Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 04

Varškės įdaras: Skanūs receptai blynams ir ne tik

Varškė yra nuostabus produktas, kuris gali paversti bet kokį patiekalą ypatingu. Šiame straipsnyje rasite keletą universaliausių varškės įdaro receptų, kurie ne tik papildys jūsų blynus ar pyragus, bet ir suteiks naujų idėjų saldiems užkandžiams. Nesvarbu, ar jūs esate namų šeimininkė, ar kulinaras pradedantysis, šie receptai padės jums sužibėti virtuvėje. Varškė, derinama su įvairiais skoniais, gali tapti jūsų virtuvės žvaigžde.

Varškės įdaras: Skanūs receptai blynams ir ne tik

Ingredientai:

Įdarui:

  • Varškė (sausesnė) - 300 g

  • Grietinė - 2 valgomieji šaukštai (reguliuoti pagal varškės drėgnumą)

  • Cukrus - 2-3 valgomieji šaukštai

  • Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis

  • Razinos (nebūtinai) - 60 g, išmirkyti šiltame vandenyje

Lietiniams blynams:

  • Kiaušiniai - 4 vnt.

  • Cukrus - 1 valgomasis šaukštas

  • Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis

  • Druska - žiupsnelis

  • Pienas (ne šaltas) - 0,5 litro

  • Miltai - ~170-180 g

  • Augalinis aliejus - 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo būdas:

  1. Lietinių tešla:

    • Kiaušinius išplakame dubenyje, pridedame cukrų, vanilinį cukrų ir druską, vėl plakame.

    • Palaipsniui pilame pieną (kambario temperatūros) ir beriame miltus, išmaišome iki vientisos konsistencijos. Leidžiame tešlai pastovėti apie valandą, kad miltai geriau „išbrinktų“.

    • Tik prieš kepant blynus į tešlą įmaišome augalinį aliejų.

  2. Varškės įdaras:

    • Varškę sudedame į dubenį ir pertriname šakute, kad neliktų gumulų. Jei varškė drėgnesnė, grietinės dedame mažiau.

    • Pridedame cukrų, vanilinį cukrų, išmirkytas razinas, grietinę ir viską gerai išmaišome.

  3. Blynų kepimas:

    • Keptuvę įkaitiname ir ištepame plonu sluoksniu augalinio aliejaus.

    • Į įkaitintą keptuvę pilame samtelį tešlos ir kepame ploną lietinį blyną iš abiejų pusių, kol blynas tampa auksinės spalvos.

    • Nereikia kiekvieną kartą tepti keptuvės aliejumi, nes aliejus yra įmaišytas į tešlą.

  4. Blynų sukimasis ir apkepimas:

    • Ant kiekvieno iškeptos blynas dedame porciją varškės įdaro, užlenkiame kraštus ir susukame į vamzdelį arba trikampį.

    • Apkepame suformuotus blynus karštoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kad būtų traškūs ir šilti.

  5. Patiekimas:

    • Lietiniai blynai su varške patiekiami šilti, su grietine ar pasirinkta uogiene. Galima papildomai apibarstyti cukraus pudra arba cinamonu, pagal skonį.

Papildomi patarimai:

  • Norėdami suteikti dar daugiau skonio, į varškės įdarą galite pridėti šiek tiek citrinos žievelės tarkių ar cinamono.

  • Jei norite, kad blynai būtų dar minkštesni, į tešlą galite įdėti maždaug 1 šaukštą degtinės arba brendžio; tai padės tešlai geriau sukibti.

  • Blynus galima paruošti iš anksto ir prieš patiekimą tik apkepti, taip sutaupant laiko.

Skanaus!

Varškės įdaras yra universalus ir gali būti naudojamas įvairiuose patiekaluose: nuo blynų iki pyragų ir net saldžių užkandžių. Štai keletas įvairių varškės įdaro receptų, kurie gali pritaikyti jūsų kulinarinius kūrinius:

Klasikinis varškės įdaras

  • Ingredientai:

    • 300 g varškės

    • 2 valg. šaukštai grietinės

    • 2-3 valg. šaukštai cukraus

    • 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus

    • 60 g razinų (pasirinktinai, išmirkytų)

  • Gaminimas:

    • Varškę pertrinkite šakute arba pertrinkite per sietelį, kad būtų vientisa masė.

    • Pridėkite grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir razinas, viską gerai išmaišykite.

Varškės įdaras su citrina

  • Ingredientai:

    • 300 g varškės

    • 2 valg. šaukštai grietinės arba natūralaus jogurto

    • 3 valg. šaukštai cukraus

    • 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus

    • 1 citrinos žievelė (nutarkuota)

    • 1 valg. šaukštas citrinos sulčių

  • Gaminimas:

    • Varškę pertrinkite, pridėkite kitus ingredientus ir išmaišykite. Citrinos žievelė suteiks gaivumo ir skonio.

Varškės ir šokolado įdaras

  • Ingredientai:

    • 300 g varškės

    • 3 valg. šaukštai cukraus

    • 2 valg. šaukštai grietinės

    • 50 g tamsaus šokolado (smulkiai sukapoto arba tarkuoto)

    • 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus

  • Gaminimas:

    • Varškę su cukrumi ir grietine sutrinkite iki vientisos masės, tada įmaišykite šokoladą.

Varškės įdaras su vaisiais

  • Ingredientai:

    • 300 g varškės

    • 2 valg. šaukštai cukraus

    • 1 valg. šaukštas grietinės

    • 100 g šviežių ar šaldytų vaisių (pvz., braškių, aviečių ar bananų)

    • 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus

  • Gaminimas:

    • Varškę su cukrumi ir grietine išmaišykite, tada atsargiai įmaišykite vaisius, kad jie nesusmulkėtų.

Sūrus varškės įdaras su žolelėmis

  • Ingredientai:

    • 300 g varškės

    • 2 valg. šaukštai grietinės arba jogurto

    • Druska, pipirai pagal skonį

    • 1 valg. šaukštas smulkintų krapų ar petražolių

  • Gaminimas:

    • Varškę pertrinkite, pridėkite grietinę, druską, pipirus ir žoleles. Šis įdaras puikiai tinka blyneliam ar kaip užtepėlė ant duonos.

Naudojimas:

  • Varškės įdaras gali būti naudojamas blynuose, pyraguose, keksiukuose, kaip užpildas pyragėliams, arba kaip saldžių patiekalų priedas.

  • Jei įdaras atrodo per sausas, galite pridėti daugiau grietinės ar jogurto, o per skystas - įberti kelis šaukštus miltų ar manų kruopų.

Varškės įdaras yra labai lankstus, todėl galite eksperimentuoti su įvairiais skoniais ir ingredientais, atsižvelgiant į jūsų ir jūsų svečių skonio pomėgius.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:41, 2025-02-04
Paverskite savo blynus ir pyragus tikrais šedevrais su šiais unikaliais varškės įdaro receptais! Kiekvienas receptas yra paprastas, bet suteikia stulbinantį skonį. Pasidalinkite savo kulinariniais kūriniais ir skonio įspūdžiais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau