- 21.01.2025
- 0.0 Reitingas
- 55 Peržiūrų
- 1 komentaras
Lietiniai blynai su varške – tai klasikinis ir mėgstamas patiekalas, kuris sužavi savo skoniu ir lengvu paruošimu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Su gausiu įdarų pasirinkimu, nuo tradicinės varškės iki vaisių, šie blynai visada ras vietą jūsų virtuvėje. Sužinokite, kaip juos pasigaminti ir nustebinkite savo šeimą skaniu patiekalu!
Lietiniai blynai su varške
Lietinių tešlai reikės:
- 4 kiaušinių
- 400 ml pieno (geriausia naudoti kambario temperatūros)
- 100 ml vandens (taip pat kambario temperatūros)
- ~170 g miltų (galima naudoti kvietinius arba grikių)
- 1-2 valgomųjų šaukštų cukraus (pagal skonį)
- Žiupsnelio druskos
- 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus (plius papildomai kepimui)
Lietinio įdarui reikės:
- 300 g sausesnės varškės
- 2 valgomųjų šaukštų su kaupu grietinės
- 1-2 valgomųjų šaukštų cukraus (pagal skonį)
- Žiupsnelio druskos
- (Pasirinktinai) vanilės ekstrakto arba citrinos žievelės, kad suteiktumėte daugiau skonio
Gaminame:
-
Lietinių tešla:
- Kiaušinius muškite į dubenį ir gerai išplakite iki purios konsistencijos.
- Įberkite cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišykite.
- Lėtai pilkite pieną ir vandenį, gerai išmaišykite, kol tešla taps lygi.
- Palikite tešlą pastovėti 15–30 minučių, kad miltai gerai pasisotintų.
-
Lietinių įdaras:
- Varškę pasmulkiname šakute ir sumaišome su druska, cukrumi, grietine.
- Jei norite, įdėkite šiek tiek vanilės ekstrakto arba citrinos žievelės, kad suteiktumėte gaivumo.
-
Kepimas:
- Prieš kepant lietinius, į tešlą įmaišykite augalinį aliejų, kad jie būtų dar skanesni ir nesikibtų prie keptuvės.
- Keptuvę įkaitinkite ir lengvai patepkite aliejumi. Samteliu pilkite tešlą ir paskirstykite po visą dugną.
- Kepkite ant vidutinės ugnies, kol kraštai ims auksinės spalvos, tada apverskite ir kepkite antrą pusę.
-
Sukimas:
- Ant kiekvieno lietinio blyno dedame varškės įdaro, susukame vamzdeliu arba užlenkiame kraštus.
- Prieš tiekiant, lietinius blynus apkepinkite keptuvėje ant sviesto ar augalinio aliejaus, kad jie būtų traškūs.
-
Patiekimas:
- Tiekiame su grietine, mėgstama uogiene ar šviežiomis uogomis. Taip pat galima pabarstyti cukrumi arba cinamonu.
Variacijos:
- Saldūs lietiniai: Į tešlą galite pridėti šiek tiek kakavos miltelių, kad sukurtumėte šokoladinius lietinius.
- Įdarai: Be varškės, galite naudoti obuolių, vyšnių ar kitų vaisių įdarus.
- Sūdyti lietiniai: Į varškės įdarą galite pridėti tarkuoto sūrio ir šiek tiek žalumynų, kad gautumėte sūresnį variantą.
Šie lietiniai blynai su varške yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Skanaus!
Pastaruoju metu vis daugiau žmonių atranda lietinių blynų variacijų, pavyzdžiui, naudojant šviežias uogas ar net šokoladą įdare. Taip pat populiarėja sveikesni variantai, kuriuose naudojami pilno grūdo miltai arba augaliniai pienai, kad patiekalas būtų maistingesnis.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau