Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 22

Lietiniai blynai su varške: paprastas ir skanus receptas

Lietiniai blynai su varške – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia paprastumą ir nostalgišką skonį. Ploni, minkšti blynai, užpildyti kremišku varškės įdaru, puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Šis receptas ne tik lengvai įgyvendinamas, bet ir leidžia eksperimentuoti su ingredientais bei pagardais pagal jūsų skonį. Nesvarbu, ar esate virtuvės naujokas, ar patyręs kulinaras, šie lietiniai tikrai sužavės namiškius ir svečius. Tad pasiruoškite keptuvę ir pradėkime!

Lietiniai blynai su varške: paprastas ir skanus receptas

Lietiniai blynai su varške

Lietinių tešlai reikės:

  • 4 kiaušinių;

  • 400 ml pieno (galima naudoti ir augalinį pieną, pvz., migdolų ar avižų, jei norite alternatyvos);

  • 100 ml vandens (kambario temperatūros, gazuotas vanduo gali suteikti tešlai lengvumo);

  • ~170 g miltų (rekomenduojami kvietiniai miltai, bet galima eksperimentuoti su speltos ar pilno grūdo miltais, reguliuojant kiekį);

  • 1–2 valgomųjų šaukštų cukraus (galima keisti medumi ar ruduoju cukrumi pagal skonį);

  • Žiupsnelio druskos;

  • 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus (pvz., saulėgrąžų ar kokosų aliejaus, taip pat tinka išlydytas sviestas).

Lietinių įdarui reikės:

  • 300 g sausesnės varškės (riebumas pagal skonį, liesesnė varškė bus lengvesnė, riebesnė – sodresnė);

  • 2 valgomųjų šaukštų su kaupu grietinės (galima keisti natūraliu jogurtu ar maskarpone);

  • 1–2 valgomųjų šaukštų cukraus (arba pagal skonį, galima pridėti vanilinio cukraus ar cinamono);

  • Žiupsnelio druskos (išryškina skonį).

Papildomai (nebūtina):

  • Saujelė razinų, smulkintų riešutų ar uogų (pvz., mėlynių, aviečių) įdarui pagardinti;

  • Sviestas arba aliejus apkepimui;

  • Grietinė, uogienė, medus ar šokoladinis kremas patiekimui.


Gaminimo eiga:

1. Pasiruošimas

Prieš gamindami lietinius, pieną ir vandenį palaikykite kambario temperatūroje – taip tešla bus tolygesnė ir mažiau lips prie keptuvės. Jei skubate, pieną galite šiek tiek pašildyti (bet ne per karštą, kad kiaušiniai nesutrauktų).

2. Lietinių tešla

  • Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska iki vientisos masės (galite naudoti šluotelę ar plakiklį).

  • Suberkite miltus ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Miltų kiekis gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jų rūšies ar kiaušinių dydžio – tešla turi būti skysta, bet ne vandeninga, primenanti grietinėlės konsistenciją.

  • Supilkite pieną ir vandenį, gerai išmaišykite.

  • Paruoštą tešlą palikite pastovėti bent 15–20 minučių (tai padeda miltams išbrinkti ir lietiniai būna elastingesni). Jei turite laiko, galite palikti ir ilgiau, pvz., pusvalandį.

3. Lietinių įdaras

  • Varškę sutrinkite šakute arba pertrinkite per sietelį, jei norite švelnesnės tekstūros.

  • Įberkite žiupsnelį druskos, cukrų, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

  • Jei norite įvairesnio skonio, galite pridėti razinų (jas prieš tai pamirkius karštame vandenyje), smulkintų riešutų ar šviežių uogų.

4. Lietinių kepimas

  • Prieš kepdami į tešlą įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir išmaišykite – tai padės lietiniams lengviau atsiskirti nuo keptuvės.

  • Įkaitinkite keptuvę (geriausia nelimpančią arba specialią blynų keptuvę) ant vidutinės ugnies ir pirmam lietiniui ją lengvai patepkite aliejumi (vėliau to gali neprireikti).

  • Samteliu pilkite tešlą į keptuvę, paskirstykite ją sukiodami keptuvę, kad susidarytų plonas sluoksnis. Perteklių galite supilti atgal į dubenį.

  • Kepkite lietinius iš abiejų pusių, kol lengvai parus (apie 1–2 min. vienai pusei). Sudėkite keptus lietinius į lėkštę.

5. Įdaro dėjimas

  • Ant kiekvieno lietinio dėkite po 1–2 šaukštus varškės įdaro (kiekis priklauso nuo lietinio dydžio).

  • Lietinį galite suvynioti vamzdeliu, lankstyti kaip vokelį arba tiesiog perlenkti per pusę – kaip jums patogiau.

6. Apkepimas ir patiekimas

  • Keptuvėje išlydykite šiek tiek sviesto ar augalinio aliejaus ir apkepkite suvyniotus lietinius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (tai suteikia papildomo skonio ir traškumo).

  • Patiekite šiltus su grietine, mėgstama uogiene, medumi ar net šokolado padažu. Jei norite gaivumo, galite pabarstyti šviežiomis uogomis ar mėtų lapeliais.


Patarimai:

  • Jei tešla gavosi per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau vandens ar pieno. Jei per skysta – pridėkite miltų.

  • Norint plonesnių lietinių, naudokite mažiau tešlos vienam blynui.

  • Likusius lietinius galite užšaldyti – perkelkite juos į šaldiklį, per tarpus sudėję kepimo popieriaus, kad nesuliptų.

Skanaus!

Lietiniai blynai su varške: paprastas ir skanus receptas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 09:55, 2025-02-22
Išbandėte šį receptą? Pasidalinkite savo nuomone – ar mėgstate saldžius lietinius su varške, ar renkatės kitokius įdarus? O gal turite savo kepimo triukų? Parašykite komentaruose ir įkvėpkite kitus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 20:05 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis papasakojo viską apie 2026 metus
Prieš kiekvienus Naujuosius metus astrologai, taro kortų burtininkės, politologai ir kiti pranašautojai turi nerašytą tradiciją daryti prognozes ateinantiems 365 dienoms. Paprastai žmonės pradeda pranašauti gruodžio pradžioje, tačiau Kšistofas Jackow...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 18:03 RFK Jr. reikalauja visame pasaulyje uždrausti gyvsidabrio naudojimą vakcinose
JAV sveikatos sekretorius Robertas F. Kennedy Jr. pareikalavo visame pasaulyje uždrausti gyvsidabrio naudojimą vakcinose. Kalboje, paskelbtoje X, Kennedy kreipėsi į Minamatos konvenciją dėl gyvsidabrio, kuri „gimė iš bendro moralinio įsitikinimo, kad...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 11:13 Medaus Kompresas Nuo Kosulio: Nauda, Receptai Ir Patarimai Natūraliam Gydymui

Šaltuoju metų laiku susirgti peršalimo ligomis labai paprasta, o kosulys – vienas iš nemaloniausių simptomų, kurie gali varginti tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Nepriklausomai nuo to, ar tai sausas, dirginantis kosulys, ar drėgnas su skrep...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 09:44 Pienligė (Makšties Kandidozė) 2025: Simptomai, Priežastys, Efektyvus Gydymas Natūraliomis Priemonėmis ir Prevencija
Pienligė moterims: simptomai, priežastys, efektyvus gydymas natūraliomis priemonėmis kaip probiotikai, kokosų aliejus, arbatmedžio aliejus. Sužinokite, kaip išvengti pasikartojimo ir gydyti namuose.

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 09:04 Geriausios Vaistažolės Moterų Sveikatai: Nauda, Receptai ir Patarimai
Moterų sveikata – tai ne tik fizinė būklė, bet ir emocinė pusiausvyra, kuri dažnai kinta per menstruacijas, nėštumą ar menopauzę. Vaistažolės, tokios kaip dirvinis asiūklis, didžioji dilgėlė ar jonažolė, seniai žinomos liaudies medicinoje kaip saugūs...

Skaityti daugiau