- 04.02.2025
- 0.0 Reitingas
- 75 Peržiūrų
- 1 komentaras
Varškė yra nuostabus produktas, kuris gali paversti bet kokį patiekalą ypatingu. Šiame straipsnyje rasite keletą universaliausių varškės įdaro receptų, kurie ne tik papildys jūsų blynus ar pyragus, bet ir suteiks naujų idėjų saldiems užkandžiams. Nesvarbu, ar jūs esate namų šeimininkė, ar kulinaras pradedantysis, šie receptai padės jums sužibėti virtuvėje. Varškė, derinama su įvairiais skoniais, gali tapti jūsų virtuvės žvaigžde.
Ingredientai:
Įdarui:
-
Varškė (sausesnė) - 300 g
-
Grietinė - 2 valgomieji šaukštai (reguliuoti pagal varškės drėgnumą)
-
Cukrus - 2-3 valgomieji šaukštai
-
Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis
-
Razinos (nebūtinai) - 60 g, išmirkyti šiltame vandenyje
Lietiniams blynams:
-
Kiaušiniai - 4 vnt.
-
Cukrus - 1 valgomasis šaukštas
-
Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis
-
Druska - žiupsnelis
-
Pienas (ne šaltas) - 0,5 litro
-
Miltai - ~170-180 g
-
Augalinis aliejus - 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo būdas:
-
Lietinių tešla:
-
Kiaušinius išplakame dubenyje, pridedame cukrų, vanilinį cukrų ir druską, vėl plakame.
-
Palaipsniui pilame pieną (kambario temperatūros) ir beriame miltus, išmaišome iki vientisos konsistencijos. Leidžiame tešlai pastovėti apie valandą, kad miltai geriau „išbrinktų“.
-
Tik prieš kepant blynus į tešlą įmaišome augalinį aliejų.
-
-
Varškės įdaras:
-
Varškę sudedame į dubenį ir pertriname šakute, kad neliktų gumulų. Jei varškė drėgnesnė, grietinės dedame mažiau.
-
Pridedame cukrų, vanilinį cukrų, išmirkytas razinas, grietinę ir viską gerai išmaišome.
-
-
Blynų kepimas:
-
Keptuvę įkaitiname ir ištepame plonu sluoksniu augalinio aliejaus.
-
Į įkaitintą keptuvę pilame samtelį tešlos ir kepame ploną lietinį blyną iš abiejų pusių, kol blynas tampa auksinės spalvos.
-
Nereikia kiekvieną kartą tepti keptuvės aliejumi, nes aliejus yra įmaišytas į tešlą.
-
-
Blynų sukimasis ir apkepimas:
-
Ant kiekvieno iškeptos blynas dedame porciją varškės įdaro, užlenkiame kraštus ir susukame į vamzdelį arba trikampį.
-
Apkepame suformuotus blynus karštoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kad būtų traškūs ir šilti.
-
-
Patiekimas:
-
Lietiniai blynai su varške patiekiami šilti, su grietine ar pasirinkta uogiene. Galima papildomai apibarstyti cukraus pudra arba cinamonu, pagal skonį.
-
Papildomi patarimai:
-
Norėdami suteikti dar daugiau skonio, į varškės įdarą galite pridėti šiek tiek citrinos žievelės tarkių ar cinamono.
-
Jei norite, kad blynai būtų dar minkštesni, į tešlą galite įdėti maždaug 1 šaukštą degtinės arba brendžio; tai padės tešlai geriau sukibti.
-
Blynus galima paruošti iš anksto ir prieš patiekimą tik apkepti, taip sutaupant laiko.
Skanaus!
Varškės įdaras yra universalus ir gali būti naudojamas įvairiuose patiekaluose: nuo blynų iki pyragų ir net saldžių užkandžių. Štai keletas įvairių varškės įdaro receptų, kurie gali pritaikyti jūsų kulinarinius kūrinius:
Klasikinis varškės įdaras
-
Ingredientai:
-
300 g varškės
-
2 valg. šaukštai grietinės
-
2-3 valg. šaukštai cukraus
-
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
-
60 g razinų (pasirinktinai, išmirkytų)
-
-
Gaminimas:
-
Varškę pertrinkite šakute arba pertrinkite per sietelį, kad būtų vientisa masė.
-
Pridėkite grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir razinas, viską gerai išmaišykite.
-
Varškės įdaras su citrina
-
Ingredientai:
-
300 g varškės
-
2 valg. šaukštai grietinės arba natūralaus jogurto
-
3 valg. šaukštai cukraus
-
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
-
1 citrinos žievelė (nutarkuota)
-
1 valg. šaukštas citrinos sulčių
-
-
Gaminimas:
-
Varškę pertrinkite, pridėkite kitus ingredientus ir išmaišykite. Citrinos žievelė suteiks gaivumo ir skonio.
-
Varškės ir šokolado įdaras
-
Ingredientai:
-
300 g varškės
-
3 valg. šaukštai cukraus
-
2 valg. šaukštai grietinės
-
50 g tamsaus šokolado (smulkiai sukapoto arba tarkuoto)
-
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
-
-
Gaminimas:
-
Varškę su cukrumi ir grietine sutrinkite iki vientisos masės, tada įmaišykite šokoladą.
-
Varškės įdaras su vaisiais
-
Ingredientai:
-
300 g varškės
-
2 valg. šaukštai cukraus
-
1 valg. šaukštas grietinės
-
100 g šviežių ar šaldytų vaisių (pvz., braškių, aviečių ar bananų)
-
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
-
-
Gaminimas:
-
Varškę su cukrumi ir grietine išmaišykite, tada atsargiai įmaišykite vaisius, kad jie nesusmulkėtų.
-
Sūrus varškės įdaras su žolelėmis
-
Ingredientai:
-
300 g varškės
-
2 valg. šaukštai grietinės arba jogurto
-
Druska, pipirai pagal skonį
-
1 valg. šaukštas smulkintų krapų ar petražolių
-
-
Gaminimas:
-
Varškę pertrinkite, pridėkite grietinę, druską, pipirus ir žoleles. Šis įdaras puikiai tinka blyneliam ar kaip užtepėlė ant duonos.
-
Naudojimas:
-
Varškės įdaras gali būti naudojamas blynuose, pyraguose, keksiukuose, kaip užpildas pyragėliams, arba kaip saldžių patiekalų priedas.
-
Jei įdaras atrodo per sausas, galite pridėti daugiau grietinės ar jogurto, o per skystas - įberti kelis šaukštus miltų ar manų kruopų.
Varškės įdaras yra labai lankstus, todėl galite eksperimentuoti su įvairiais skoniais ir ingredientais, atsižvelgiant į jūsų ir jūsų svečių skonio pomėgius.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau