Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 22

Lietiniai blynai su varške: paprastas ir skanus receptas

Lietiniai blynai su varške – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia paprastumą ir nostalgišką skonį. Ploni, minkšti blynai, užpildyti kremišku varškės įdaru, puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Šis receptas ne tik lengvai įgyvendinamas, bet ir leidžia eksperimentuoti su ingredientais bei pagardais pagal jūsų skonį. Nesvarbu, ar esate virtuvės naujokas, ar patyręs kulinaras, šie lietiniai tikrai sužavės namiškius ir svečius. Tad pasiruoškite keptuvę ir pradėkime!

Lietiniai blynai su varške: paprastas ir skanus receptas

Lietiniai blynai su varške

Lietinių tešlai reikės:

  • 4 kiaušinių;

  • 400 ml pieno (galima naudoti ir augalinį pieną, pvz., migdolų ar avižų, jei norite alternatyvos);

  • 100 ml vandens (kambario temperatūros, gazuotas vanduo gali suteikti tešlai lengvumo);

  • ~170 g miltų (rekomenduojami kvietiniai miltai, bet galima eksperimentuoti su speltos ar pilno grūdo miltais, reguliuojant kiekį);

  • 1–2 valgomųjų šaukštų cukraus (galima keisti medumi ar ruduoju cukrumi pagal skonį);

  • Žiupsnelio druskos;

  • 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus (pvz., saulėgrąžų ar kokosų aliejaus, taip pat tinka išlydytas sviestas).

Lietinių įdarui reikės:

  • 300 g sausesnės varškės (riebumas pagal skonį, liesesnė varškė bus lengvesnė, riebesnė – sodresnė);

  • 2 valgomųjų šaukštų su kaupu grietinės (galima keisti natūraliu jogurtu ar maskarpone);

  • 1–2 valgomųjų šaukštų cukraus (arba pagal skonį, galima pridėti vanilinio cukraus ar cinamono);

  • Žiupsnelio druskos (išryškina skonį).

Papildomai (nebūtina):

  • Saujelė razinų, smulkintų riešutų ar uogų (pvz., mėlynių, aviečių) įdarui pagardinti;

  • Sviestas arba aliejus apkepimui;

  • Grietinė, uogienė, medus ar šokoladinis kremas patiekimui.


Gaminimo eiga:

1. Pasiruošimas

Prieš gamindami lietinius, pieną ir vandenį palaikykite kambario temperatūroje – taip tešla bus tolygesnė ir mažiau lips prie keptuvės. Jei skubate, pieną galite šiek tiek pašildyti (bet ne per karštą, kad kiaušiniai nesutrauktų).

2. Lietinių tešla

  • Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska iki vientisos masės (galite naudoti šluotelę ar plakiklį).

  • Suberkite miltus ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Miltų kiekis gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jų rūšies ar kiaušinių dydžio – tešla turi būti skysta, bet ne vandeninga, primenanti grietinėlės konsistenciją.

  • Supilkite pieną ir vandenį, gerai išmaišykite.

  • Paruoštą tešlą palikite pastovėti bent 15–20 minučių (tai padeda miltams išbrinkti ir lietiniai būna elastingesni). Jei turite laiko, galite palikti ir ilgiau, pvz., pusvalandį.

3. Lietinių įdaras

  • Varškę sutrinkite šakute arba pertrinkite per sietelį, jei norite švelnesnės tekstūros.

  • Įberkite žiupsnelį druskos, cukrų, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

  • Jei norite įvairesnio skonio, galite pridėti razinų (jas prieš tai pamirkius karštame vandenyje), smulkintų riešutų ar šviežių uogų.

4. Lietinių kepimas

  • Prieš kepdami į tešlą įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir išmaišykite – tai padės lietiniams lengviau atsiskirti nuo keptuvės.

  • Įkaitinkite keptuvę (geriausia nelimpančią arba specialią blynų keptuvę) ant vidutinės ugnies ir pirmam lietiniui ją lengvai patepkite aliejumi (vėliau to gali neprireikti).

  • Samteliu pilkite tešlą į keptuvę, paskirstykite ją sukiodami keptuvę, kad susidarytų plonas sluoksnis. Perteklių galite supilti atgal į dubenį.

  • Kepkite lietinius iš abiejų pusių, kol lengvai parus (apie 1–2 min. vienai pusei). Sudėkite keptus lietinius į lėkštę.

5. Įdaro dėjimas

  • Ant kiekvieno lietinio dėkite po 1–2 šaukštus varškės įdaro (kiekis priklauso nuo lietinio dydžio).

  • Lietinį galite suvynioti vamzdeliu, lankstyti kaip vokelį arba tiesiog perlenkti per pusę – kaip jums patogiau.

6. Apkepimas ir patiekimas

  • Keptuvėje išlydykite šiek tiek sviesto ar augalinio aliejaus ir apkepkite suvyniotus lietinius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (tai suteikia papildomo skonio ir traškumo).

  • Patiekite šiltus su grietine, mėgstama uogiene, medumi ar net šokolado padažu. Jei norite gaivumo, galite pabarstyti šviežiomis uogomis ar mėtų lapeliais.


Patarimai:

  • Jei tešla gavosi per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau vandens ar pieno. Jei per skysta – pridėkite miltų.

  • Norint plonesnių lietinių, naudokite mažiau tešlos vienam blynui.

  • Likusius lietinius galite užšaldyti – perkelkite juos į šaldiklį, per tarpus sudėję kepimo popieriaus, kad nesuliptų.

Skanaus!

Lietiniai blynai su varške: paprastas ir skanus receptas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 09:55, 2025-02-22
Išbandėte šį receptą? Pasidalinkite savo nuomone – ar mėgstate saldžius lietinius su varške, ar renkatės kitokius įdarus? O gal turite savo kepimo triukų? Parašykite komentaruose ir įkvėpkite kitus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-02 laikas 14:14 Receptai Grikainiai su Varške: Skanus ir Sveikas Lietuviškas Receptas
Skanus grikainių su varške receptas – sotus ir sveikas lietuviškas patiekalas vegetarams! Šie grikių kotletai su varške tapo tikru atradimu – paprasti, maistingi ir be galo skanūs! Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jie ...

Skaityti daugiau

2025-07-02 laikas 13:22 Receptai Vištienos Kepenėlės su Grybais: Skaniausias Receptas ir Patarimai
Skanaus vištienos kepenėlių su grybais receptas! Puikiai tinka su bulvių koše ir burokėlių mišraine. Sužinokite, kaip paruošti šį šiltą, naminį patiekalą, kuris puikiai dera su bulvių koše ir burokėlių mišraine, ir atraskite, kaip...

Skaityti daugiau

2025-06-27 laikas 19:14 Receptai Virtinukai su varške ir uogomis: nostalgiškas lietuviškas skonis

Nostalgiškas lietuviškas patiekalas – virtinukai su varške ir uogomis. Sužinokite, kaip pagaminti, atraskite alternatyvas ir įdomią istoriją! Sužinokite, kaip pasigaminti tradicinius lietuviškus virtinukus su varške ir uo...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau

2025-07-02 laikas 16:29 Irake gimęs studentas nuteistas už klasės draugės išžaginimą Švedijos mokyklos tualete, bet išvengė kalėjimo

Nepaisant to, kad buvo pripažintas kaltu dėl išžaginimo, 17-metis dabar Švedijos pilietis gavo jaunimo priežiūrą ir privalės sumokėti apie 19 500 eurų žalos atlyginimo.

Skaityti daugiau