicinei virtuvei, bet ir moderniems kulinariniams eksperimentams. Daugėja receptų, kurie apima įvairius įdarus, pvz., šviežius vaisius, šokoladą ar net veganiškas alternatyvas. Taip pat populiarėja sveikesni variantai, naudojant pilno grūdo miltus ar papildant daržovėmis.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:13, 2025-01-09
Ar norite sužinoti, kaip greitai ir lengvai pagaminti skanius lietinius blynus su varške? Pasidalinkite savo patirtimi ir įdiekite šį receptą savo virtuvėje! Kviečiame jus į diskusiją apie mėgstamiausius įdarus – ar turite kokių nors ypatingų idėjų?
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau