- 09.01.2025
- 0.0 Reitingas
- 61 Peržiūr
- 1 komentaras
Lietiniai blynai – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina tiek mažus, tiek didelius. Jų lengvumas ir universali įvairovė leidžia kiekvienam atrasti mėgstamą skonį. Šiame straipsnyje pasidalinsiu paprastu receptu, kaip pagaminti skanius lietinius su varške, kurie taps jūsų mėgstamiausiu patiekalu tiek pusryčiams, tiek desertui.
Lietiniai blynai su varške
Ingredientai:
Lietinių tešlai:
- 4 kiaušiniai
- 400 ml pieno
- 100 ml vandens
- ~170 g miltų
- 1-2 valgomuosius šaukštus cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus
Įdarui:
- 300 g sausesnės varškės
- 2 valgomuosius šaukštus su kaupu grietinės
- 1-2 valgomuosius šaukštus cukraus (pagal skonį)
- Žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga:
1. Tešlos paruošimas
Prieš gaminant lietinius blynus, pieną ir vandenį palaikome kambario temperatūroje. Kiaušinius mušame į dubenį ir gerai išplakame, beriame cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišome. Tada pilame pieną ir vandenį, išmaišome. Tešla turi būti skysta ir vientisa. Paruoštą tešlą paliekame pastovėti bent 15 minučių, kad miltai geriau išbrinktų ir tešla taptų lygiau.
2. Įdaro paruošimas
Varškę pasmulkiname šakute, beriame žiupsnelį druskos, cukrų, dedame du šaukštus su kaupu grietinės ir viską gerai išmaišome. Galite pridėti ir vanilės ekstrakto ar citrinos žievelės, kad suteiktumėte įdarui daugiau aromato ir skonio.
3. Lietinių kepimas
Prieš kepant lietinius blynus, į tešlą pilame du šaukštus augalinio aliejaus, kad blynai būtų minkštesni. Keptuvę įkaitiname ir ištepame aliejumi. Samteliu pilame tešlą ant keptuvės, paskirstome po visą dugną, o perteklių išpilame atgal į dubenį. Lietinius blynus kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus.
4. Lietinių susukimas
Ant kiekvieno lietinio blyno dedame varškės įdaro, susukame jį vamzdeliu arba užlenkiame kraštus, tada susukame. Lietinius blynus galima palikti su įdaru arba iš karto apkepinti.
5. Patiekimas
Prieš tiekiant, lietiniai blynai apkepinami keptuvėje ant sviesto ar augalinio aliejaus, kad būtų traškūs. Patiekite su grietine, mėgstama uogiene arba šviežių vaisių skiltelėmis. Skanaus!
Papildomi patarimai:
- Galite eksperimentuoti su įdaru: pridėkite razinų, riešutų ar šokolado gabaliukų, kad suteiktumėte blynams naujų skonių.
- Jei norite sveikesnio varianto, galite naudoti pilno grūdo miltus arba įdarą papildyti mėgstamomis daržovėmis.
- Laikykite likusius blynus šaldytuve ir šildykite prieš patiekdami.
Šiuo metu lietiniai blynai priklauso ne tik tradicinei virtuvei, bet ir moderniems kulinariniams eksperimentams. Daugėja receptų, kurie apima įvairius įdarus, pvz., šviežius vaisius, šokoladą ar net veganiškas alternatyvas. Taip pat populiarėja sveikesni variantai, naudojant pilno grūdo miltus ar papildant daržovėmis.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau