Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 09

Skanūs lietiniai blynai su varške: paprastas receptas

Lietiniai blynai – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina tiek mažus, tiek didelius. Jų lengvumas ir universali įvairovė leidžia kiekvienam atrasti mėgstamą skonį. Šiame straipsnyje pasidalinsiu paprastu receptu, kaip pagaminti skanius lietinius su varške, kurie taps jūsų mėgstamiausiu patiekalu tiek pusryčiams, tiek desertui.

Skanūs lietiniai blynai su varške: paprastas receptas

Lietiniai blynai su varške

Ingredientai:

Lietinių tešlai:

  • 4 kiaušiniai
  • 400 ml pieno
  • 100 ml vandens
  • ~170 g miltų
  • 1-2 valgomuosius šaukštus cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus

Įdarui:

  • 300 g sausesnės varškės
  • 2 valgomuosius šaukštus su kaupu grietinės
  • 1-2 valgomuosius šaukštus cukraus (pagal skonį)
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:

1. Tešlos paruošimas

Prieš gaminant lietinius blynus, pieną ir vandenį palaikome kambario temperatūroje. Kiaušinius mušame į dubenį ir gerai išplakame, beriame cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišome. Tada pilame pieną ir vandenį, išmaišome. Tešla turi būti skysta ir vientisa. Paruoštą tešlą paliekame pastovėti bent 15 minučių, kad miltai geriau išbrinktų ir tešla taptų lygiau.

2. Įdaro paruošimas

Varškę pasmulkiname šakute, beriame žiupsnelį druskos, cukrų, dedame du šaukštus su kaupu grietinės ir viską gerai išmaišome. Galite pridėti ir vanilės ekstrakto ar citrinos žievelės, kad suteiktumėte įdarui daugiau aromato ir skonio.

3. Lietinių kepimas

Prieš kepant lietinius blynus, į tešlą pilame du šaukštus augalinio aliejaus, kad blynai būtų minkštesni. Keptuvę įkaitiname ir ištepame aliejumi. Samteliu pilame tešlą ant keptuvės, paskirstome po visą dugną, o perteklių išpilame atgal į dubenį. Lietinius blynus kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus.

4. Lietinių susukimas

Ant kiekvieno lietinio blyno dedame varškės įdaro, susukame jį vamzdeliu arba užlenkiame kraštus, tada susukame. Lietinius blynus galima palikti su įdaru arba iš karto apkepinti.

5. Patiekimas

Prieš tiekiant, lietiniai blynai apkepinami keptuvėje ant sviesto ar augalinio aliejaus, kad būtų traškūs. Patiekite su grietine, mėgstama uogiene arba šviežių vaisių skiltelėmis. Skanaus!

Papildomi patarimai:

  • Galite eksperimentuoti su įdaru: pridėkite razinų, riešutų ar šokolado gabaliukų, kad suteiktumėte blynams naujų skonių.
  • Jei norite sveikesnio varianto, galite naudoti pilno grūdo miltus arba įdarą papildyti mėgstamomis daržovėmis.
  • Laikykite likusius blynus šaldytuve ir šildykite prieš patiekdami.

Šiuo metu lietiniai blynai priklauso ne tik tradicinei virtuvei, bet ir moderniems kulinariniams eksperimentams. Daugėja receptų, kurie apima įvairius įdarus, pvz., šviežius vaisius, šokoladą ar net veganiškas alternatyvas. Taip pat populiarėja sveikesni variantai, naudojant pilno grūdo miltus ar papildant daržovėmis.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:13, 2025-01-09
Ar norite sužinoti, kaip greitai ir lengvai pagaminti skanius lietinius blynus su varške? Pasidalinkite savo patirtimi ir įdiekite šį receptą savo virtuvėje! Kviečiame jus į diskusiją apie mėgstamiausius įdarus – ar turite kokių nors ypatingų idėjų?
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:54 Vilnos priežiūra: patarimai megztukams tarnauti dešimtmečius
Vilna – natūralus pluoštas, kuris ne tik šildo žiemą, bet ir kvėpuoja, sugeria drėgmę bei visiškai suyra gamtoje. Remiantis Woolmark duomenimis, ji yra viena perdirbamiausių medžiagų pasaulyje. Tačiau, kad vilnoniai megztiniai tarnautų dešimtmečius, ...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:43 Nostradamo pranašystės 2025 pabaigai: karas, maras ir kosminė grėsmė
Nostradamo pranašystės 2025 metams kelia siaubą: Trečiasis pasaulinis karas tarp Rytų ir Vakarų, kosminis ugnies kamuolys (asteroidas ar bomba), resursų išsekimas su „odos monetomis“, maro sugrįžimas Anglijoje ir Amazonės naikinimas Brazilijoje. Ketu...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:31 Kodėl galvos skausmas dažniausiai užklumpa rytais? NHS specialistų paaiškinimai
NHS specialistai aiškina, kodėl galvos skausmas dažniausiai pasireiškia rytais. Pagrindinės priežastys: streso hormonų svyravimai, dehidratacija, bruksizmas, alkoholio vartojimas ir tam tikri maisto produktai. Jei skausmas kartojasi reguliariai, būti...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 22:05 Pasinerkite į rudeninį Lietuvos mišką su raminančiais ASMR garsais
Pasinerkite į rudeninį Lietuvos mišką su raminančiais ASMR garsais: stiprus vėjas, šnarantys spalvoti lapai, švelnus paukščių čiulbėjimas ir miško ramybė. Idealus miegui, meditacijai ar streso mažinimui. Filmuota 4K kokybe, 2+ val. trukmės kelionė ru...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 22:02 Rūko apgaubtas miško rytas Lietuvoje
Rūko apgaubtas miško rytas Lietuvoje. Tikri gamtos garsai: švelnus upelio čiurlenimas, paukščių čiulbėjimas, medžių ošimas. Puiku miegui, meditacijai ar atsipalaidavimui po sunkios dienos. 4K kokybė, 5 val. ramybės. 🌫️🌲 Prenumeruok daugiau lietuviško...

Skaityti daugiau