Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 21

Lietiniai blynai su varške: lengvas ir skanus receptas!

Lietiniai blynai su varške – tai klasikinis ir mėgstamas patiekalas, kuris sužavi savo skoniu ir lengvu paruošimu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Su gausiu įdarų pasirinkimu, nuo tradicinės varškės iki vaisių, šie blynai visada ras vietą jūsų virtuvėje. Sužinokite, kaip juos pasigaminti ir nustebinkite savo šeimą skaniu patiekalu!

Lietiniai blynai su varške: lengvas ir skanus receptas!

Lietiniai blynai su varške

Lietinių tešlai reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 400 ml pieno (geriausia naudoti kambario temperatūros)
  • 100 ml vandens (taip pat kambario temperatūros)
  • ~170 g miltų (galima naudoti kvietinius arba grikių)
  • 1-2 valgomųjų šaukštų cukraus (pagal skonį)
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus (plius papildomai kepimui)

Lietinio įdarui reikės:

  • 300 g sausesnės varškės
  • 2 valgomųjų šaukštų su kaupu grietinės
  • 1-2 valgomųjų šaukštų cukraus (pagal skonį)
  • Žiupsnelio druskos
  • (Pasirinktinai) vanilės ekstrakto arba citrinos žievelės, kad suteiktumėte daugiau skonio

Gaminame:

  1. Lietinių tešla:

    • Kiaušinius muškite į dubenį ir gerai išplakite iki purios konsistencijos.
    • Įberkite cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišykite.
    • Lėtai pilkite pieną ir vandenį, gerai išmaišykite, kol tešla taps lygi.
    • Palikite tešlą pastovėti 15–30 minučių, kad miltai gerai pasisotintų.
  2. Lietinių įdaras:

    • Varškę pasmulkiname šakute ir sumaišome su druska, cukrumi, grietine.
    • Jei norite, įdėkite šiek tiek vanilės ekstrakto arba citrinos žievelės, kad suteiktumėte gaivumo.
  3. Kepimas:

    • Prieš kepant lietinius, į tešlą įmaišykite augalinį aliejų, kad jie būtų dar skanesni ir nesikibtų prie keptuvės.
    • Keptuvę įkaitinkite ir lengvai patepkite aliejumi. Samteliu pilkite tešlą ir paskirstykite po visą dugną.
    • Kepkite ant vidutinės ugnies, kol kraštai ims auksinės spalvos, tada apverskite ir kepkite antrą pusę.
  4. Sukimas:

    • Ant kiekvieno lietinio blyno dedame varškės įdaro, susukame vamzdeliu arba užlenkiame kraštus.
    • Prieš tiekiant, lietinius blynus apkepinkite keptuvėje ant sviesto ar augalinio aliejaus, kad jie būtų traškūs.
  5. Patiekimas:

    • Tiekiame su grietine, mėgstama uogiene ar šviežiomis uogomis. Taip pat galima pabarstyti cukrumi arba cinamonu.

Variacijos:

  • Saldūs lietiniai: Į tešlą galite pridėti šiek tiek kakavos miltelių, kad sukurtumėte šokoladinius lietinius.
  • Įdarai: Be varškės, galite naudoti obuolių, vyšnių ar kitų vaisių įdarus.
  • Sūdyti lietiniai: Į varškės įdarą galite pridėti tarkuoto sūrio ir šiek tiek žalumynų, kad gautumėte sūresnį variantą.

Šie lietiniai blynai su varške yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Skanaus!

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių atranda lietinių blynų variacijų, pavyzdžiui, naudojant šviežias uogas ar net šokoladą įdare. Taip pat populiarėja sveikesni variantai, kuriuose naudojami pilno grūdo miltai arba augaliniai pienai, kad patiekalas būtų maistingesnis.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:53, 2025-01-21
Kviečiame visus išbandyti šį nuostabų lietinių blynų receptą! Koks jūsų mėgstamas įdaras? Pasidalinkite savo idėjomis komentaruose!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau