Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 21

Lietiniai blynai su varške: lengvas ir skanus receptas!

Lietiniai blynai su varške – tai klasikinis ir mėgstamas patiekalas, kuris sužavi savo skoniu ir lengvu paruošimu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Su gausiu įdarų pasirinkimu, nuo tradicinės varškės iki vaisių, šie blynai visada ras vietą jūsų virtuvėje. Sužinokite, kaip juos pasigaminti ir nustebinkite savo šeimą skaniu patiekalu!

Lietiniai blynai su varške: lengvas ir skanus receptas!

Lietiniai blynai su varške

Lietinių tešlai reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 400 ml pieno (geriausia naudoti kambario temperatūros)
  • 100 ml vandens (taip pat kambario temperatūros)
  • ~170 g miltų (galima naudoti kvietinius arba grikių)
  • 1-2 valgomųjų šaukštų cukraus (pagal skonį)
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus (plius papildomai kepimui)

Lietinio įdarui reikės:

  • 300 g sausesnės varškės
  • 2 valgomųjų šaukštų su kaupu grietinės
  • 1-2 valgomųjų šaukštų cukraus (pagal skonį)
  • Žiupsnelio druskos
  • (Pasirinktinai) vanilės ekstrakto arba citrinos žievelės, kad suteiktumėte daugiau skonio

Gaminame:

  1. Lietinių tešla:

    • Kiaušinius muškite į dubenį ir gerai išplakite iki purios konsistencijos.
    • Įberkite cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišykite.
    • Lėtai pilkite pieną ir vandenį, gerai išmaišykite, kol tešla taps lygi.
    • Palikite tešlą pastovėti 15–30 minučių, kad miltai gerai pasisotintų.
  2. Lietinių įdaras:

    • Varškę pasmulkiname šakute ir sumaišome su druska, cukrumi, grietine.
    • Jei norite, įdėkite šiek tiek vanilės ekstrakto arba citrinos žievelės, kad suteiktumėte gaivumo.
  3. Kepimas:

    • Prieš kepant lietinius, į tešlą įmaišykite augalinį aliejų, kad jie būtų dar skanesni ir nesikibtų prie keptuvės.
    • Keptuvę įkaitinkite ir lengvai patepkite aliejumi. Samteliu pilkite tešlą ir paskirstykite po visą dugną.
    • Kepkite ant vidutinės ugnies, kol kraštai ims auksinės spalvos, tada apverskite ir kepkite antrą pusę.
  4. Sukimas:

    • Ant kiekvieno lietinio blyno dedame varškės įdaro, susukame vamzdeliu arba užlenkiame kraštus.
    • Prieš tiekiant, lietinius blynus apkepinkite keptuvėje ant sviesto ar augalinio aliejaus, kad jie būtų traškūs.
  5. Patiekimas:

    • Tiekiame su grietine, mėgstama uogiene ar šviežiomis uogomis. Taip pat galima pabarstyti cukrumi arba cinamonu.

Variacijos:

  • Saldūs lietiniai: Į tešlą galite pridėti šiek tiek kakavos miltelių, kad sukurtumėte šokoladinius lietinius.
  • Įdarai: Be varškės, galite naudoti obuolių, vyšnių ar kitų vaisių įdarus.
  • Sūdyti lietiniai: Į varškės įdarą galite pridėti tarkuoto sūrio ir šiek tiek žalumynų, kad gautumėte sūresnį variantą.

Šie lietiniai blynai su varške yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Skanaus!

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių atranda lietinių blynų variacijų, pavyzdžiui, naudojant šviežias uogas ar net šokoladą įdare. Taip pat populiarėja sveikesni variantai, kuriuose naudojami pilno grūdo miltai arba augaliniai pienai, kad patiekalas būtų maistingesnis.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:53, 2025-01-21
Kviečiame visus išbandyti šį nuostabų lietinių blynų receptą! Koks jūsų mėgstamas įdaras? Pasidalinkite savo idėjomis komentaruose!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau